shop Guerlain Meteorites Base Perfecting Pearl Anti Dullness Météorites Base van Guerlain is een superfijne basis onder je foundation of onder je dagcrème. Het geeft een delicate frisse gloed aan je huid. Bekijken Jolanda Mijn favoriet is de Andrélon Haar&Hoofdhuid anti-roos shampoo. Voor mij is haarverzorging net zo moeilijk als gezichtsverzorging. Ik heb een gevoelige […]

12:21 - 07:24
luistertijd 12:21 - leestijd 07:24

Jolanda

Mijn favoriet is de Andrélon Haar&Hoofdhuid anti-roos shampoo. Voor mij is haarverzorging net zo moeilijk als gezichtsverzorging. Ik heb een gevoelige hoofdhuid, neiging tot vet en slap haar en het is ook gekleurd. Vaak koop ik producten voor gekleurd haar en was het dan dagelijks. De shampoo die mij erg bevalt, is de Sensitive anti-roos. Nooit heb ik een anti-roos shampoo gebruikt al las ik op diverse beautyblogs dat het heel prettig was voor vettig haar. En dat klopt: mijn haar is schoon, fris en los. Mijn zeer steile haar kan erg klitten na het wassen, maar deze shampoo maakt het me gemakkelijk. Alleen een druppel Biosilk Silktherapy en mijn borstel heeft het een stuk makkelijker. Als ik mijn best doe, kan ik zeker twee dagen met een wasbeurt doen. Al vind ik dat nog wel moeilijk hoor: niet dagelijks mijn haar wassen. Maar het begin is er.

De Haar&Hoofdhuid anti-roos shampoo is bij iedere drogist en supermarkt te koop. Adviesprijs €4,29.

Lees hier meer artikelen voor je hoofdhuid.

Marte

Lush Dreamwash is een heerlijke was-emulsie op basis van kalaminepoeder en de oliën van tea tree, rozen, lavendel en kamille. Voor degenen die het kennen: lotion calamine en calamine schudsel wordt vaak toegepast bij jeukende huidaandoeningen zoals eczeem, insectenbeten en allergieën of waterpokken. Het originele schudsel bevat zink. Deze bodywash gelukkig niet. Zeker nu met dit broeierige weer heb ik wat vaker eczeemachtige plekjes op m’n armen welke gepaard gaan met jeuk. Ik was daarom dan ook verrukt toen ik tegen dit goedje aanliep. Het reinigt je huid zonder het uit te drogen, het kalmeert en de geur is heerlijk. Ik gebruik ‘m het liefst voor het slapen gaan: de lavendel brengt je als het ware in een heerlijke roes. Per 250g betaal je €15,45. Onder andere verkrijgbaar in de webshop van Lush.

Gerti

De Hannah Enzymatic Peeling is een bijzondere peeling, een tussenvorm van een exfoliant en een scrub. De Enzymatic Peeling is een witte pasta-achtige crème. Hij prikkelt iets op de huid, je laat hem 2 minuten zitten en rubbelt hem dan af. Je verwijdert hiermee de dode huidcellen. Mijn huid voelt daarna heerlijk zacht. Ik gebruik deze peeling drie keer per week en mijn poriën lijken iets kleiner. Gewoon omdat ze lekker schoon zijn. In eerste instantie leek het veel werk, drie keer per week, twee minuten laten zitten en dan afrubbelen. Maar het is eenvoudig in te passen in mijn avondroutine: aanbrengen, tanden poetsen en afrubbelen. Een aanrader! Een pot van 40ml kost €31. Te koop via de webshop van Hannah.

Lees hier meer over hannah huidverzorgingsproducten met uitgebreide uitleg.

Debbie

Perle D’ Eau is van het in Nederland pas geïntroduceerde Biologische natuurcosmetica merk Cattier-Paris. Ik ben fan van hun micellaire reiniger en gebruik deze elke avond om mijn make-up snel te verwijderen. Het is geschikt voor gezicht, ogen en mond en er zit geen alcohol of parfum in dit product wat het heel zacht maakt. Binnen no-time is mijn make-up verwijderd. Ik heb wel eens eerder micellaire reinigers gebruikt maar deze vond ik niet natuurlijk genoeg. Deze reiniger van Cattier-Paris bevat biologisch rozenwater en Aloë Vera. Het kalmeert, hydrateert, verfrist, zuivert en verstevigt de huid, de Aloë Vera kalmeert, verzorgt en herstelt. Het zorgt na de reiniging voor een schone frisse én gladde huid.

De micellaire reiniger van Cattier-Paris is Cosmébio gecertificeerd en kost €10,50 voor 300ml. Dus kun je er lekker lang mee doen. Het is te bestellen via de webshop van Cattier-Paris Nederland en te koop bij een aantal biologische supermarkten.

Dorine

Ik heb een slank postuur, hoef van mezelf absoluut niet af te vallen, maar ik stoor me al een tijdje aan mijn cellulitis. Hoewel ik sceptisch ben over de effectiviteit van afslankcrème ’s, toog ik desondanks tijdens mijn zomervakantie (mijn ergernis bereikte een absoluut hoogtepunt) naar de Franse ‘Pharmacie’ voor een anti-cellulitis crème. En jawel, na aankoop van één flesje PurEssentiel Minceur, kwam ik drie weken later in Nederland thuis met vijf reserve flesjes. Mijn huid was gedurende mijn vakantie zichtbaar verfijnd en verstevigd, voelde zacht en soepel aan, en mijn cellulitis was daadwerkelijk verminderd. Gelukkig blijkt dit goed en snel werkende product ook in Nederland online te koop.

Minceur (vertaald: ‘afslanker’) dankt zijn werking aan een hoge dosering (10%) essentiële oliën (Ceylon kaneel, ceder, citroen, venkel, jeneverbes, geranium, mandarijn, niaouli, sinaasappel, pompelmoes, peterselie, bitter orange, rozemarijn, sandelhout uit India, salie, vetiver, bergthee/ wintergroen, ylang-ylang) met lipolytische (vetoplossende), verstevigende en verkwikkende eigenschappen die de onderhuidse weefsels desinfiltreren en de microcirculatie bevorderen. Ze zijn verrijkt met plantaardige en hydraterende oliën en extracten (jojoba-olie, macadamia-olie, olie-extract van venkel en druivenpitten, olie-extract van kamille, rijstzemelenolie, hazelnotenolie, olie-extract van duizendblad, vitamine E) die de bovenste huidlagen voeden en hydrateren. De textuur is een droge olie die snel intrekt, geen sporen nalaat, heerlijk ‘plantaardig’ ruikt, en zuinig in gebruik is. Voor mij hét product van deze maand. Voor 100 ml betaal je €21,69 euro.

Hans

Door een verandering van medicijnen en andere ellende waar je als bijna-vijftiger mee te maken kunt krijgen, is mijn huid ineens behoorlijk veranderd. Had ik tot voor kort een tamelijk probleemloze huid, nu werd hij ineens droog en ging hij trekken en schilferen.  Ik heb een aantal producten voor de droge huid uitgeprobeerd. Zonder resultaat. Wat wel helpt, is Sisleÿum for Men Soin Global Revitalisant Anti-Age Peaux Sèche. Deze gebruik ik al een aantal weken en mijn huid voelt weer gewoon aan: soepel, zacht en glad, zonder schilfers. Zelfs als ik net vanonder de douche kom, waar ik mijn gezicht dagelijks reinig met een zeeploos, pH-neutraal en parfumvrij product, voelt mijn huid comfortabel aan.

Sisleÿum for Men bevat een aantal hydraterende ingrediënten, waaronder extracten van het Driekleurig Viooltje en Padina Pavonica en plantaardige glycerine, sorbitol en zonnebloemolie die het vocht vasthouden en de huid soepel maken. Het Malrove-extract herstelt de huid, D-Panthenol en Calendula zorgen voor een kalmerend en hydraterend effect. Om glimmen te voorkomen zijn matterende microbolletjes aan het product toegevoegd. Verder zitten er nog een hoop vitaminen, mineralen en plantaardige extracten in die vrije radicalen aanpakken en de huid in balans brengen. De aanmaak van collageen en hyaluronzuur wordt bevorderd door extracten van de bloemkelk van Lampionplant en van Padina Pavonica, Schietwilgextract  en – voor mij heel fijn –  Vitamine A-palmitaat, dat huidschilfering tegengaat, in combinatie met etherische oliën van Marjolein, Salie en Rozemarijn die de huid kalmeren. Sisleÿum for Men is een erg mooi, doeltreffend en werkzaam product. Het kost € 170,- voor 50 ml. Er is ook een variant voor de normale huid.

Babs

Mijn favoriet is Obagi Nu-Derm Sun Shield SPF 50. Zoals jullie weten ben ik al een tijdje bezig met het Obagi Nu Derm FX systeem tegen mijn hyperpigmentatie en een van de belangrijkste dingen is mijn huid beschermen tegen de zon. Tot voor kort gebruikte ik de Nu-Derm Healthy Skin Protection SPF 35, maar die witte waas vond ik altijd vervelend dat deze soms zo zichtbaar was. Nu gebruik ik de Obagi Sun Shield SPF 50, op basis van 10,5 % zinkoxide en 7,5 % octinoxate. Deze nieuwe versie verstopt de poriën niet, beschermt uiteraard tegen UVA en UVB stralen, zonder parfum en dermatologisch getest. Hij voelt meer aan als een moisterizer en niet als een dikke, stugge sunblock. Het smeert uit als een milk, geeft een mooie matte finish en ik kan hem opbrengen zonder steeds in de spiegel te kijken of hij geen witte waas geeft, geweldig.

Geschikt als zonbeschermer bij alle Obagi productlijnen en als ‘stand-alone’. Voor 89 ml is de adviesprijs: €46.

Maxim

Mijn grootste ontdekking van deze maand was de nieuwe lijn Magnetic Scent van Spyros Spyridon Drosopoulos gevestigd in Amsterdam. De maker wilde begrijpen hoe geuren in elkaar zitten en ging uiteindelijk zelf met de grondstoffen werken en ook eigen parfums creëren. Van de vier geuren uit zijn collectie ben ik helemaal weg van Untitled #2, een heerlijke gourmand geur met de noten van chocolade, roos, specerijen, melk en vanille. Als ik het op mijn huid spuit en inadem, dan lijkt het alsof ik met mijn neus in een vers gebakken kruidenkoek zit. Daarnaast herken ik ook een heerlijke warme pittige Chai-thee met de romige ondertoon en chocolade op de achtergrond, dé ware traktatie voor de liefhebbers van de gourmand geuren. Een paar spuitjes op de huid en je bent om op te eten.

Officieel worden de geuren pas eind september gepresenteerd, maar ze zijn nu al te koop bij Annindriya Perfume Lounge. Voor 50 ml eau de parfum betaal je €110. Meer info op de website van Magnetic Scent.

Lees ook alles over parfumstoffen in ons parfumwoordenboek!

Harriet

Ideaal voor het uitproberen van kleurtjes want erg goedkoop en van prima kwaliteit. Fijn kwastje, dekt in 1 a 2 keer en blijft op mijn teennagels zeker een week goed. En elk kwartaal nieuwe kleuren die helemaal up to date zijn. Leuk speelgoed! Prijs: € 2,49 bij het Kruidvat.

Alexandra

Ik ben nooit een echt lippenstiftmeisje geweest, veel te veel gedoe. Maar zo ergens eind jaren negentig was ik een groot fan van wat toen nog Labello Cherry heette: een lippenbalsam met een heerlijke kersengeur en –smaak, die bovendien de lippen een mooi, zacht kersenrood tintje gaf.

Toen ik erachter kwam dat hij uit de schappen zou worden genomen, ben ik gaan hamsteren. Maar helaas, die vijf stuks die ik nog had weten te bemachtigen gingen geen eeuwigheid mee en ik zat al weer een behoorlijk tijdje zonder. Zo nu en dan nam iemand wel eens wat mee uit Frankrijk, waar hij nog wel te koop was, maar het bleef behelpen. Ook de website van Labello zelf bood in eerste instantie geen uitkomst; daar stond hij wel op, maar hij was altijd ‘niet leverbaar’.

Tot ik een paar weken geleden op www.asadventure.com terechtkwam: daar was hij gewoon te koop voor €3,25. Ik heb er inmiddels vijf aangeschaft, dus ik kan weer een tijdje voort. Tegenwoordig heet-ie Fruity Shine Cherry, maar hij is nog altijd lekker, zacht en fruitig rood. Ik ben blij.

Rona

Voor het eerst in mijn leven (en daar is geen woord van overdreven!) heb ik mooie, sterke, gezonde én lange nagels en dat is absoluut te danken aan de Trind producten. Mijn nagelplaten zijn –eindelijk- weer hersteld. Na eerst zes weken de kuur met Nail Balsam en Nail Repair te hebben gebruikt ben ik overgestapt op de Keratin Treatment. Deze bestaat uit de Keratin Nail Restorer en Keratin Nail Protector. De Restorer is een balsam die je iedere dag opbrengt, even in laat trekken om daarna in te masseren. Het hydrateert en repareert, maakt zwakke nagels sterker en ondersteunt de groei. Na de Restorer breng je de Protector op die het verzorgende effect van de Restorer vasthoudt en de nagels beschermt tegen invloeden van buitenaf.  Beide producten bevatten o.a. ‘Hydrolized keratine’ en versterken elkaars werking. De Protector kan ook als basis onder gekleurde lak worden gebruikt. Een absolute aanrader voor iedereen die tobt met zwakke nagels. De set (2x 9 ml) kost € 17,95.

Lees ook de adviezen van onze nagel(product) expert Ben van Rijn!

Lees ook