Biodermal, Venus, Braun, Guerlain, Dior, Gladskin, La Roche-Posay, Wella, Vichy, Collistar

09:27 - 05:40
luistertijd 09:27 - leestijd 05:40

Welke reviews van het BeautyJournaal testpanel zijn in 2013 het best bekeken? Bekijk ze hieronder. Van de zelfbruinertests van Alexandra en Berna en de Gilette Venus Brain review van Monique tot aan de groepsreview van Gladskin tegen rosacea.

1. Review Jolanda: Biodermal gelcrème voor de vette huid

Jolanda: “Wederom een prachtig product van Biodermal en ik kan dit adviseren voor gevoeligen die last hebben van een vettige T-zone. Wat Biodermal belooft klopt; mijn huid lijkt zuiverder en in ieder geval langdurig gematteerd. Tijdens het gebruik is mijn huid ook niet droger geworden wat andere producten voor de vette/ gecombinerde huid kunnen veroorzaken. Dan zie ik meer velletjes rond mijn neus en op de kin, dus het is een goede hydraterende crème! Een alleskunner want ook mijn foundation blijft er goed uit zien.

Nadeel is het pompje dat teveel product ‘lanceert’, dat is het enige. Ook de tekst is naar mijn inziens wat knullig aangepakt, maar met een vergrootglas is er altijd wel wat te vinden. Daarbij gaat het om het product, vind je niet?”

Bekijk het volledige report van Jolanda over de Biodermal gelcrème hier.

2. Review Anja: Redermic[R] van La Roche-Posay

Anja: “Redermic R serum is geschikt voor de vrouw van 40 jaar of ouder, met een gevoelige huid en het doel om rimpels te vervagen en pigmentvlekken op te lichten. Een tube kost 28,95. Het heeft een prettig niet overheersend parfum, het “strijkt” inderdaad mijn huid glad,  waardoor de fijne lijntjes minder opvallen. Ik krijg een gelijkmatiger teint, pigmentvlekken lijken lichter, en mijn huid voelt glad aan door de licht peelende werking. Ik heb er i.v.m het “branderige” gevoel wel even aan moeten wennen maar dit zou kunnen komen door mijn, toch wel ferme gezichtsbehandelingen (fruitzuur 70% en microdermabrasie) die ik, kort voor ik met Redermic begon, heb laten doen. Het is een veilig product want andere nare bijwerkingen zoals vervellen of rode plekken heb ik niet ervaren. Ik ervaar alleen nog wat kleine onzuiverheden, wellicht veroorzaakt door de overgang/hormoonschommelingen. Buiten dit nadeel, dat wellicht alleen voor mij geldt, is dit product aan te bevelen.”

Bekijk het volledige report van Anja over de Redermic[R] van La Roche-Posay hier.

3. Review Alexandra: Zelfbruiners van Guerlain, Garnier en Lovea

Alexandra: “Alle drie producten doen wat ze beloven en geven je snel een mooi kleurtje. Bovendien ruiken ze niet meer zo vies als vroeger. Garnier en Lovea zijn iets bruiner dan Guerlain, maar zwemen heel licht naar oranje, wat overigens niet lelijk stond. Guerlain is wat geelachtiger.

Als je ophoudt met smeren is de kleur van alle drie binnen een paar dagen verdwenen. Graag had ik uitgeprobeerd hoe de kleur zich zou ontwikkelen na bijvoorbeeld een uurtje in de zon op de fiets, maar nou ja, de weergoden werkten niet erg mee. Sowieso beschermen de zelfbruiners niet tegen UV-straling; vergeet dus nooit bescherming te gebruiken als je naar buiten gaat!

De tijd van de stinkende oranje zebra’s is voorbij, maar het gebruik van selftanners is nog steeds een secuur werkje. Maar als ik zo naar buiten kijken, zullen we ze voorlopig nog wel even nodig hebben.”

Bekijk het volledige report van Alexandra over de zelfbruiners van Guerlain, Garnier en Lovea hier.

4. Review Monique: Gilette Venus Naked Skin by Braun

Monique: “Na vier behandelingen van mijn oksels was ik voor mijn gevoel al 50% van mijn haar kwijt! I could not believe it! Voor het eerst geen zorgen dat ik weer het verkeerde shirtje-met-korte mouwen en veel okselhaar-vertoon had aangetrokken tijdens een workout, geen gescheer onder de douche, geen zorgen van manlief dat ik weer eens zijn veel te dure Gillette scheermesjes jatte en bot (!) maakte.

Ah! Dit is echt a girls best friend. Dit werkt gewoon! Ik ben nog niet aan twaalf behandelingen toegekomen, het schiet er wel eens bij in. Maar het bereiken van deze staat: zoveel minder haargroei terug, het haar wat terugkomt is van uiterst zachte structuur en ook veel lichter van kleur – ik ben er blij mee.

Tot slot wil ik nog wel even melden dat je niet 100% haarvrij zal worden. Uiteindelijk blijft er wat donzig haar over. Dit is niet te behandelen met IPL, het is te licht geworden, maar wel met het mes, of nog beter: met een elektrisch epileerapparaat zoals de Silk-Epil van braun.

Ik denk dat ik toch nog eens door de zure appel ga heen bijten en mijn benen op de planning zet – het scheelt toch straks als het lente wordt weer een hoop gedoe met het mes.”

Bekijk het volledige report van Monique over de Gilette Venus Naked Skin by Braun hier.

5. Groepsreview: Gladskin Enzym creme tegen rosacea

Het was spannend toen we besloten een oproep te doen onder onze lezers om in te schrijven voor een crèmetest met Gladskin, dat de verschijnselen van rosacea zoals roodheid, branderigheid en jeuk kan afremmen. Binnen ons eigen testteam hebben we (gelukkig maar) geen mensen die lijden aan deze huidaandoening. Maar dat betekent niet dat het niet bestaat. Rosacea kenmerkt zich door een breed aspect van rode huidverschijnselen van de heel extreme rode ‘ drank’ neus, tot vormen van acne-achtige rode bulten, tot altijd rode wangen en/of een jeukerig, branderig gevoel op wangen, kin, neus of voorhoofd, tot zelfs in de ogen.

Benieuwd naar alle conclusies, bekijk dan de volledige review van de Gladskin Enzym crème hier.

6. Groepsreview: Wella Illumina haarkleuring

De afgelopen tijd heeft topkapper en kleurspecialist, Color Ambassador Wella Professionals, Kimm Koffijberg uit Amsterdam het maar druk gehad met onze testgroep. Sabine, Anja, Babs, Jolanda en Maxim hebben uren doorgebracht in de prachtige en gastvrije zaak. Bij Kimm word je niet zomaar even gekleurd. Je krijgt een uitgebreide kleuranalyse, veel uitleg over het haarkleuringsproduct, en passant worden boterhammetjes, koekjes, zoutjes en vele drankjes geserveerd, mag je in een heerlijke massagestoel liggen terwijl je haar wordt gewassen en ga je als herboren en met een een twinkeling in je ogen door je sprankelende nieuwe haarkleur weer naar huis.

Bekijk de volledige reportage van Wella Illumina haarkleuring hier.

7. Review Berna: zelfbruiners van Collistar, La Mer en Sunjunkie

Berna: “Wat heerlijk dat ik voor BeautyJournaal een aantal bruin zonder zon producten mocht testen! Ik mocht een aantal producten voor BeautyJournaal’s Zonspecial testen.

Ondanks dat je lichaam een mooie kleur krijgt door de self tanning, vergeet niet dat wanneer je naar buiten gaat, en de zon op zoekt, dat je jezelf wel moet beschermen tegen de UV straling. Lees hier artikel op BeautyJournaal over verstandig de zon in.”

Lees de volledige review van Berna hier.

8. Review Harriet: Vichy Dercos Neogenic

Harriet: “Ik blijf op zoek naar een oplossing voor mijn uitdunnende haar, de steeds breder wordende haarscheiding en haaruitval. Ik weet inmiddels dat het genetisch is – what can you do – maar dit product belooft ook slapende haarzakjes te doen ontwaken, waardoor er nieuwe haargroei kan ontstaan. Ik heb het product drie maanden geprobeerd, volgens voorschrift de termijn waarop je verbetering moet gaan zien, waarvan drie weken gesponsord door Vichy.

Na al deze pluspunten – verpakking, gebruik, geen irritatie – nu natuurlijk het effect. Wat heeft het met mijn haar gedaan? In ieder geval geen negatieve dingen. Minoxidil bijvoorbeeld zorgde voor roos en lelijke pluishaartjes. Maar helaas heeft deze drie maanden geen enkel effect opgeleverd. Mijn haaruitval ging gestaag door, sommige weken zelfs erger, en ik heb dus ook geen nieuwe haargroei ontdekt. Zo jammer, ik was best teleurgesteld.”

Lees het volledige report van Harriet over Vichy Dercos Neogenic hier.

9. Review Monique: grijs is het nieuwe blond

Monique: “Ik geloof dat ik al voor een dikke 50% grijs ben. Ik kleur mijn haar al sinds mijn 17e denk ik, en de laatste jaren ben ik heel erg kleur-moe geworden, vooral vanwege die eeuwige uitgroei. Daar zit je dan weer, urenlang bij de kapper voor het bijwerken. Het begon me op te breken. In goed overleg met kleurspecialist Sam Sawyers besloot ik op een gegeven moment mijn grijs door te gaan laten komen en in een leuke mix met cool blond af te wisselen, zodat en de uitgroei minder zichtbaar wordt, en de kleurmelange interessant blijft. Want helemaal grijs zijn, wil ik ook niet. Ik ben namelijk ook nog eens echt wit aan de slapen. Dus…”

Bekijk Monique’s volledige review over haar bezoek aan Kimm Koffijberg hier.

10. Review Yvonne: De Grote Mascaratest

Yvonne’s allereerste review staat ook meteen in de top 10! Jaja, vrouwen zijn dol op mascara!

Voor deze review testte ze zes mascara’s van Essence, Diorshow, Make Up studio, Max Factor,  L’Oréal en Catrice.

Bekijk haar volledige report plus haar top 6 hier.

Lees ook