Wat een verrassing!

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

swisscare cellucareDol als ik ben op het merk SwissCare is het krijgen van een suprisedoos vol daarmee een klein feestje. Ook een van de nieuwste producten zat erbij: CelluCare, een anti-cellulite en slimming cream. En al heb ik geen cellulite, gelukkig, en wil ik ook niet afvallen, ik was er wel benieuwd naar, dus hieronder mijn bevindingen.

Dit zet Cellucare in tegen cellulite

Een gepatenteerde samenstelling van ingrediënten waaronder Genistine (een phyto-oestrogeen) , Spirulina Platensis Extract (alg) en Retinol, die zorgen voor versteviging, stimulering van collageen en elastine en versterkend werken op het bindweefsel. Er is een liposomaal thermogeen complex (vetverbrandingscomplex) aan toegevoegd dat de afbraak van lichaamsvet versnelt en het vasthouden van vocht vermindert.

Claim

Cellulite valt zichtbaar minder op en vermindert sterk. Afslankend effect volgens testresultaten:

Lees ook nog dit artikel erover op BeautyJournaal.

Hoe te gebruiken

Je smeert het tweemaal daags op, gedurende 30 achtereenvolgende dagen. Ter voorkoming van cellulite en ter behoud van een stevige huid is een keer per dag voldoende. Aanbrengen met stevige, opwaartse, masserende bewegingen op probleemgebieden. Bijvoorbeeld buik, billen, heupen, armen en benen.

De crème

Een prettige subtiel ruikende crème, het doet me denken aan een zeebriesje. Een medium stevige substantie die makkelijk intrekt maar niet té snel zodat je alle tijd hebt om het in te masseren. Het huidgevoel is fris en licht tintelend en grappig genoeg geeft het me direct een strak(ker) gevoel. Ik heb het alleen op mijn bovenbenen gebruikt gedurende pakweg zes weken waarbij het mijn bedoeling was om het tweemaal daags te doen maar die tweede keer schoot er soms bij in.

portret rona avondRona concludeert  

Of het tegen cellulite helpt, kan ik niet beoordelen aangezien ik daar geen last van heb, maar gezien het effect op mijn huid kan ik het me goed voorstellen. In 1987 heb ik mijn linkerbeen gebroken, een lelijke spiraalbreuk waardoor ik negen maanden in dijbeenhoog gips moest.

Dat gips zat zo strak dat het vlees op mijn dijbeen er overheen bloesde (“nee mevrouwtje, het zit niet te strak en het kan écht niet anders”). Toen het gips er eindelijk af mocht, bleek er zich een soort richel gevormd te hebben met een permanent karakter. Niet fraai, maar hé ik kon weer gewoon lopen. En nu komt het: die huidrichel is door het gebruik van CelluCare minder zichtbaar geworden. Jippie!

Natuurlijk heb ik ook gemeten. Op het dikste deel van de dijbenen ben ik 4 cm kwijt. In die periode heb ik niet meer dan normaal bewogen, eerder minder omdat de omstandigheden verandert zijn en zeker niet minder gegeten!

Vier centimeter?!?

Van Monique begrijp ik dat 4 cm heel veel is. Ik kan oprecht zeggen dat ik me daar niet bewust van was omdat ik nog nooit met afvallen bezig ben geweest. Met mijn lengte van 1.75 meter heb ik heel lang 52/53 kilo gewogen. Nu ik ouder ben, weeg ik rond de 60 kilo maar moet nog steeds goed op mijn eten letten.

Krijg ik een paar dagen minder calorieën binnen, heb ik het druk of is er stress dan vliegen de kilo’s eraf. Die 4 cm zijn dus wellicht niet representatief en ben ik niet het criterium. Wat ik wel kan zeggen, is dat het een aangename crème is die zorgt voor een zichtbaar strakkere huid en waarmee je centimeters kwijt kan raken. Voor wat de crème doet, vind ik de prijs-kwaliteitverhouding in orde.

Shop Swisscare producten hier online.

 

Lees ook meer over Swisscare in het merkdossier op BeautyJournaal

Lees ook