Beste Mardge, Ik hoop dat u mij kunt helpen met mijn vraag over het ingrediënt 'parfum' in cosmetica.

01:51 - 01:06
luistertijd 01:51 - leestijd 01:06

Beste Mardge,

Ik hoop dat u mij kunt helpen met mijn vraag over het ingrediënt ‘parfum’ in cosmetica. Ik heb een product gevonden waarop staat: ‘parfum (fragrance)’, maar dit zou een organische scrub zijn van zout met etherische lavendelolie. Is dit dan wel organisch als er parfum staat in de ingrediënten, maar geen vermelding van toegevoegde lavendelolie?

Dit is de volledige inci-lijst: Maris Sal (Dead Sea Salts: Magnesium Chloride, Potassium, Chloride, Sodium Chloride, Magnesium Bromide), Parraffinium Liquidum, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed oil, Aloe Barbadenisis (Aloe) Leaf, Juice oil extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) oil, Parfum (Fragrance), C.I. 17200.

Groetjes, Nimer

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

Beste Nimer,

Het is lastig te beoordelen. Als er echt etherische olie van lavendel in zou zitten, zou dat op de ingrediëntenlijst staan als zodanig, of als linalool. Als er alleen ‘parfum’ staat betekent het waarschijnlijk dat ze in dit geval een synthetisch parfum hebben gebruikt.

En hier wringt meteen de schoen. Dit product wekt bij jou de indruk heel erg natuurlijk te zijn, maar zover het de parfumstoffen betreft, is het waarschijnlijk niet natuurlijk. Naar de reden kunnen we alleen maar gissen. Is het een foutje of een weloverwogen beslissing? Het kan zijn dat de fabrikant het risico van allergieën op lavendelolie wil vermijden en daarom een synthetisch parfum gebruikt – zonder allergenen. Er zit in ieder geval geen etherische olie van lavendel in.

Voor de echte beweegreden en wat er nu precies wel of niet is gebruikt zou je eigenlijk moeten informeren bij de fabrikant.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Heb jij een vraag aan onze huidexpert Mardge Pascaud? Stel hem via het contactformulier o.v.v. Mardge

Lees ook