Dit werkt dus, maar het kost wel tijd

07:48 - 04:40
luistertijd 07:48 - leestijd 04:40

Ik ga graag naar presentaties van nieuwe beautyproducten en –behandelingen. Je komt niet alleen je collega’s van andere bladen en sites weer eens tegen,  je wordt ook meestal onthaald met fijne hapjes en drankjes en, en da’s het belangrijkste, je wordt uitvoerig voorgelicht over steeds weer nieuwe manieren om mooier te worden en te blijven. Het leukste zijn presentaties waarop de desbetreffende producten of behandeling meteen gedemonstreerd wordt, en dan bij voorkeur op jezelf. Zo was ik twee maanden geleden op een presentatie van Medik8 alwaar twee producten voor thuisgebruik werden voorgesteld: de Personal Titanium Dermaroller en de Titanium Dermastamp. Er was een vrijwilliger nodig en uiteraard stelde ik mezelf meteen beschikbaar. M’n hip bedoelde baardje was die dag aan de lange kant en ging richting Paulus de Boskabouter, maar dat was gelukkig geen bezwaar – de Personal Titanium Dermaroller en Titanium Dermastamp kunnen ook gebruikt worden op een bebaard gezicht. Daar lag ik dus, languit in de behandelstoel, klaar voor een gezichtsbehandeling met deze twee nieuwe producten.

Waar heb ik het over? Van de Personal Titanium Dermaroller hebben de meesten waarschijnlijk al gehoord aangezien een soortgelijk apparaatje in professionele sfeer al langer wordt gebruikt. Voor degenen die het niet weten:

een Dermaroller is een klein rollertje, bezaaid met zeer kleine, korte, scherpe naaldjes – in dit geval naaldjes van 0.3 millimeter. Je rolt er mee over de huid van je gezicht en maakt op die manier een groot aantal miniscuul kleine perforaties in je huid.

De Titanium Dermastamp is een soort stempel op een steel. Deze stempel is eveneens bedekt met kleine naaldjes – in dit geval naaldjes van 0,2 millimeter en is bedoeld als aanvulling op de Dermaroller. Je maakt er de kleine perforaties mee op kwetsbare of moeilijk bereikbare plekken, zoals onder de wenkbrauw en direct onder het oog.

Waarom zou iemand in godesnaam kleine perforaties maken in de huid van z’n gezicht? Aha! Vanwege de claims natuurlijk, want die liegen er niet om. De voordelen zouden zijn dat er geen huidschade is en geen huidgevoeligheid door UV straling. Er is geen risico op permanente huidverkleuring en een korte hersteltijd. De behandeling is pijnloos en kan thuis gebruikt worden, en actieve ingrediënten werken beter.

De geclaimde resultaten zijn een verbeterde stevigheid en elasticiteit van de slappe huid, verbeterde conditie van rimpels, lijntjes en plooien, verbeterde huidtextuur en kleinere huidporiën, een zichtbare verbetering van littekens, een lichtere pigmentatie en een stralendere huidskleur.

Deze resultaten worden echter alleen gegarandeerd als je de Personal Titanium Dermaroller en de Titanium Dermastamp samen met de Medik8 huidverzorging gebruikt. Wat die claims betreft moet me meteen iets van het hart. Een ‘verbeterde conditie’ van rimpels, lijntjes en plooien – wat is dat nou? Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat m’n rimpels in zo’n goede of slechte conditie zijn. Het is een beetje een nietszeggende mededeling wat mij betreft. Maar goed – wellicht is deze formulering te danken aan een wat overijverige en zeer creatieve P.R. juffrouw. Laten we afwachten wat de behandeling inhoudt en doet.

Uiteraard wordt m’n huid eerst goed schoongemaakt. Je gaat hier aan de slag met een apparaatje dat gaatjes in je huid maakt en dan is er natuurlijk altijd een kleine kans op onstekingen. Goed schoonmaken is dus belangrijk. Eenmaal goed schoon gaan we aan de slag.

Wauw! Ik heb net voor m’n dertigste een herseninfarct (serieus) gehad en daar heb ik twee minder gevoelige plekken op m’n gezicht aan overgehouden, de rechterkant van m’n voorhoofd en rechts net naast m’n neus. Daar ben ik nu voor het eerst in m’n leven blij mee, want allejezus, wat doet dit zeer.

Okay, boren bij de tandarts is erger, maar echt prettig is dit niet. De demonstratiedame is grondig en neemt de tijd. Geen vierkante centimeter van m’n gezicht wordt overgeslagen. De Dermaroller doet zeer, maar de Dermastamp is écht venijnig – natuurlijk ook door de plekken waar hij gebruikt wordt. Net onder je oog en net onder je wenkbrauw. Na afloop word ik gelukkig heerlijk bewerkt met diverse serums en crèmes en daardoor ben ik pijn van de prikjes meteen weer vergeten. Daarbij, ik moet me niet aanstellen. Wees een vent! Je wilt er toch goed uitzien?

Na de behandeling is m’n kop behoorlijk rood en glimmend. M’n huid prikt aangenaam. Eenmaal thuis is dat allemaal weer weggetrokken – de serums zijn geheel opgenomen door m’n geponste huid. Ik zie er eigenlijk best goed uit. Fris, fruitig en stralend.

Ik heb de Personal Titanium Dermaroller, de Titanium Dermastamp, een reinigingsmousse en een aantal serums meegkregen. Dit gaan we dus proberen. Ik neem me voor om mezelf om de avond te behandelen met het hele assortiment en dat heb ik de afgelopen twee maanden dan ook trouw gedaan. Althans – de reinigingsmousse en de serums heb ik een paar weken gebruikt, daarna ben ik weer overgegaan om m’n eigen reiniger en m’n eigen nachtcrème. Niet dat de Medik8 spullen niet bevielen – integendeel, ze zijn erg prettig. Ik ben gewoon gehecht aan m’n vaste producten.

Je went aan het rollen en stampen. Nu ben ik waarschijnlijk iets minder secuur en grondig dan de Medik8 demonstratiedame, maar na een paar weken deed het rollen en stampen helemaal geen pijn meer. Het werd, en dit klinkt waarschijnlijk heel raar, zelfs lekker. Inmiddels is het een routine geworden waar ik ’s avonds naar uitkijk – even tien minuten rollen en stampen. Ik doe het nog steeds om de avond, maar soms gooi ik er een extra rolbehandelingetje tegenaan, gewoon omdat ik het lekker vind.

Mijn man rolt ook – met z’n ogen als ik me weer eens terugtrek in de badkamer om even aan de slag te gaan met m’n Dermaroller. Maar ach, hij laat me begaan – na elf jaar is hij wel gewend aan het feit dat ik mijn hoofd als testlaboratorium gebruik.

Crèmes en serums trekken nog steeds heel snel in, ik moet zelfs wat meer nachtcrème en serum gebruiken. Niet alleen als ik net gerold heb, maar gewoon iedere avond én iedere ochtend. Da’s mooi – zo neemt je huid meer werkzame bestanddelen op. En hoe zie ik er uit? Goed. M’n huid is mooi egaal en glad. M’n teint is prima, ik vind dat die is verbeterd door het vele rollen. Alleen de conditie van m’n rimpeltjes – daar doe ik geen uitspraken over. Veel heb ik er niet, maar ik zie ze door het rollen ook niet verbeteren of verdwijnen. Misschien moet dat nog gebeuren, al betwijfel ik dat. Maar ik rol zeker door. Die mooie teint en gladde huid – ik vind het fijn en weet zeker dat het door de Dermaroller en Dermastamp komt.

Lees hieronder meer reviews van Hans.

Artikelen die BeautyJournaal zelf schreef over Medik8:

Lees ook