Essence, Diorshow, Make-up Studio, L' Oreal, Max Factor, Catrice

05:32 - 03:19
luistertijd 05:32 - leestijd 03:19

mascara dior, max factor, l’ oreal, catrice

Nieuw in het BeautyJournaal testpanel is Yvonne. Voor haar eerste review pakte ze het meteen groots aan met het testen van zes verschillende mascara’s. Bekijk hieronder haar review.

Essence I Love Extreme  ‘crazy volume’

Brengt meteen goed aan, je kunt meteen per wimper laag voor laag aanbrengen. Ook pakt de mascara alle haren in één keer mee, mooi diepzwart van kleur. Geeft een mooie volle wimper en wordt niet hard, blijft flexibel.  Heeft alleen bij aanbrengen wel neiging tot “spinnenpoten”, dus pakt iedere haar dik aan. Wanneer je een vette oogcremé gebruikt dan geeft hij wel iets af onder. Ruikt licht chemisch. Een absolute aanrader als je van dikke mascara houdt.

De Essence I Love Extreme ‘crazy volume’ kost € 2,89 voor 12 ml.

Diorshow Iconic Overcurl

De borstel is even wennen, hij is sikkelvormig. Ik heb de bolle kant gebruikt. Hij brengt fijn aan, je kunt ook hier weer goed laag voor laag aanbrengen. Van subtiel tot zwaar aangezet. Onder pakt hij de wimpers goed mee. Als je de borstel uit de huls haalt vind ik de opening nogal ruim. Hierdoor moet je even afrollen op een tissue. Anders zit er teveel mascara op de borstel en krijg je klonten. Nadeel van afrollen is dat je mascara ‘weggooit’. Erg fijne mascara je kunt hem subtiel en dik aanbrengen. De geur is goed van deze mascara.

De Diorshow Iconic kost € 29,75 voor 10 ml.

Make-up Studio mascara Ultimate Lengthening

Meteen bij het uihalen van de borstel valt op dat deze nogal hard en kort is. De opening van de huls is nauw, waardoor hij wel goed overtollige mascara van de borstel haalt. Alleen moet je wel het puntje van de borstel even aftippen op een tissue, hier blijft nog wel teveel aan zitten.  Het borsteltje is even wennen, geeft niet veel mascara en pigment af. Dus moet je erg vaak de wimper aanzetten wil je resultaat krijgen. Voelt zacht aan p de wimper. Maar geeft een dun aangezette wimper. Het borsteltje is flexibel, persoonlijk vind ik dit niet erg lekker werken. De mascara heeft een aangename licht geparfumeerde geur.

De Make-Up Studio Ultimate Lengthening kost €17,90 voor 7,5 ml.

L’Oréal False Lash Wings

Zeer apart borsteltje, er blijft bij het uithalen er veel mascara aan zitten, zodat afrollen weer een must is. Doe je het niet dan heb je meteen een dikke klodder mascara aan je wimper zitten.   De borstel loopt dik uit naar de punt van de borstel.  Dit is bedoeld om de buitenste wimperharen extra aan te zetten. Vindt je dit niet prettig dan kun je de gewone rechte kant gebruiken. Op zich werkt het wel voor de buitenste wimper. Ook werkt het borsteltje als een kammetje en kam je de haren van elkaar. Er zitten vezels in de mascara. Je moet ook bij deze mascara flink laag voor laag aanbrengen op de wimpers, soms, door de fibres die toegevoegd zijn, hebben de wimpers de neiging een andere kant op te gaan aan de punt.  Dan moet je de fibres even verwijderen van de punt van de wimperhaar.  De kleur is mooi diep zwart. De geur is opmerkelijk, hij ruikt naar honing.

De L’Oréal False Lash Wings kost € 16,99 voor 7 ml.

Max Factor False Lash eEffect Fusion Volume & Length

Prettige dikke borstel. Je kunt met deze mascara goed dik aanzetten.  Hij geeft goed mascara af aan de wimper en is diepzwart gepigmenteerd.  De onderwimpers zijn ook meteen goed aan te zetten en worden naarmate je er langer overheen gaat ook langer.  De wimpers hebben dan een false lash effect! Geeft lekker veel volume en lengte aan je wimpers.  Heeft wel de neiging tot te dikke haren doordat ze iets aan elkaar plakken.  Maar als je een wimperkammetje gebruikt voordat de mascara opdroogt, dan is dat probleem opgelost.  De geur is een beetje chemisch, dit verdwijnt echter snel na het aanbrengen.

De Max Factor False Lash Effect Fusion volume & length mascara kost € 16,99 voor 13,1 ml.

Catrice The Giant extreme volume mascara waterproof € 4,59 12 ml

Conisch gevormde borstel. Je hebt gauw dat je met de borstel de onderkant van je ooglid raakt, je kunt onder alleen de punt gebruiken voor de wimper.. Hij zet redelijk aan. Je krijgt wel een wimper maar niet het extreme resultaat wat je denkt te krijgen. De mascara is waterproof, maar laat zich goed verwijderen. Beter dan sommige waterproof mascara’s, die zijn er bijna niet van af te krijgen. Een mascara waarbij je moet leren omgaan met de borstel. Geur is niet sterk aanwezig.

De Catrice Giant Extreme Volume Mascara Waterproof kost € 4,59 voor 12 ml.

Yvonne concludeert:

  1. Diorshow Inconic overcurl € 29,75
  2. L’Oreal False Lash Wings €  16,99
  3. Max Factor False Lash effect Fusion volume & length € 16,99
  4. Essence I love mascare crazy volume € 2,89
  5. Make-up studio mascara Ultra Lengthening € 17,90
  6. Catrice The Giant extreme volume mascara waterproof € 4,59

Lees ook:

Lees ook