Zachte bruintinten worden toegevoegd

05:18 - 03:11
luistertijd 05:18 - leestijd 03:11

(publicatie 2013) Ik geloof dat ik al voor een dikke 50% grijs ben. Ik kleur mijn haar al sinds mijn 17e denk ik, en de laatste jaren ben ik heel erg kleur-moe geworden, vooral vanwege die eeuwige uitgroei. Daar zit je dan weer, urenlang bij de kapper voor het bijwerken. Het begon me op te breken. In goed overleg met kleurspecialist Sam Sawyers besloot ik op een gegeven moment mijn grijs door te gaan laten komen en in een leuke mix met cool blond af te wisselen, zodat en de uitgroei minder zichtbaar wordt, en de kleurmelange interessant blijft. Want helemaal grijs zijn, wil ik ook niet. Ik ben namelijk ook nog eens echt wit aan de slapen. Dus…

Roze zomermaanden

Na een roze intermezzo dat ik begin van deze zomer twee keer heb laten doen als experiment, besloot ik na de laatste keer toen het toch wel erg roze was geworden, een blond er doorheen te laten highlighten om het roze te minimaliseren. Daar kwam zes weken volle zomerzon overheen en voila….ik was niet meer blond maar TE blond, eigenlijk zelfs kleurloos geworden. Impasse, wat nu?

monique goes pink screen

Kleurloos

Terug naar grijs, nieuw blond eroverheen, low lights erin, donkerder maken? Kapper Kimm Koffijberg bood aan om mijn haarkleur een nieuwe boost te geven met een variatie aan koele schakeringen die en goed zouden matchen bij mijn grijs, en de kleur en de pit zouden terugbrengen in mijn haar. Kimm Koffijberg heeft niet alleen een geweldige zaak in Amsterdam (Koffijberg kappers), ze is ook color ambassador van Keune en staat tegenwoordig aan de wieg van nieuwe haarkleuringen en innovaties bij dit bedrijf. Ik wilde graag proefmodel zijn.

Natuurlijke kleuring

Kimm heeft met de natuurlijke kleuringslijn So Pure Color gewerkt. De kracht hiervan is, zo vertelt ze, dat het super veel glans aan het haar geeft, er geen amonia in zit en dat het relief van mijn eigen grijze haar aanwezig blijft, waardoor er geen massieve haarkleur wordt gecreeerd. Want, zoals je weet, massieve kleuringen in 1 kleur zijn uit! Hopeloos ouderwets, het oogt onnatuurlijk en erg geverfd, bovendien maakt het je ouder – zeker als het om donkerder kleuren gaat.

High en low lights

Voor mijn haar heeft Kimm een kleurtechniek gebruikt die ervoor zorgt dat mijn grijze haar heel natuurlijk blend met de low light (donkerder dan mijn eigen haarkleur) en high light (lichter dan mijn eigen haarkleur).  Er is intuïtief gekleurd, dus niet volgens een vast stramien. Je ziet niet echt waar de kleur vandaan, maar er zijn wel veel speelse nuances.

Koel bruin

De combinatie van kleuren die ze heeft gebruikt zijn een violet goud als low light, zodat je een koelbruine kleur krijgt en een So Pure Bleach om hele heldere blonde streaks er tussendoor te krijgen.

De haren die tussen de folies bleven zitten, dus niet gekleurd werden, hebben een toner gekregen met lichtblond asgoudom de warmte te reduceren en neutraal natuurlijke kleur te creëren.

Soft focus

Het resultaat vind ik erg mooi. Het is koel, waar ik ook absoluut van houd. Het heeft een zachtbruine ondertoon, die perfect matcht met mijn grijze lokken en uitgroei, en ook een zachte uitstraling geeft. Bovendien vind ik het mooi bij de herfst passen.

de nieuwe look

Ik was aanvankelijk wel bevreesd dat de koelheid er snel uitgewassen zou worden, maar Kimm heeft me een uitstekende Platinum Blond conditioner uit de Care Line van Keune meegegeven om de kleur ook koel te houden, en hij werkt perfect, echt erg goed. Qua kleur, qua zachtheid en qua glans.

de nieuwe nuance

Nog wat aanvullende informatie over deze natuurlijke haarkleuring:

Heb jij vragen over je haarkleuring? Onze haarexpert Lieke Stout beantwoordt ze graag voor je. Je krijgt persoonlijk antwoord. Mail je vragen via ons contactformulier.

Lees hier al onze artikelen over de verzorging, producten etc. voor grijs haar.

kimm oktober 2013

Lees ook