Er is zowaar een klein resultaat!

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Clarins Masvelt Body Shaping Cream

Nu ik bezig ben Obagi’s Bootcamp voor een vernieuwde jonge huid op mijn gezicht (lees hier mijn reviews: deel 1, deel 2 en deel 3), wat ongeveer tot het najaar gaat duren, heb ik gekozen voor een bodycrème van Clarins, die, nu de zomer nadert, hopelijk iets kan veranderen aan mijn onvrouwelijke rondingen, om het maar vriendelijk te zeggen.

Als ik heel eerlijk ben geloof ik niet meer in anticellulitis crèmes  die centimeters laten verdwijnen. Vet zuig je weg en crèmes waarbij staat dat je het stevig moet inmasseren daar heb ik geen zin in en geen tijd voor.

Trouwens, door de massage alleen al wordt je doorbloeding zo gestimuleerd dat je, wat mij betreft, iedere olie, crème, of what-ever zou kunnen gebruiken! Maar goed, ik zet mijn dogma’s opzij en waag een nieuwe hoopvolle poging!

Hoe is het in gebruik?

Een lekkere grote ovale plastic pot, ligt lekker in de hand ondanks het formaat. De crème is wit, en bij opening van de pot komt er direct een sterke geur op mij af, waar ik even aan moet wennen. Lees: niet echt lekker.. De textuur is romig, maar niet zo dik als we van bodycrèmes gewend zijn. Hij smeert lekker uit, blijft vettig, en dat is ideaal als je het wilt inmasseren.

Belofte:

Clarins Masvelt is een afslankende en verzorgende bodycrème die belooft af te rekenen met hardnekkige rondingen met name op heupen, buik, taille en armen.  Zeker mijn bovenarmen zijn al lang niet meer zo strak, ik heb geleerd om voortaan koninklijk te wuiven in plaats van iemand enthousiast uit te zwaaien; als je een beetje visueel bent ingesteld, begrijp je wel wat ik bedoel……;)

Het effectief afslanken wordt gestimuleerd door de volgende ingrediënten:

Sveltonyl en cafeïne:

Sveltonyl is een complex aan planten en- algenextracten, dat in combinatie met cafeïne de vetverbranding stimuleert. Uw figuur wordt strakker en krijgt fijnere contouren.

Versteviging en verfraaiing:

Bamboesap en keratoline:

Bamboesap is rijk aan silicium, waardoor uw huid weer stevig en veerkrachtig wordt. (Ik moet toch gelijk denken aan onze bamboe struik in de tuin, veerkrachtig en sterk )

Keratoline maakt ruwe plekken weer zacht en zorgt voor een egalere huidstructuur.

Effectieve massage:

Door de zachte samenstelling is de crème ideaal voor massage. De vochtafvoer wordt gestimuleerd.

Volgens de INCI lijst op verpakking, zitten er ook nog niacimide, limoen en Camboga fruit extract in.

Camboga is een exotische fruitsoort uit Zuid-India en Zuid-oost Azië. De laatste tijd vooral in de belangstelling als natuurlijke steun bij het afvallen. (Er wordt ook thee van gemaakt)

Babs concludeert:

Zoals jullie begrijpen stond ik toen ik begon enigszins sceptisch tegenover de crème, maar na het een tijd trouw elke avond gebruikt te hebben voel ik mij toch strakker en lekkerder in mijn vel zitten.

Ik heb ervoor gekozen niet mijn benen, buik en armen op te meten, omdat ik dat geen indicatie vind.

Ik kan in die tijd afgevallen of erger, weer wat kilootjes erbij hebben gekregen…Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd en zowaar, steviger aan! En dat zonder het stevig in te masseren, dus dat beloofd wat als je niet zo lui bent als ik! Alleen de geur vind ik enigszins penetrant, wellicht zou een ander deze als fris omschrijven. Ik zou hier wel meer potten van willen aanschaffen, wapperende rokjes en jurkjes aan, lekker met blote benen en armen op de fiets…laat de zomer maar komen!

Lees ook