De nieuwste maandfavorieten!

10:20 - 06:12
luistertijd 10:20 - leestijd 06:12

Berna:

“Mijn favoriet van deze maand is de Cellular Treatment Bronzing Powder van La Prairie. Een beetje kleur in mijn gezicht vind ik mooi, maar zal niet snel met mijn gezicht in de zon gaan. Vandaar dat ik deze powder heb aangeschaft. Hij oogt heel natuurlijk op mijn huid, en geeft bescherming, want ook al schijnt de zon niet, hij is er wel, dus niet naar buiten zonder een SPF!

Je kunt zelf de intensiteit bepalen, van een subtiele tint tot zongebruind. Ik gebruik de powder ook op mijn hals en decolleté. Dit geeft een mooie gloed en egaliseert de hyperpigmentatie in mijn hals prima. Kost wel wat (zo rond de €50) maar is gelukkig zuinig in gebruik.”

Harriet:

“De enige reden dat ik het Kruidvat regelmatig binnenloop (en dan alleen het filiaal aan de Reguliersdwarsstraat Amsterdam, want dit is de enige opgeruimde, strakke Kruidvat in de wijde omgeving) is het make-up merk Catrice. Vindingrijke, vernieuwende producten tegen een hele goede prijs, zonder heel kinderachtig over te komen. Er staat vaak wat nieuws in het schap en zo zag ik de Camouflage Cream in een potje staan. Altijd op zoek naar de ultieme concealer nam ik deze mee (€2,99). En ik ben flabbergasted over het resultaat! Zeer pigmentrijk, licht wax-achtig van substantie maar toch goed smeerbaar, het blijft in alle omstandigheden zitten, dekt beter dan wat ik ooit heb geprobeerd en wordt niet droog/gaat niet overdreven in lijntjes zitten. Ik gebruik gewoon mijn vinger om het op te brengen, maar met een concealer kwastje werkt vast ook heel goed. Alle blauwe schijn onder mijn ogen is compleet weggetoverd. Er zijn drie tinten verkrijgbaar, maar helaas past geen van de tinten exact bij de Estée Lauder make-up die ik nu gebruik, maar ik kan er toch heel goed mee werken. Deze blijft absoluut in mijn daily kit!

Anja:

“Mijn absolute favoriet van de maand is de handcrème van !QMS Ik had deze al enige tijd, ongebruikt, voorradig omdat ik eerst mijn overige handcremetjes op wilde maken. De creme zit in een chique tube en bevat 75 ml en kost om en nabij €24. Voor beide handen heb je een streepje nodig van ongeveer 1,5 cm. De crème smeert heel erg lekker weg, trekt direct in en laat geen vette laag achter en geeft je handen een fluweelachtig gevoel. Het product bevat o.a. Sorbitol: een suiker welke vochtgevende eigenschappen bezit, Melkzuur: dit zorgt voor een constante zuurgraad van de huid en houdt vocht vast en Urea: verhoogt de waterverbinding in de hoornlaag, heeft een genezende werking en reguleert de hoornlaag. Na gebruik zien je handen er echt een stuk jonger en minder rimpelig uit. Klein nadeel: de crème bevat géén zonnefactor.”

Babs:

“Mijn maandfavoriet is Wella’s Color Recharge Conditioner. Na mijn bezoek aan Kimm Koffijberg kreeg ik na afloop twee sachetjes met conditioner mee. Voor mij was de Cool Brunette het meest passend. Ik gebruik vaak na het wassen een conditioner, maar deze is speciaal gericht om langer van je nieuwe haarkleur te genieten. Na vele keren wassen vond ik mijn haar er toch iets doffer uitzien.Toen ik deze conditioner gebruikte, leek het alsof ik weer net van de kapper kwam. Glans én kleur. Helemaal fris! Na het wassen aanbrengen en verdelen over het haar, 3 tot 5 minuten in laten werken en uitspoelen. Prijs is € 11,50 ( verkrijgbaar in 6 kleurtinten).”

Jolanda:

“M.A.C Face and Body foundation in C2 is mijn favoriet. Het liefst heb ik een foundation met een SPF als een veilige laatste laag om zonschade te voorkomen. Maar dat kan ook in een onderliggende laag zoals een SPF in een crème.

De M.A.C Face and Body foundation stond op mijn lijstje omdat het parfumvrij is, op waterbasis en in laagjes op te bouwen is van een sheer- tot volledig dekkend. De kleur is helemaal kloppend, alsof het op mijn huidskleur is gemengd. Het kan ook op het lijf gebruikt worden want het is watervast al blijkt het wel af te geven aan lichte kleding, vertelde een visagist van MAC. Je betaalt €33,50 voor 120ml.”

 

Rona:

“Favoriet deze maand is de Gentle Facial Buffing Cream van Sisley. Deze keer is mijn product van de maand iets wat ik steeds opnieuw koop; de zeer milde ‘scrub’ van Sisley. Het bevat, zoals gebruikelijk bij Sisley, botanische extracten als abrikoos. Als werkzaam ingrediënt heeft het kamille en verder, als derde op de INCI-lijst, zie ik kaolin (porceleinaarde).

Het heeft een wat korrelige structuur en ruikt echt heerlijk. Je brengt het aan als een masker, laat het een paar minuten drogen en wrijft het er dan met omhooggaande bewegingen af. Erna is je huid superzacht en schoon, op termijn verfijnt het de structuur. Een tube van 40 ml kost € 49,95, een pot van 50 ml € 56,25.”

Marte:

“Mijn favoriet van de maand Sebastian Hydre haarmasker. De ondertekst op de verpakking ‘intensieve hydraterende behandeling’ zegt eigenlijk al genoeg. Dit haarmasker is een enorme vochtherstellende boost voor je haar. Ik verf zelf m’n haren, al enige tijd, en gebruik altijd de bijgeleverde haarconditioner tot het op is, dus niet alleen na de verfbeurt. Toch merk ik dat na enige tijd m’n haar futloos word en een soort van voeding mist, ondanks de shampoos en conditioners die bedoeld zijn voor gekleurde haren. Dit haarmasker heb ik bij de local kapper ontdekt en is voor mij een blijvertje! Ruikt enorm lekker, voelt totaal niet vettig of zwaar aan, voedt en hydrateert de haren van wortel tot punt lijkt wel en geeft daardoor ook een enorme glans. Ik gebruik het eenmaal per week, het zou eventueel tweemaal mogen zijn, maar dat is afdoende voor mij. Voor 150ml betaal je ongeveer €24.”

Sabine:

Het lijkt wel alsof dat voorjaar nooit gaat komen. Al maanden wordt mijn huid getergd door koude en droge lucht door de verwarming. En het staartje van de winter blijkt mega venijnig te zijn. Tot nu toe heb ik mij kranig geweerd met vochtinbrengende crèmes, labello’s en extra vette handencreme. Met name mijn lippen beginnen nu te protesteren. Droog, ruw en losse velletjes zijn het resultaat van maandenlange ontberingen. Mijn old time favorite om dit te verhelpen is dan ook deze maand, mijn favo product voor de maand maart: Purol zalf. Verkrijgbaar in een lekker groot ouderwets blik. Niet geheel hygienisch omdat je er telkens maar met je vingers in gaat. Erg lekker ruikt het ook niet. Maar het blijft het beste EHBO middel tegen droge lippen. Even een kleine oppepper bij extreem droge lippen. Maar ik gebruik het ook s’nachts als een soort van lippenmasker. De volgende dag, heb ik gegarandeerd, zachte en verzorgde lippen.

Wat maakt dit huismiddeltje nou zo goed? Het product bestaat met name uit vaseline (petrolatum) .Petrolatum is een minerale olie die occlusief werkt. Dat wil zeggen, dat het de huid enigermate afsluit waardoor het water niet zo goed kan verdampen met als resultaat een hoger gehalte aan water in de huid en daardoor een betere huidhydratatie. Ook vind je Lanoline en glycerol in de zalf. Glycerol is een humectant, oftewel heeft een hydraterende werking. Ik ben al jaren fan, en er blijft altijd een potje op mijn nachtkastje staan. Er kan geen andere lipbalsem tegen op.”

Gerti:

“Dit keer geen beautyproduct, maar een homeopathische gel voor je voeten: Abroflor van VSM. Deze gel heeft me de koude, winterse maand maart doorgeholpen. Want voor het eerst van mijn leven had ik last van wintertenen, een onschuldige maar behoorlijk irritante aandoening. Mijn tenen werden rood, opgezet en jeukten vreselijk. Zo erg dat ik er niet van kon slapen. Tot ik Abroflor gel tegenkwam. Met drie dagen was de jeuk weg en is niet meer teruggekomen. Zolang er nog winterse temperaturen heersen, smeer ik twee keer per dag een onderhoudsdosis. Nu maar wachten op de zon zodat mijn voeten weer in open sandaaltjes kunnen.”

Maxim:

“Mijn grootste verrassing van de maand maart komt uit een onverwachte hoek. De naam Pineider (de Italiaanse producent van de luxe kantooraccessoires) zou je misschien niet zo snel verwachten tussen de schoonheids- en verzorgingsartikelen. Hoewel, het is wel een merk met veel gevoel voor uiterlijke schoonheid, harmonie en elegantie. Zou dat ook de aanleiding zijn voor Pineider om ook met parfums op de markt te komen? De eerste wat me opviel was de bijzondere verpakking voor hun parfums in vorm van een elegante houten documentenkoker. Als alleen de verpakking zo’n luxe gevoel uitstraalt, wat moet ik dan van hun geuren verwachten – dacht ik toen. En later, toen ik de geur Cuoio Nobile rook, was ik alles behalve teleurgesteld. Misschien hebben jullie al gemerkt in mijn recensies, dat ik vaak op zoek ben naar een beetje drama in parfums. In deze donkere leergeur zit genoeg drama om de smaak van een kieskeurige leerliefhebber te bevredigen. Een geur van ruwe leer met wilde dierlijke noten op de achtergrond is net voldoende getemd om zich fatsoenlijk te kunnen noemen. Versierd met bitterzoete noten van tonkabonen, tabak en kruiden is het zelfs elegant genoeg om zich in de hogere kringen te kunnen presenteren. Maar wat is het toch verleidelijk om het ware wilde karakter van “Cuoio Nobile” door het masker der verfijning heen te kunnen ruiken. Straks meer op BeautyJournaal….”

Lees ook:

Lees ook