De claim: pakt haaruitval aan!

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Een aantal maanden geleden schreef BeautyJournaal over een nieuw product (sinds oktober 2012 te koop) bij haarverlies van Vichy Neogenic. Dit klonk mij als muziek in de oren! Ik blijf op zoek naar een oplossing voor mijn uitdunnende haar, de steeds breder wordende haarscheiding en haaruitval. Ik weet inmiddels dat het genetisch is – what can you do – maar dit product belooft ook slapende haarzakjes te doen ontwaken, waardoor er nieuwe haargroei kan ontstaan. Ik heb het product drie maanden geprobeerd, volgens voorschrift de termijn waarop je verbetering moet gaan zien, waarvan drie weken gesponsord door Vichy.

Het is een behandeling met ampullen, verpakt in een grote zwarte kartonnen doos voor 1 maand (28 stuks) inclusief applicator. Ik heb de ampullen bij Skinpharma.nl besteld en betaalde er €80,95 voor. Je kunt ook kiezen voor een 14 dagen verpakking of 3 maanden, wat voordeliger is.

Wat maakt Neogenic uniek?

Volgens Vichy is dit de eerste behandeling voor het creëren van ‘nieuwe’ haren met het gepatenteerde molecuul STEMOXYDINE 5%. Na 90 dagen kan dit 1700 nieuwe haren opleveren. Dit is getest in een klinische studie versus placebo met 101 personen met alopecia (haaruitval). Stemoxidine is het eerste molecuul die het functioneren van de stamcellen stimuleert. Stamcellen liggen aan de oorsprong van nieuw haar. Slapende haarbulbussen, tussen twee groeicycli van het haar in, die niet meer actief en dus leeg zijn, kunnen ontwaken. Het aantal haren neemt toe, de haardos word voller.

Op de site van Vichy wordt dit duidelijk uitgelegd. Ook op YouTube zijn filmpjes te zien over hoe het product  te gebruiken en hoe het werkt.

De verpakking is alvast mooi, zoals we van Vichy gewend zijn. In de zwarte doos met paars/zilveren opdruk zitten 28 ampullen netjes in het gelid, met de applicator. Het is wel wat veel verpakkingsmateriaal en het neem nogal wat ruimte in beslag, maar het ziet er in ieder geval zeer professioneel uit.

Elke dag, ochtend of avond, klik je een ampul in de applicator. Het beste doe je dat precies met het logo op de ampul naar voren in de opening van de applicator, dan past deze het beste. Je moet even flink aanduwen tot je een klik hoort. Hierna breng je zigzagsgewijs het product op je hoofdhuid aan, waarbij je intussen in de ampul knijpt. Heel fijn is dat het waterige middel niet plakt en niet sterk geurt – het is ook hypoallergeen en zonder parabenen, dus zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het laat geen sporen achter, trekt snel in en je kunt je haar gewoon stylen zonder dat je iets van het gebruik ziet. Er zit ook best veel in, dus je kunt je hele hoofdhuid behandelen. De lege ampul gooi je weg, de applicator spoel je af voor de volgende behandeling. De top van de applicator is van rond metaal, het opbrengen hiermee is meteen een mini-hoofdhuidmassage. Niet heel prettig, maar ook niet vervelend. Hierna dien je zelf je hoofdhuid nog even te masseren door met vlakke handen draaiende bewegingen te maken zodat het product goed intrekt en je de doorbloeding stimuleert. Je merkt verder niets van de behandeling in de zin van irritatie, rode huid of schilfering – heel goed!  Binnen enkele dagen is het ritueel een vast onderdeel van de avond geworden, voor het slapen gaan, en dat drie maanden lang. Prima te doen.

Wat zit er in?

Alcohol denat, Aqua/water, Diethyllutidinate,  Citric acid (citroenzuur), Safflower (saffloer olie/extract) Glucose (suiker) Parfum/fragrance.

Van de alcohol in het product merk ik dat mijn haar nog droger wordt dan anders. Heb je vetter haar/hoofdhuid, dan is de uitdrogende werking misschien juist handig. Het actieve ingrediënt moet hier de Diethyllutidinate zijn; ik kan helaas online nergens vinden wat het is en wat het doet.

Harriet concludeert:

Na al deze pluspunten – verpakking, gebruik, geen irritatie – nu natuurlijk het effect. Wat heeft het met mijn haar gedaan? In ieder geval geen negatieve dingen. Minoxidil bijvoorbeeld zorgde voor roos en lelijke pluishaartjes. Maar helaas heeft deze drie maanden geen enkel effect opgeleverd. Mijn haaruitval ging gestaag door, sommige weken zelfs erger, en ik heb dus ook geen nieuwe haargroei ontdekt. Zo jammer, ik was best teleurgesteld. Als het wel enig effect had gehad, had ik zeker nog een paar maanden bijgekocht, maar met dit resultaat is €80 per maand toch echt teveel geld. Je weet het niet, misschien reageren mijn haarzakjes minder snel en heb ik na zes maanden wél resultaat. Aan de andere kant misschien ook niet en dan ben ik een flink bedrag kwijt aan niets.

Toch twijfel ik er nog, zal ik misschien nog een keer een kuurtje van drie maanden doen, om het zeker te weten?

—————————————————————————————————–

***SHOP! Bestel dit product hier online.

 

Lees ook:

Lees ook