Welke van twee geeft enig resultaat?

04:07 - 02:28
luistertijd 04:07 - leestijd 02:28

gerti_vichy_cellu_destock_1anti-cellulite test

Mijn benen zijn altijd mijn zwakke plek geweest. Met mijn peervormig figuur en relatief zware bovenbenen is het moeilijk passende broeken te vinden en in bikini voel ik me niet helemaal op mijn gemak. Gelukkig ben ik mijn lichaam met het ouder worden steeds meer gaan accepteren en weet ik hoe ik mijzelf op z’n aantrekkelijkst kan presenteren. Maar met de zomer in het vooruitzicht kan ik het niet laten twee anti-cellulite crèmes te testen. Op mijn rechterbeen test ik Dior Svelte Body Desire en op mijn linkerbeen Vichy Cellu Destock Expert.

1. Vichy Cellu Destock Expert,

Vichy Cellu Destock Expert zit in een tube met een massagekop. Deze kop kun je open en dicht draaien. Nadat je de crème aangebracht hebt, draai je de kop dicht en masseer je je benen met ronddraaiende bewegingen. De kop heeft drie metalen bolletjes die tijdens de massage extra druk uitoefenen op je huid en onderhuids bindweefsel. Je masseert elk been ongeveer een minuut.

Vichy Cellu Destock Expert bevat cafeïne en lipocidine die de vetmassa zouden doen afnemen. De massage stimuleert de vetverbranding. Vichy zorgt goed voor het milieu en heeft de gebruiksaanwijzing op de binnenkant van de omdoos gezet. Helaas staat bij de gebruiksaanwijzing niet of ik de crème één of twee keer per dag moet gebruiken. Na een week bekijk ik nog een keer de buitenkant van de doos en zie dat ik hem ‘s ochtends en ’s avonds moet gebruiken. Waarom kunnen fabrikanten informatie niet logisch bij elkaar zetten?

De massage is niet geheel ongevoelig, dat komt door het verharde bindweefsel. De lotion lijkt op een gel en trekt snel in. Eigenlijk iets te snel. Langer dan een minuut masseren heeft geen zin, je been is dan al droog waardoor masseren erg stroef gaat.

SHOP Vichy Cellu Destock producten hier online

Gerti_DIOR-Svelte_Body_Desire_12. Dior Svelte Body Desire, 

Dior Svelte belooft een ‘eindeloos begeerlijk lichaam’. Ik ben op voorhand al om. Wie wil dat nou niet? Hoewel ik over begeren niet te klagen heb, zie ik mezelf in de hoofdrol van de vrouwelijke variant van de Axe-reclame waarin ik jong en oud van me af moet slaan, mannen me nakijken, achterna lopen en aan mijn voeten liggen.. Knock, knock, wakker worden! Ik moest maar eens serieus aan de slag, testen of deze droom werkelijkheid kan worden.

Hoe te gebruiken

Ook Dior beveelt een massage aan: de huid stevig met beide handen beetpakken en met kracht tussen je beide handen rollen. Zo je been stevig aanpakken. Daarna met je vingertoppen kleine kneepjes geven in je huid. Ook weer elk been een minuut.

Dior Svelte is romig van structuur en heeft een zachte bloemige geur. Je moet niet te veel gebruiken want dan wordt het moeilijk masseren. Je huid glijdt teveel tussen je handen waardoor je geen kracht kunt zetten. Na de massage is mijn been goed gehydrateerd en voelt glad aan. Ook is er wat roodheid omdat de doorbloeding gestimuleerd is.

SHOP Dior Svelte hier online.

Gerti concludeert:

Dromen zijn bedrog. Marco Borsato zong het al. Ik heb geen eindeloze stroom mannen achter me aan gehad. En helaas, mijn cellulite is niet weg. Wel heb ik het gevoel dat de huid van mijn rechterbeen (Dior) wat zachter voelt. Deze kant is ook beter gehydrateerd. Daarnaast vind ik de Dior massage prettiger. Ik heb het gevoel dat die meer doet en zorgt voor het zachtere gevoel.

Ik vermoed dat het vooral de massage is die het beloofde resultaat moet geven, niet de crèmes. Elke dag een stevige massage met een willekeurige crème maakt de huid ook zachter. Neemt niet weg dat als ik moet kiezen uit deze twee, ik val voor Dior. Een eindeloos begeerlijk lichaam…

Lees ook