De claim: rekent af met cellulite, maar dat gebeurt niet

04:28 - 02:40
luistertijd 04:28 - leestijd 02:40

Berna test Shiseido Advanced Body Creator

Shiseido Advanced Body Creator

Een bobbelige huid past niet in het schoonheidsideaal van slank en strak. Maar ruim 85 procent van alle vrouwen hebben in meer of mindere mate cellulite of een sinaasappelhuid. Vooral op de bovenbenen en billen, maar ook op buik of bovenarmen.

Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, genetisch, hormonale veranderingen en ouder worden. Ook zou het hormoon oestrogeen een van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn (let wel: je vetgehalte heeft geen invloed op de mate van cellulite).

Al jaren ontsieren de bobbeltjes mijn bovenbenen en billen. Ook in mijn slanke periode had ik last van een sinaasappelhuid. In de loop der jaren heb ik best veel ‘wondercrèmes‘ gesmeerd, heb ik ooit zelf een apparaat van Phillips aangeschaft (endermologie = werkend op onderhuids bindweefsel) maar helaas. Ik had en heb het nog steeds.

Goed om te weten:

Cellulite of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie  de wat bobbelige huidstructuur bedoeld. Dit wordt veroorzaakt door het onderhuidse bindweefsel. Het is geen ziekte en vrij onschuldig.

Cellulitis is een ontsteking van de dieper geleden delen van het onderhuidse bindweefsel, gekenmerkt door snel uitbreidende roodheid en zwelling van de huid.

Ik vind het geweldig dat ik de Advance Body Create Super Slimming Reduces van Shiseido mag testen.

‘Ruik en wordt slank’

Dit staat in het persbericht. De geur is een essentieel onderdeel van elk product van Shiseido.  Deze vernieuwde versie bevat een geavanceerde aromachologische technologie die Kuroho toevoegt. Aromachologie is gebaseerd op onderzoeken hoe aroma’s geest, lichaam, stemming en emoties van de mens beïnvloeden en is een combinatie van geurkunst en -wetenschappen. De geur Kuroho is al 1000 jaar zeer geliefd bij de Japanse aristocratie. Het is bewezen dat deze geur de geest verrijkt.

Vecht je een weg naar slank zijn

De unieke afslankende technologie van Shiseido, gebaseerd op drie belangrijke ingrediënten die vet aanpakken: Cafeïne, Meidoornextract en Poria Cocos, breekt niet alleen vet af. Het verbrandt ook vet en drijft het af. Door Fagus Sylvatica Extract (dit stimuleert de aanmaak van collageen) wordt de huid verstevigd.

Raak aan en word slank

Advanced Body Creator zorgt voor de ultieme holistische ervaring door geur en textuur te combineren en biedt zo een zuivere, luxueuze ervaring bij het aanbrengen.

Tijdens het aanbrengen, zorgt de exclusieve Agaragar- gel technologie voor een luchtige en frisse textuur en geeft het tegelijk een hydraterend, zacht gevoel. Tijdens het masseren, breken de zogenaamde Fat Fighting Capsules waarna de ingrediënten zo in de huid komen.

Ben ik écht slanker geworden?

Alle kracht-termen die gebruikt worden in het persbericht begrijp ik niet helemaal, maar ‘Raak aan’ en ‘Word slank’…kijk daar kan ik wat mee. Ik masseer het trouw twee keer per dag op mijn probleemzones .

Ik vind de roze crème (vind het meer op een crème dan een gel lijken) heerlijk ruiken en erg prettig qua structuur. Het smeert goed uit, en ik masseer de crème in zoals aangegeven bij de gebruiksaanwijzing. Het laat geen plakkerig gevoel na.

Tijdens het masseren ervaar ik een aangename tinteling. Wanneer ik daarna in ochtendjas mijn haar ga föhnen, blijft de tinteling aanwezig. Na het aankleden is dit weg. Zo ook de andere keren, wanneer kleding aangaat, is de tinteling weg. Toch heb ik het gevoel dat er ‘iets’ gebeurt op en in mijn huid. Natuurlijk stimuleer ik door de massage de bloedcirculatie, maar zo intensief is de massage nu ook weer niet. Het zal de combinatie van geur, masseren en ingrediënten wel zijn.

bernaBerna concludeert:

Zijn mijn vetcellen verminderd, verbrand en afgedreven. Helaas, ondanks dat ik serieus heb gesmeerd, actief ben geweest met wandelen en lopen, ( niet in gewicht ben afgenomen) merk ik dat mijn cellulite niet verminderd is.

Het zou ook een utopie zijn en toch ben ik enthousiast over deze crème, vanwege de geur en de filosofie van Shiseido. Ik hoop echt dat er vrouwen zijn die minder hardnekkige cellulite hebben waarbij deze crème wél effectief is.

Lees ook