High tech dagverzorging voor diverse huidtypen

12:15 - 07:21
luistertijd 12:15 - leestijd 07:21

Medik8 heeft voor de dagverzorging binnen de categorie dagcrèmes een Hydra8 voor de normale tot gecombineerde huid en een voor de normale tot droge huid, een Beta-creme voor de vette huid en een XD versie voor alle huidtypen die een krachtige boost nodig hebben op celstimuleringsniveau. Het BeautyJournaal testpanel testte naar aanleiding van een exclusieve workshop verschillende dagcrèmes uit.

De nieuwe naam voor deze crème is inmiddels: Advanced Day Total Protect!

Algemeen over de creme

Op de verpakking staat: ‘anti-aging, pro-collagen hydrator’ en het is parfum- en parabenenvrij. Het bevat een lange INCI-lijst waarvan Medik8 de volgende ingrediënten op de voorgrond zet: Ectoin® (werkt beschermend op de moleculen die vroegtijdige beschadiging van de huidcellen voorkomen) vitamine A Palmitate,  Superoxide Dismutase
(SOD) (antioxidant), Moisture Magnets™ (niet nader omschreven), Centella Asiatica (ook bekend als Gotu Kola en is verwant aan peterselie. Stimuleert de aanmaak van collageen, versterkt het bindweefsel en vermindert lijntjes en rimpels) en Panax Ginseng (Koreaanse Ginseng heeft een verzachtende en herstellende werking).

Op de INCI-lijst staat (direct na water) Saccharide Isomerate (vochtvasthouder), Cyclopentasiloxane, verder zie ik ook nog o.a. Simmondsia Chinensis (jojabaolie) en de antioxidant Portulaca Oleracea. Als breedspectrum zonbescherming SPF 25 is Benzophenone-3 gebruikt. Over de SPF-factor heeft Medik8 nog het volgende te melden: ‘Ons unieke Pre-SPF complex beschermt de huid echt tegen zonschade zonder dat het UV blokkeert. Pre-SPF is geen vervanging maar een voorloper van SPF-cremes.’

Hydr8 Day normale tot droge huid (50 ml kost € 49,95), getest door Anja, Rona en Jolanda

Anja: Er valt prima te doseren met het vacuümpompje. 1 Dosering van deze volle crème is voldoende om mijn gezicht mee te behandelen, het smeert lekker uit. Het heeft een heerlijke, subtiele geur. Ondanks dat deze crème voor de droge huid is, geeft het na gebruik geen vette of glimmende uitstraling, je huid ziet er mooi/gevoed uit. Je kunt er inderdaad prima make-up overheen aanbrengen. Ikzelf gebruik de SPF Make-up brush SPF30 die de uitstraling van de crème eigenlijk alleen nog maar mooier maakt zonder dat het vegen laat zien. Een heerlijke dagcrème die prima bevalt! Groot voordeel voor mensen die hier waarde aan hechten: ook dit product is 100% parabenen-, SLES-, SLS en Sulfaatvrij. Alleen “jammer” dat je niet kun zien hoeveel inhoud het pompje nog bevat. Wel begreep ik, dat je er 50 keer mee moet kunnen doseren.

Jolanda: De flacon vind ik niet prettig doseren, het is de volle dosis en het is moeilijk om minder te pakken, dan gaat het spugen. Zal wel door dat airless systeem komen. Het mooie is wel dat het 36 maanden houdbaar is! De crème smeert prettig en eigenlijk is alles aan deze crème fijn. Hij komt heel dicht in de buurt van mijn favoriete crème.

Rona: Ik vind het product prettig in de hand liggen en het pompje werkt heel goed; lichte druk resulteert in een kleine hoeveelheid, met een flinke druk komt er een hoeveelheid uit die voldoende is voor het hele gezicht. Zo kan je dat makkelijk zelf bepalen, fijn, want ik verspil niet graag. Ik gebruik het (in combinatie met het Growth Serum) nu ruim twee maanden en ben er zeer over te spreken. Het ‘rijke’ gevoel van de Hydra8 Day op mijn huid is aangenaam. Verder trekt de emulsie heel goed in en voelt het op geen enkel moment plakkerig aan. Al snel na het opbrengen kan er make-up overheen die ook prima blijft zitten op deze ondergrond. Wat ik ook erg fijn vind is dat ik een hele dag een matte teint heb terwijl mijn huid tegelijkertijd absoluut voldoende gehydrateerd is (zelfs bij de huidige kou). Ik zie aan mijn huid dat er genoeg vocht wordt vastgehouden Ondanks het feit dat ik weet dat deze (luchtdichte) verpakking absoluut de beste is voor het product, word ik wel een beetje onrustig van het feit dat ik niet kan zien hoeveel er nog in zitJ  Maar ik ben zeer gecharmeerd van het comfortabele en luxe gevoel dat Hydra8 mijn huid geeft. Kortom, wat mij betreft een aanrader!


Hydr8™ Day normaal tot vette huid (50 ml € 49,95), getest door Gerti en Harriet
 

Gerti: Vrij van conservering is dit product niet. Laag op de inci-lijst zie ik phenoxyethanol staan, een alternatief  conserveringsmiddel. Ik vraag me af of dat nodig is als je de crème luchtdicht verpakt? Hydr8™ voor de normale tot vette huid is een luchtige niet vette crème die snel door de huid opgenomen wordt en een mooie matte finish geeft. Toch is mijn huid niet vet en bij het eerste gebruik vind ik deze crème niet voedend genoeg. Daarom voeg ik een verzorgend serum aan mijn routine toe: Hannah Skin Conditioner. ’s ochtends gebruik ik een vitamine C serum, op dit moment Pascaud Innovative Serum. Samen geeft dit een mooi resultaat. Mijn huid is voldoende gehydrateerd terwijl de finish mooi mat blijft.

Eén pompje is genoeg voor mijn hele gezicht en decolleté. De crème laat zich goed uitsmeren. Er zit geen parfum in. Gelukkig hangt er ook geen chemisch luchtje aan de crème hangt. Bij ongeparfumeerde crèmes wil dat wel eens gebeuren. Dat heeft Hydr8™ totaal niet. De crème heeft een onopvallende geur. Ik vind dit een prettige dagcrème met een hoge bescherming. De matte finish is ideaal voor mijn huid. Als deze flacon leeg is, ga ik de Hydr8™ voor de normaal tot droge huid proberen. Als die dezelfde mooie matte finish heeft maar  iets voedender is, is dat wellicht de perfecte dagcrème voor mij. Eigenlijk zie ik maar één nadeel: je kunt niet zien hoeveel er nog in de flacon zit.

Harriet: Normaal gebruik ik alleen Paula’s Choice huidverzorging,  omdat ik de producten vertrouw, er geen flauwekul in zit, geen irriterende stoffen en ze super werkzaam en toch betaalbaar zijn. Medik8 is dit ook.  De zin hierboven zegt al genoeg. Dit zijn producten met bewezen werkzame inhoud!  De lotion heeft de substantie van een wit serum  dat snel intrekt, je huid zacht maakt en inderdaad gehydrateerd doet aanvoelen. Ik gebruik er een oil- free, langhoudende foundation overheen, maar aan het einde van de dag voelt mijn huid nog steeds comfortabel. Het enige nadeel aan dit product is het pompsysteem in het flesje. De lotion schiet er als het ware uit, alle kanten op.  Maar misschien is dit een eenmalige productiefout. Verder ben ik zeer onder de indruk van de werkzaamheid en ingrediënten!


Medik8 Hydr8 Day XD
, Youth Activating Moisturiser with Triple-Filtered EGF for Extra Dry Skin, getest door Debbie

Deze moisturizer bevat een rijke formule en is een intensief hydraterende dagcrème met epidermale groeifactoren (EGF) en vitamine C om de huidvernieuwing en de vitaliteit te verhogen. Het bevat Moisture Magnets voor hydratatie en een compositie van anti-oxidanten en Ectoin voor een brede bescherming van de huid. Het bevat geavanceerde, klinisch geteste ingrediënten in aantoonbare concentraties. Het is ontworpen voor cellulaire bescherming, hydratatie, het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes, rimpels en het verminderen van de zichtbare tekenen van veroudering.

Wat zijn groeifactoren?
Groeifactoren zijn een grote groep van natuurlijke biologische moleculen betrokken bij cellulaire communicatie. Ze kunnen ook cel reparatie-en proliferatie stimuleren. Door het gebruik van groeifactoren kunnen we nu rechtstreeks communiceren met onze cellen, hen ‘vertellen’ om gezond en jong te blijven.

Wat betekent het Triple-Filtered EGF?
Triple-Gefilterd EGF werkt synergetisch met het Tetrahexyldecyl Ascorbaat ( In vet oplosbare vitamine C ) om de productie van collageen te stimuleren: Als de collageen synthese wordt versneld is er meer vitamine C nodig. Vitamine C  is een essentiële co-enzym voor de synthese van collageen.

Debbie:  de Youth Activating Moisturizer bevat dus geen SPF of zonnefilter. Deze dien je dus apart aan te brengen! Het is een mooie stevige witte lotion die wat stroef over mijn huid verdeeld. Het huidgevoel is goed en ontspannen en na een hele korte inwerkperiode voelt deze lekker zacht aan. Er is geen parfum aan dit product toegevoegd wat ik wel zo prettig vind. Vrijwel meteen na het aanbrengen van deze crèmes kan ik al mijn make-up aanbrengen. Ook een groot pluspunt is de luchtvrije pompflacon.

Het effect

In eerste instantie bevalt hij mij erg goed maar na een paar dagen merk ik dat mijn huid wat trekkerig begint aan te voelen en wat droger wordt.  Uiteindelijk krijg ik van het Medik8 team het advies om het Hydr8 B5 serum te gaan gebruiken omdat de lotion alleen niet vochtinbrengend genoeg zou zijn en dat mijn huid even moet wennen aan een andere verzorging, zo gezegd zo gedaan.

De combinatie van beide producten voelde wat beter aan op mijn huid maar voor mij was het beoogde effect niet voldoende en de trekkerigheid bleef. Doordat mijn huid in eerste instantie met droogheid reageerde werd ik huiverig voor een overgevoeligheidsreactie. Mijn huid kan soms heftig reageren op bepaalde stoffen en helaas kan ik daarvan niet de oorzaak vinden maar wil natuurlijk wel graag alle prikkels uitsluiten. Uiteindelijk zag ik dat mijn huid wat rood ging zien, vooral rondom mijn neus, mond en voorhoofd en ben ik helaas gestopt met het gebruiken van alle producten.

Hydr8™ beta Anti-Acne Skin Solutions, getest door Yildiz

Hydr8™ beta bevat werkzame stoffen tegen acne en vette huid, zoals probiotica/prebiotica, Niacinamide, Betaglucan en Cinnemon Extract. Probiotica helpt om de huid te genezen en draagt bij in het herstel van de normale bacteriële flora van de huid. Niacinamide, bekend als vitamine B3, vermindert roodheid en irritatie en is effectief tegen acne vanwege de ontstekingsremmende werking. Betaglucan ondersteunt het herstelproces en vermindert het risico op infectie. En het Cinnamon Extract zorgt voor een heldere teint, reguleert het talgniveau en helpt puistjes in de toekomst te voorkomen.

Effect

De crème zorgde dat de huid kalmeerde na de reiniging, waardoor een rustig, geëgaliseerde huid ontstond. Een matterend effect, waar ik zeer tevreden mee ben. In het algemeen verminderden puistjes. Dit lijkt mij te wijten aan de combinatie van gebruikte gezichtsproducten van Medik8, dus zowel de Hydr8™ beta crème als de poreCleanse™ voor goede reiniging en het Hydr8 B5 Serum voor het herstel van de huid. De gezichtscrème heeft een intens prettige citrus geur. Ook heeft de crème precies de juiste substantie dichtheid, waardoor deze prettig is op te smeren en te verdelen. Hierdoor is een kleine hoeveelheid nodig van dit product. Het is wel voorzichtig drukken op de pompverpakking daardoor, want het is snel te veel.

De prijs voor de crème van 49,95 euro in 50 ml verpakking vind ik hoog, ondanks de werking en de lekkere geur van het product, vooral omdat ook een reiniger, lotion of bijvoorbeeld serum nodig zijn, want het ene product lijkt niet zonder het ander te kunnen.

Lees ook