Sprankelende frisheid op je huid…

04:48 - 02:52
luistertijd 04:48 - leestijd 02:52

Het is inmiddels traditie geworden voor parfumhuizen om in de zomermaanden luchtige versies van parfumklassiekers uit te brengen. We bespreken er een paar..

Dior Addict Eau Délice

‘Vier het ‘joie de vivre’ gevoel aan het zonovergoten strand van Saint-Tropez.’ Parfumeur Francois Demachy liet zich voor Addict Eau Delice inspireren door het dromerige, opwindende gevoel van vluchtige flirts en onbezonnen liefdes. De vreugde van een zorgeloze tijd, dansen tot de zon opkomt. De opening is pittig knisperend met cranberry’s. Het hart is fris en bloemig, met grandiflorum jasmijn uit India en Egypte en Ylang Ylang uit Mayotte. Ook is er vleugje witte musk toegevoegd aan de L’eau.

Eau Délice ruikt bij de opening subtiel zoetzuur, wordt al snel warmer dankzij de bloemen. Uiteindelijk blijft een sensuele zachtheid over. Eau Délice doet mij denken aan een warme zwoele zomeravond. €103 (100ml) €72,50 (50ml).

**SHOP! Je kunt de Eau hier al vanaf 20 ml bestellen, lekker voor in je handtas!

 

Shisheido Zen Sun

Zen Sun van Shisheido is wederom verpakt in een prachtige glazen Je zou het zelfs een ombré fles kunnen noemen. De lichtroze kleur loopt over in aquarel. Parfumeur Michel Almairac creëerde deze zomergeur: hij opent met een vleugje bergamot in combinatie met mango. Daarna volgt de frisheid van kersenbloesem en een accent van muskus. Volgens Shiseido is de Zen Sun een bloemige en fruitige amber geur. Helder, fris en vrolijk. Ik krijg inderdaad een vrolijk gevoel bij deze geur, dit komt door de opening van bergamot en mango. Het opvallende van deze geur vind ik toch wel het gevoel wat het teweeg moet kunnen brengen. Volgens Shisheido nodigt Micheal Almairac je uit om de gloed van de zon als geur te ervaren. Hier slaat hij de spijker op zijn kop. Deze geur neemt mij mee naar een paradijselijk strand, waar de zon net opkomt. Zen sun, Eau de Toilette Fraîche €65 (100ml).

***SHOP! Koop de geur hier met korting en zonder verzendkosten !

 

Givenchy Dahlia Noir L’Eau

“Dahlia Noir…Een denkbeeldige, mysterieuze en betoverende bloem.” Parfumeur Francois Demanchy heeft niet bepaald stilgezeten, ook creëerde hij de Dahlia Noir van dit jaar voor Givenchy. Givenchy gaf Francois dit jaar de opdracht om een eigen interpertatie te geven aan de Dahlia Noir voor de zomer. Maxim schreef al eerder een review over Dahlia Noir, waarvan de L’Eau is afgeleid. De geur opent met cederappel en. Het hart bestaat uit rozenblaadjes. In de basis tref je een vleug patchoeli dat zich moeiteloos laat vermengen met cederhout en muskus. De geur is inderdaad zoals Givenchy omschrijft: mysterieus. Ik vind hem fris, licht zoetig, maar ik krijg ook associaties met zeer kostbaar, boterzacht leer, zoals Hermes dat maakt. Chic, rond en romig. Niet vederlicht, maar fijn voor de zomernacht. Dahlia Noir L’eau €66,50 (50 ml) €87 (90 ml).

***SHOP! Koop de geur hier met korting en zonder verzendkosten.

 

Berdoues: O Créatives Refreshing parfum water

Wij kenden het nog niet, maar vinden het interessant genoeg om je er kennis mee te laten maken: Bordoues parfum uit Frankrijk, en het zomerparfum O Créatives (importeur Leijtens). Voor O Créatives is gebruik gemaakt van aromatherapie en planten extracten. De parfumllijn bestaat uit drie verschillende parfum waters: Energizing – Relaxing en Refreshing. Deze eaux de toilette bevatten alcohol, maar kunnen geen reactie geven op de huid zodra je in de zon gaat zitten. Dit komt omdat de alcohol die gebruikt wordt in de geuren niet foto-sensibiliserend is. Foto-sensibiliserende stoffen zijn componenten die in een parfum een reactie kunnen geven op de huid zodra je huid wordt blootgesteld aan de zon.Dit reukwater is dus zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De parfum waters worden verkocht bij individuele luxe parfumerieën. Refreshing bevat o.a. essentiele olie van pepermunt en gletsjerwater. Relaxing heeft essentiele olie van oranjebloesem en kamille. Energizing heeft mandarijn en ginseng. Heerlijk! Handige tip: voor een extra verkoelend en verfrissend effect, plaats je de flacon in de koelkast. ‘Eventjes afkoelen met een refreshing parfumwater…’€29,90 (100 ml). Het is zo nieuw in Nederland dat wij je aanraden om te bellen met de importeur voor verkoopadressen: 0416 343166

Lees ook:

Lees ook