Cellulite verminderen is niet eenvoudig, zo blijkt

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

Biotherm Celluli Laser Slim Code

Vaste lezers van mijn reviews weten dat een van mijn “focus gebieden” de cellulite op mijn benen en billen is. Graag test ik dan ook, voor BeautyJournaal,  verschillende anti-cellulite producten. Vorig jaar was dat de Vichy Laboratoires- Cellu Destock.

Ik was niet zozeer onder de indruk van de cellulite vermindering, maar wel van het slimming effect van deze anti-cellulite crème. Dit keer deel ik graag de review van de Biotherm Celluli Laser Slim Code met jullie.

Er zijn maar weinig vrouwen die geen cellulite hebben. Google maar ‘cellulite celebs’ en je hebt binnen 0.20 seconden 3.820.000 resultaten – blijkbaar een onderwerp wat wel meer mensen bezighoudt. De slankste en meest getrainde bekende mensen en modellen hebben ook cellulite. Langzamerhand ben ik er van overtuigd dat cellulite gewoon bij het vrouw-zijn hoort. Eerst maar eens kijken wat Wikipedia over het fenomeen sinaasappelhuid te vertellen heeft.

“Vooral vrouwen krijgen cellulite op dijen en billen, doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid (hypodermisch) ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen de bindweefselbanden (collageenbanden, Retinacula cutis) in het vetweefsel meer of minder opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken. Cellulite krijgt veel aandacht als schoonheidsprobleem. De bobbelige uitstraling die de huid door cellulite krijgt, past vaak niet in het schoonheidsideaal van slank en strak. Daar tegenover staat dat 85 – 92!! procent van alle vrouwen in meer of mindere mate cellulite heeft. Bovendien houdt het vetpercentage van het lichaam geen enkel verband met de mate van cellulite. Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder lifestyle, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen zou één van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn.”

En dan blijf ik maar strijden tegen een voor vrouwen “vaak voorkomende kwaal”. Wellicht moet ik die strijd maar eens staken en mijn sinaasappelhuid voor lief aannemen….Maar goed, eerst nog maar eens smeren!

Biotherm Celluli Laser komt in een spectaculaire zilveren doos. Een patroon van streepjes ( lijkt een computercode) verwijst naar een “geheime code” tegen cellulite. De tube is esthetisch door een mooie parelmoerwitte achtergrondkleur met een herhaling van de technisch aanvoelende “computercode streepjes”. Lekker cosmetisch, maar ook met een uitstraling die je meteen doet geloven dat het werkzaam is.

Het product zelf is een oranje-gouden vloeibare gel die heerlijk fris ruikt. Als je het uitsmeert lijkt het alsof je een vloeibaar goud over je huid verdeelt. Het laat overigens geen kleur achter. De gel trekt redelijk snel in, maar er blijft toch een soort plakkerig gevoel achter. Dit maakt het kleren aantrekken in de ochtend niet makkelijk als je haast hebt.

Je moet de gel twee keer per dag aanbrengen. De bijsluiter laat een spectrum aan stimulerende massages zien, die je kunt toepassen op de probleemgebieden van buik, dijen en billen. Het is voor mij te time-consuming om dat elke dag te doen.

Biotherm claimt veel oplossingen voor de veroorzakers van cellulite te hebben gevonden en bijeen gebracht te hebben in de Biotherm Celluli Laser Slim Code. Namelijk:

Sabine concludeert:

Na drie weken gebruik zie ik een lichte verbetering van mijn cellulite. De huid voelt strakker aan. Lichte cellulite is verminderd. De “heftige” cellulite is onverminderd aanwezig. Ik heb niet een echt zichtbaar verschil in omvang kunnen meten.

Als ik het product van Biotherm vergelijk met mijn ervaringen van het product van Vichy, ben ik enthousiaster over Biotherm. De cellulite is verminderd  in tegenstelling tot mijn eerdere ervaring met Cellu Destock van Vichy. De Biotherm heeft alleen minder “slimming” effecten.

Ondanks het redelijk positieve effect ga ik mezelf toch maar eens overtuigen van het feit dat ik mijn energie op andere beauty-aandachtspunten moet richten. Cellulite hoort bij het vrouw zijn. Je hebt het, of je hebt het niet. Je kunt smeren, masseren wat je wilt. De cellulite wordt er minder erg van, maar weg gaat het nooit!

Lees ook