"De kleurnuances zijn terug in mijn haar!"

09:00 - 05:24
luistertijd 09:00 - leestijd 05:24

De afgelopen tijd heeft topkapper en kleurspecialist, Color Ambassador Wella Professionals, Kimm Koffijberg uit Amsterdam het maar druk gehad met onze testgroep. Sabine, Anja, Babs, Jolanda en Maxim hebben uren doorgebracht in de prachtige en gastvrije zaak. Bij Kimm word je niet zomaar even gekleurd. Je krijgt een uitgebreide kleuranalyse, veel uitleg over het haarkleuringsproduct, en passant worden boterhammetjes, koekjes, zoutjes en vele drankjes geserveerd, mag je in een heerlijke massagestoel liggen terwijl je haar wordt gewassen en ga je als herboren en met een een twinkeling in je ogen door je sprankelende nieuwe haarkleur weer naar huis. De reportage!

Weetjes over ILLUMINA COLOR:

Anja (kleurtype koel)

“Ik wilde weer terug naar mijn eigen haarkleur en daar is Kimm het helemaal mee eens. Ze kiest voor een koele, cendre rosé ondertoon die ervoor zorgt dat het mijn huidskleur versterkt. Mijn haar wordt gekleurd van donkerder en dieper op de aanzet naar lichter rosé (parelmoer) om de ‘zon’ gebleekte delen weer koel te krijgen. Deze manier van kleuren geeft een natuurlijk resultaat, vertelt ze. Ze laat het een half uur intrekken waarna ik in de heerlijke massagestoel mag wegdromen voor het wassen en verzorgen.

Mijn haar wordt vervolgens met de diffuser lichtjes gedroogd. De verrassing is compleet. Geen witte haren meer te bespeuren, terwijl mijn complete haardos weer ‘eigen’ aanvoelt  door de prachtige kleur. Er zit diepte in de kleur terwijl er geen gebruik is gemaakt van low- en highlights. Ook mijn man complimenteert me en naarmate de uren verstrijken en mijn dikke krulhaar echt goed gedroogd is, ervaar ik steeds meer een subtiele, stralende glans. Zelfs na het wassen is mijn kleur nog prachtig, en wat helemaal fijn is: mijn haar is er niet droger door geworden. Ik hoef zelfs geen conditioner te gebruiken.

Conclusie: Super! Geen droog haar meer na een wasbeurt! En inderdaad, nog steeds complete grijsdekking.”

ps: Anja droeg een zonnebril omdat ze net een ooglift-operatie had ondergaan en nog vol pleistertjes zat.

Maxim (kleurtype koel)

“Wat een ervaring. Op ooit een kleurexperiment thuis met blonderen na en een coupe soleil, heb ik nog nooit een haarkleuring ervaren. Ik review graag parfums voor BeautyJournaal omdat ik dol ben op geurnuances, nu kan ik mezelf onderdompelen in kleurnuances!

Kimm besluit niet teveel van mijn eigen haarkleur af te wijken. Ze wil de basis iets donkerder maken, wat highlights inzetten en die vervolgens weer verzachten voor extra kleurdiepte en variatie. Mijn haarkleur zal wat koeler worden, belooft ze. Wat een proces. Voor het aanbrengen van highlights wordt mijn haar beschermd met een speciale pasta. Bij het kleuren komt er ook een gel rond mijn haarlijn om de huid te beschermen. Als alles uiteindelijk wordt uitgespoeld, krijg ik een extra hoofdmassage en een speciaal maskertje met een warme handdoek om mijn hoofd. Daarna volgt nog een ‘volume infuus’, een volumegevende behandeling. Mijn stoel wordt op de massagestand gezet. Het relaxen kan beginnen. Zoveel zorg en leuke gesprekken. De tijd vliegt voorbij. Als de styling eenmaal voltooid is, kijk ik voor het eerst echt goed in de spiegel naar mezelf. Het ziet er natuurlijk uit, inderdaad iets koeler van kleur. De highlights zorgen voor variatie, als in een lichtspel. Eigenlijk zie je niet dat mijn haar gekleurd is, maar de nuances geven een extra dimensie.

Conclusie: Zie je het wel, zie je het niet? De nuances verraden verandering….”

Sabine (kleurtype koel)

“Ik laat mijn donkerblonde haar al jaren lichter verven. Het geeft me een jonger en frisser gezicht en past beter bij me. Ooit ben ik begonnen met highlights, maar de laatste jaren ben ik overgestapt naar een volledige haarkleuring. Ook switch ik van ‘blond’ kleur. Zowel warme als koelere tinten worden uitgeprobeerd. De laatste tijd was ik niet zo happy met mijn haarkleur. Kimm adviseert me om in de koele tinten te blijven. Het maakt mijn huidtoon rustiger en kringen minder opvallend. Het koele spectrum van Illumina bevat prachtige as-, violet- en natuurtinten. Kimm zal mijn donkere uitgroei wegwerken en de witgele haarpunten neutraliseren.

Ze verft in drie lagen. Goudblond en lichtblond en in de haarpunten komt een beige rose. Het gebeurt in twee fasen: eerst de uitgroei, daarna de rest. Ik ben onder de indruk. De kleur is prachtig. Het ziet er heel natuurlijk uit en maakt inderdaad mijn huid rustiger. Wat een resultaat. De combinatie van de Wella Professionals ILLUMINA COLOR, een goed kleuradvies en de kunde van Kimm hebben geleid tot een fantastisch resultaat. Ik wil niet meer prutsen in de marge en ga zeker terug naar Koffijberg voor mijn volgende haarkleuring met Wella Professionals ILLUMINA COLOR!

Conclusie: “Mijn huid oogt rustiger, mijn haar straalt!”

Babs (kleurtype koel)

“Het was opvallend hoe massief donker mijn haar bovenop was. Er werd geen licht meer geabsorbeerd. Ik kleur mijn haar meestal zelf. Kimm past de paintingtechniek toe, waarbij ze heel goed kijkt welke delen van mijn haar iets nodig hebben. Het is werken op gevoel dus. De massievere delen worden opgelicht en daarna weer koel ingekleurd. Kimm wil zachte effecten creëren. De aanzet van mijn haar wordt licht asbruin voor de nodige koelte.

Als de styling voltooid is, glans mijn haar ongelofelijk en zie ik het zonlicht spelen met de kleurnuances. Mijn haar ‘leeft’ weer. Nadat ik thuis mijn haar alweer drie keer gewassen heb, blijft het nog net zo fijn aanvoelen. Niet droog, niet dof. Wat een topkapper en wat een heerlijke wellnesservaring in haar zaak!

Conclusie: Zelfs na drie keer wassen is mijn haar niet droog en dof!”

Jolanda (kleurtype koel)

“Kimm besluit dat een mix tussen koel donkerblond en bruin mij goed zal staan. Ik zie haar kijken naar de groene gloed in mijn haar. Ik heb dat vaak, of ik nou zelf kleur of dat de kapper het doet. Kimm legt mij uit dat de koperdeeltjes in ons water hier debet aan zijn. Ook zorgt dat ervoor dat je haar alweer zo snel zo’n warme gloed krijgt en dof wordt. Dat willen we niet!

Door de vele kleuren in mijn haar, mijn grijze uitgroei, een donkere ondertoon en een groene waas, krijg ik maar liefst vier kleuringen. Voor mijn uitgroei, de punten en voor het middendeel, wat ze overigens met painting doet. Nog nooit van gehoord: lok voor lok wordt met de kwast ingepoetst. Dan gaat er nog een pastelachtige ‘toner’ overheen voor extra koele hints. Ben ik uiteindelijk hazelnoot, walnoot, honing of zand geworden? Het is levendig, dankzij de paintingtechniek. En het past mooi bij mijn huidtoon. Is deze ILLUMINA COLOR haarkleuring van Wella Professionals ‘verlicht’? De kleur is bijzonder mooi en telkens als ik in de spiegel kijk, zie ik mezelf als een geheel. Kapsel en gezicht in evenwicht doordat het licht twee kanten op werkt.

Conclusie: Mijn haar, mijn huid, mijn gezicht, alles hoort weer bij elkaar…”

Lees ook:

Lees ook