Tegen een rode, gevoelige huid

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

 

 Een schuimreiniger die is bedoeld voor de gevoelige huid met roodheid/rode vlekken

De nieuwe naam van deze cleanser is: Calmwise Soothing Cleanser

Harriet:

Medik8 claimt met Red Alert Cleanse:
“Specialist Anti-Redness Calming Cleanser for Skin Erythema”
Professional Strength, Fragrance free, Paraben free, SLES free en Soap free.

Het bevat Teprenone, Vitamine K2 en Sinaasappelolie. Deze fijne schuimreiniger is bedoeld voor de gevoelige huid met roodheid/rode vlekken.Teprenone is een gepatenteerd ingrediënt van Medik8 tegen roodheid. Na een zoektochtje via internet kom ik de chemische naam van Teprenone tegen (geranylgeranone GGA) in andere cosmetica producten, maar nergens wordt duidelijk wat het precies doet.  Het schuim reinigt mild maar intensief en moet de huid meteen kalmeren. Het irriteert niet, droogt niet uit en is pH-neutraal.

De reiniger werkt heel erg goed: in 1  keer is alle langhoudende make-up eraf! Er blijven alleen wat eyeliner en mascara sporen achter, die ik met een make-up reiniger weghaal. Verder is mijn huid superschoon. Als ik even wacht met gezichtsverzorging opdoen gaat mijn huid wel wat trekkerig aanvoelen, maar de roodheid die ik normaal krijg bij mijn gezicht schoonmaken ( alleen door de massage raakt de huid al rood/doorbloed) is veel minder. Normaliter doe je na de reiniging ook een crème op, dus dan is de trekkerigheid niet storend. Mijn huid ziet er fris en rozig uit.

Harriet concludeert:

Zeer effectief in reiniging, milde ingrediënten en het werkt inderdaad tegen roodheid. Smeer er wel meteen een crème achteraan tegen een trekkerig gevoel. Dit product maakt me zeker nieuwsgierig naar de andere Red Alert producten van Medik8! 150ml kost € 32,50

Jolanda

Na die gezellige workshop met het BeautyJournaal testpanel bij Medik8 in Voorthuizen, ben ik thuis  direct doorgegaan met de rest van de producten zoals een cleanser die geschikt is voor de gevoelige huid met roodheid. Alleen al door die naam “Red Alert’ krijg ik Star Trek heimwee!

De citrusgeur wordt veroorzaakt door biologische sinaasappelolie en ruikt zo ongelofelijk lekker dat ik die geur constant wil ruiken.

De gehele “Red Alert” serie is erop gericht om zwakke vaatwanden te versterken en de roodheid te verminderen. Hiervoor is vitamine K toegevoegd wat ik weer ken als geneesmiddel om te dun bloed door iets te veel antistollingsmedicatie wat meer stolbaar te maken. Leuk om te lezen dat de geneeskunst de cosmetica een handje helpt.

Het schuim is zo zacht dat ik in het begin twee pompjes gebruikte. Dat is niet nodig want het verdeeld heel goed en het schuim verdwijnt niet. Deze reiniger ga ik zeker van de winter gebruiken omdat de wisselende temperaturen (kou buiten en warmte binnen) mijn roodheid activeren.

Wat ook fijn is dat deze reiniger niet extra terug-vettend is, wat vaak wel zo is met producten voor de gevoelige en tot roodheid neigende huid. Mijn huid is na reiniging met de Red Alert Cleanse zacht en voelt ontspannen aan.

Jolanda concludeert:

Medik8 claimt dat Red Alert de verzwakte vaatwanden repareert zodat de roodheid (couperose) verminderd. Dat is wat zichtbaar moet zijn in de spiegel, bedenk ik al testend. Ik bemerk dat deze reiniger mijn huid niet roder maakt maar mijn gesprongen vaatjes zijn afgelopen maand niet verdwenen. Ik ken mijn couperosewangen van dichtbij en ik zie dat ze rustig zijn en ontspannen aanvoelen. Het is absoluut niet vuriger geworden! Dat schaart deze reiniger in mijn top 3 van beste reinigers!

Lees ook