Het jachtseizoen op dé vetkussentjes is in volle gang!

04:15 - 02:33
luistertijd 04:15 - leestijd 02:33

Anticellulite remedies.

Voor het zomerseizoen hebben Sisley en Collistar twee nieuwe producten uitgebracht tegen cellulite.

Sisley komt met Cellulinov, een intensieve anti-cellulite creme om te smeren terwijl Collistar de Anti-Cellulite capsules met cafeine en escine komt, die je uit moet knijpen en moet uitsmeren.

Wie weet, kun je ze wel combineren (de een in de ochtend, de ander in de avond), want de een maakt de huid weer soepeler en de ander claimt zelfs hardnekkige cellulite aan te pakken….

Hoe ontstaat cellulite eigenlijk?

Zo’n 90 procent van alle vrouwen – van dik tot aan superslank – heeft last van cellulite ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd door de bobbels en ‘putjes’ op bovenbenen, billen, heupen en dijen. Deze bobbeltjes ontstaan door een ophoping in het bindweefsel, door uitzettende vetcellen. Hierdoor ontstaat ook een verstoring is de aan- en afvoer en verse voedingsstoffen en afvalproducten.

De pil kan hier de oorzaak van zijn maar ook andere medicijnen kunnen het zuiveringssysteem van je lichaam verstoren. Natuurlijk zijn vet eten, alcohol en koffie en weinig bewegen ook niet echt bevorderlijk. Smeren met een anti-cellulite crème kan dan ook alleen werken als je daarnaast je leefpatroon aanpast. Wondermiddelen zijn het namelijk niet. Ze dienen ter ondersteuning.  En hoe jonger je bent, hoe beter ze kunnen werken, omdat je cellulite dan nog niet verhard is. Deze testers deden al eens een proef op de som:

Smeren met Sisley Cellulinov

Volgens Sisley bestrijdt hun nieuwste product cellulitis op alle fronten, laat het vetkussentjes verdwijnen op buik, billen en dijen en verfraait en vernieuwt het de huid. De crème is op basis van een tweevoudige werking.

1. Een extract van longanzaad (dit is een vrucht van een tropische boom uit China) zet o.a de vetcellen ‘op dieet’ lezen we in het meegeleverde persbericht. Hoe dit komt? Door het PAI-1 eiwit te remmen: dit eiwit speelt namelijk een belangrijke rol bij de voeding en zuurstoftoevoer van het vetweefsel. De vorming van nieuwe bloedvaten wordt dan beperkt waarna deze nieuwe werkstof de groei van vetcellen belemmert.

Wat te doen als je cellulite erger wordt? In dit artikel geeft Dr. Peter Velthuis advies.

2. Een extract van Indische Lotusbloem versterkt het netwerk van eiwitten dat de vetcellen omhult en voorkomt zo de ontwikkeling van nieuwe vetcellen.

Naast bovenstaande ingrediënten bevat deze nieuwe crème van Sisley ook rode algen-extract (remt de vetopslag), Ginkgo Biloba extract dat strijdt tegen weefselcongestie (een van de eigenschappen van cellulitis), een extract van soja en een extract van Alkekengi Calyx (stimuleert de aanmaak van collageen), karitéboter, zonnebloem- en koolzaadolie voor een lekkere zachte huid.

Sisley’s claim: na 4 weken is 30 procent van de vetkussentjes geslonken, de huid is zachter, soepeler, gladder en steviger.

Shop Cellulinov hier met korting.

Collistar capsules tegen hardnekkige cellulite

Na de Superconcentrated Anticellulite capsules komt Collistar dit jaar met nieuwe capsules die ook beloven af te rekenen met cellulite. De capsules bestaan uit uiterst pure concentraten van escine en cafeïne en bevatten ze geen water en conserveermiddelen. De claim: effectief tegen de meest hardnekkige cellulite.

Cafeïne in deze capsules activeert de lipasen, de enzymen die de vetzuren in het onderhuids vetweefsel splitst en afvoert, zodat vetkussentjes verminderen. Escine is een mix van saponinen (verkregen uit paardenkastagne) werkt vochtafdrijvend en verbetert o.a de doorbloeding van de aderen.

Let wel: de capsules slik je dusniet in (!), maar breek je open en smeer je op je probleemzones. De textuur is olie-achtig en heeft, zoals we lezen in het persbericht, een heerlijke koffiegeur. Elke pot bevat veertien capsules. Testpanellid Hans meende onlangs ook dat cafeïne kan helpen tegen cellulite.

Shop de capsules hier online.

 

Lees ook