Perfecte combi van zuren, niacinamide en vitamine A

06:17 - 03:46
luistertijd 06:17 - leestijd 03:46

Homepage Alpha-H Porefection

Alpha-H PoreFECTION. Weg met grove poriën!

‘Grove poriën’ is al een aantal jaar een van de meest gezochte beautytermen op internet. En enige tijd geleden berichtte de Daily Mail dat de helft van de vrouwen die hadden deelgenomen aan een Amerikaans onderzoek vindt dat ze te grote poriën heeft en dat als een groot probleem ervaart. Bijna 30% blijkt zich zelfs drukker te maken om te grote poriën dan om rimpels.

Ook Alpha-H merkt een steeds grotere vraag naar porie verkleinende producten en behandelingen. Niet zo gek: schoonheid wordt immers geassocieerd met een perfecte huid en hoe minder zichtbaar je poriën, hoe beter het licht op je huid reflecteert en hoe gezonder, jonger en egaler je huid oogt.

Quote I love my poresEerst even de feiten over poriën

Er zijn drie factoren die het formaat van je poriën bepalen: genetische aanleg, verstopte poriën en collageenverlies. Bij een verhoogde talgproductie door bijvoorbeeld het gebruik van (te)veel make-up, een te trage huidafschilfering of een van nature vetter huidtype zal het teveel aan talg je poriën verstoppen, waardoor ze zichtbaarder worden.

Verslappende poriewand

Bij langdurige verstopping rekt de poriewand steeds iets verder op. Je leeftijd doet er vervolgens een schepje bovenop, omdat er gaandeweg de jaren – zeker als je huid in het verleden veel is blootgesteld aan de zon – een collageen- en elastine tekort ontstaat, waardoor de poriën aan de randen beginnen te verslappen en verzakken, en daardoor (nog) verder open gaan staan. En tot slot de genetische factor: de een heeft nu eenmaal een verfijndere poriestructuur dan de ander.

Poriën bevatten geen spieren…

En kunnen dus onmogelijk van het ene op het andere moment van grootte veranderen; ook niet tijdelijk. Er bestaan dan ook geen producten of behandelingen die vergrote poriën in hun oude staat terug kunnen brengen en de ‘schade’ permanent ongedaan kunnen maken.

De inzet van zuren

Kortom: de enige remedie is verstopte poriën en uitzakken voorkomen. Producten met glycol- of salicylzuur, vitamine A (retinol) en vitamine B3 (niacinamide) kunnen daarbij helpen: zij helpen de huid van dode huidcellen en talg te ontdoen, waardoor poriën minder opvallen of verstopt raken. Daarnaast verhogen glycolzuur (in een dosering hoger dan 15%) en vitamine A de productie van collageen en elastine, wat het uitzakken van de porierand helpt vertragen. Salicylzuur is bovendien niet alleen aan het huidoppervlak, maar ook tot diep in de porie werkzaam, wat verstopping helpt aanpakken en voorkomen.

Een aantal tips voor het kiezen van de juiste producten


Alpha-H Liquid Gold Skin Renewal WashGoed reinigen is de basis

Zo voorkom je dat vuil en talg de poriën verstoppen en verwijden. Reinigers met een lage dosis (1-2%) salicylzuur of een gemiddelde dosis (2.5-5%) melk- of glycolzuur stimuleren de celvernieuwing en houden de poriën schoon.

Shoptips van Alpha-H:

Ben je tevreden met je huidige reiniger, kies dan voor Liquid Gold na je reiniging. Dit product bevat 5% glycolzuur en werkt als tonic, serum, moisturizer én exfoliant tegelijkertijd.

 

Kies de juiste dag- en nachtverzorging

Kies producten voor de gecombineerde huid en geef de voorkeur aan moisturizers met fruit-en/of salicylzuren, niacinamide en vitamine A. Gebruik deze liefst in de avond; (fruit)zuren en vitamine A maken de huid gevoeliger voor de zon en vitamine A verliest bovendien onder invloed van zonlicht haar werking.

Alpha-H Night ThreatmentShoptips:

Kies overdag, om afbraak van collageen- en elastine door UV-straling en dus porie verslapping te voorkomen, een moisturizer met goede UVA/UVB bescherming én liefst een matterende werking. Gebruik make-up op water- in plaats van oliebasis en minimaliseer je hoeveelheid foundation.

Shoptip van Alpha-H:

Alpha-H MaskersGrondige (diepte)reiniging

Geef de huid 2x per week een extra grondige (diepte)reiniging door te exfoliëren met een fruitzuur- of enzymatische peeling en maak meteen van de gelegenheid gebruik door daarna een masker op kleibasis aan te brengen, dat talg en onzuiverheden naar de oppervlakte trekt en absorbeert.

Sla twee vliegen in één klap met het Liquid Gold Smoothing & Perfecting Mask; een hydraterend en verstevigend masker dat tevens fungeert als krachtige at-home mini peeling (15% glycolzuur, pH 3.8).

Shoptips:

Liquid Gold en kleimaskerEn nog een fijne tip… Wanneer je een paar druppels Liquid Gold aanbrengt op je huid vóór het aanbrengen van een kleimasker, zal je zien dat het masker nog meer onzuiverheden verwijdert.

Schakel de hulp in van een huidspecialist

Als je poriën extreem verstopt zijn met white- en blackheads (comedonen) is het tijd voor inmenging van een huidspecialist. Laat het uitknijpen van pukkeltjes en mee-eters aan hen over, want met name mee-eters kunnen resulteren in blijvend vergrote poriën.

De huidspecialist kan je poriën veel grondiger en diepgaander reinigen en je huid met sterkere peelings behandelen. Bij de Alpha-H huidspecialist kun je terecht voor een 30% glycolzuur peeling en een peeling van 40%, opgebouwd uit 20% salicyl-, 10% amandel- en 10% melkzuur. Deze peelings zorgen dat de huid langere tijd schoon blijft, reguleren de talgproductie en geven tegelijkertijd een flinke boost aan de collageenproductie en je teint.

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Alpha-H

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook