De nieuwste favorieten van de maand…

07:51 - 04:42
luistertijd 07:51 - leestijd 04:42

Harriet:

“Mijn favoriet van deze maand is Essence’s All About Matt! Fixing Compact Poeder. Kan over de foundation aangebracht worden om de huid te matteren en de make-up te fixeren. Voor een matte natuurlijke teint. Verkrijgbaar in transparant en past bij elke teint.”

Dit is echt een wonderpoeder: spierwit, maar totaal onzichtbaar op je huid/over de foundation. Ik gebruik het op de T-zone, het maakt onmiddelijk mat en blijft dat ook langer dan andere matterende poeders. Geeft een heel mooi resultaat, niet droog en poederig, maar als fluweel. Geen problemen meer met niet-matchende kleuren van poeder en foundation, dit is echt totaal onzichtbaar. Ik kan helaas geen ingredientenlijst vinden; er staat wel een PDF op de site met ingredienten van alle producten (heel goed), maar daar staat dit product nog niet bij. Normaal vind ik Essence te veel tienerachtig, maar dit is zulk goed spul, en dat voor €2,99.”

Anja:

“Via Facebook werd ik op de hoogte gebracht van de nieuwe nagellak van Collistar: de Gloss Nail Lac met Gel-effect. 37 Trendy kleuren in kleine flesjes van 6 ml. voor €7 per flesje. Handig, want kleine flesjes drogen niet uit en verkleuren ook minder snel.

Ik heb gekozen voor de ‘veilige kleuren’ 511 Rosa Romantica (een beetje French Manicure-kleur) en de 557 Iris Delicata. De nagellak bevat een High Precision Brush en omdat de lak iets vloeibaarder is dan gebruikelijk, is deze erg makkelijk en mooi aan te brengen. Collistar belooft spectaculaire glans, levendige kleuren, een 3D volume effect én extreme houdbaarheid. Met de eerste drie punten ben ik het volledig eens, maar de lak ging na drie dagen tóch wat afbrokkelen. Geen probleem want na een dag of drie ben ik weer toe aan een ander kleurtje. Ik vind dit écht een nagellak met Gel-Effect!”

Babs:

“Mijn favoriet deze maand is de Micellaire reinigingslotion van Mediq. Deze lotion reinigt de huid van dagelijkse onzuiverheden en verwijdert vrijwel iedere make-up, zelfs waterproof mascara en lipgloss. Ik was al onder de indruk van alle verhalen rond Micellaire lotions, een reinigingsproduct, waarmee je in één stap je make-up kon verwijderen en een gehydrateerde huid zou overhouden.

Het enige minpuntje vond ik altijd de prijs, maar deze is geweldig! Hij reinigt perfect in een oogwenk en geeft een schoon en fris gevoel. Ook qua geur. Geen gedoe meer met vettige milk.  En dat voor €5,95 voor 200 ml.”

Gerti:

“Mijn favoriet van deze maand is Chanel Mascara Inimitable Intense. Ik probeerde onlangs toevallig een sample hiervan. Wat een fijne mascara. Je voelt de borstel door je wimperharen heen kammen en niet alleen er tegenaan. Hierdoor worden je wimperharen aan alle kanten met mascara bedekt.

De borstel is gelukkig niet zo belachelijk groot, maar fijn genoeg om ook de kleinste wimperhaartjes met mascara te omhullen. Ook kun je makkelijk de mascara strak tegen de wimperaanplant aanzetten. De mascara separeert je wimpers mooi, waardoor je wimpers optisch langer lijken. Je kunt gemakkelijk 3-4 laagjes aanbrengen voor meer volume, je wimpers plakken nog steeds niet als spinnenpoten tegen elkaar aan. Enige minpunt is de prijs, €30,50, maar dat heeft me er niet van weerhouden een full size exemplaar te kopen…”

Berna:

“De long-wear cream shadow van Bobbi Brown is een echte ‘eyeopener’ en daarom dan ook mijn favoriet van deze maand. Sinds leuke film van Jolanda en Gerti voor BeautyJournaal en mijn laatste beursbezoek met Anja, heb ik opeens veel meer interesse in make-up. Bedankt daarvoor dames!

Bij Douglas Kalverstraat, Amsterdam, Bobbie Brown afdeling word ik in de make-up gezet door Sara. Omdat mijn oogleden al behoorlijk rimpelig zijn, en de oogschaduw zo fijn in de lijntjes blijft hangen, brengt zij eerst de long-wear cream shadow aan. Deze lang houdende crème oogschaduw blijft de hele dag feilloos zitten en kruipt niet in de plooitjes van de huid. De romige textuur glijdt makkelijk over het ooglid en voelt fluweelzacht aan, hierover brengt Sara een poeder oogschaduw. Mooi!

Het product is parfumvrij en zeer geschikt voor dragers van contactlenzen in diverse kleuren. Ik heb voor kleurnummer 33 shore gekozen als basis. Ben er blij mee! Je betaalt €26,00.”

Yvonne:

“Mijn product van de maand is de nagellak van Bourjois So Laque Glossy nr. 01 Oh So Rose. Deze komt uit de nieuwe collectie van Bourjois, Rendez vous a Paris. De kleurlijn bevat allemaal mooie zachte pasteltinten, op één na; die is in Fuchsia. Het is een heerlijk lentekleurtje in zacht roze.

Deze lak heeft de neiging transparant te blijven, ik gebruik dan ook wel drie laagjes. Hij blijft lang zitten. Geen 10 dagen zoals wordt beloofd, maar wel 5 dagen. De finish van deze lak is, zoals de naam al aangeeft, mooi glossy. Wanneer je hem draagt, krijg je echt een lente/zomergevoel. En je nagels zien er mooi en frisgekleurd uit. De prijs is €8,49  (maar nu in de aanbieding bij Douglas voor €6,49. Hier heb je wel de voucher voor nodig uit hun blad Fabulous, geldig t/m 12 mei 2013).”

Rona:

“Mijn favoriet is Christian Dior Crème Abricot – Fortifying cream for nails. Aangezien mijn nagels de laatste tijd in een zeer slechte staat verkeren, was het tijd voor actie. Heerlijk naast mijn andere topper Trind-Keratine duo.

Het is een abrikooskleurige crème die je voor het slapen gaan  op de nagelriemen aanbrengt, en zachtjes inmasseert. Het is een effectief, voedend product voor zowel nagelriemen als de nagels zelf. Bevat o.a. bijenwas, lecithine, lanoline, glycerine en minerale olie. Prijzig, maar met het vorige doosje heb ik dik tien maanden gedaan! Voor de Christian Dior Créme Abricot (10gr) betaal je € 24.”

Marte:

“Mijn favoriet van de maand is Juliette Has a Gun – Miss Charming. Een merk dat op de markt gebracht is door de kleinzoon van Nina Ricci. De gehele Juliette Has a Gun collectie heeft verschillende rozengeuren. Ik was al in het bezit van Citizen Queen, een vrij zware geur die ik meer tijdens de donkere dagen draag of meer als avondparfum en zocht eigenlijk iets wat rustiger en onschuldiger zou ruiken. Deze geur ben ik meer en meer gaan gebruiken nu de zonnestralen beginnen te schijnen. Het is zo’n lekkere frisse, zoetige en lieve geur. Ruikt gewoon naar een enorme bos verse rozen. ”

Roos:

“‘Goed is goed’. Dat komt in me op als ik Limon de Cordoza van The Different Company ruik. Het jammere bij een citrusgeur is vaak dat de opening fenomenaal is en dat na circa 15 minuten de helft van het feest voorbij is, doordat ze snel vervliegen. Daarom is het zo fijn als je een mooi exemplaar tegen het lijf loopt. En dat is zeker het geval bij Limon de Cordoza. Deze unisex geur stamt uit 2012 en is gecreërd door neus Emilie Coppermann. Ingrediënten zijn: bittere sinaasappel, mandarijn, munt en zwarte peper in de top, fresia en witte neroli in het hart en patchoeli, vetiver en gaiac hout in de basis. Op de huid doet de geur me sterk denken aan Roudnitska’s Eau Sauvage van Dior uit 1966. Limon de Cordoza is voor mij een weldaad voor lichaam en geest, een topper!”

Lees ook:

Lees ook