Maxim bespreekt drie voorjaarstrends in geur

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

Onlangs heeft Beautyjournaal drie inspirerende make-uptrends in kaart gebracht in het online magazine INSPIRE 3: Candy’s, cream en cocktails, en elk voorzien van een geuradvies. Terwijl ik het magazine doorbladerde, werd ik heel nieuwsgierig naar de geuren door de aanlokkelijke beschrijvingen erbij.

Mijn bewondering voor Alahine van Teo Cabanel heb ik al gedeeld op Beautyjournaal. Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen met de twee andere geuren: Tardes van Carner en La Danza delle Libellule van Nobile 1942.

Laten we eerst eens lekker cupcakes gaan bakken met La Danza delle Libellule. Het recept is heel eenvoudig. Voor het deeg meng je vanille, musk en cacao door elkaar. De vulling maak je van cederhout met een snufje kaneel. Voor de frosting besprenkel je een paar gesneden appels met fris bergamotsap. Het allerbelangrijkste is sfeer: in welke stemming word je gebracht?

Dansende Libellen

De lange naam “La Danza delle Libellule” betekent  “Dans van de libellen” en verwijst naar een stuk uit de operette “La vedova allegra” oftewel “Die lustige Witwe” (of als variant “De jolige weduwe”). Voel je hem al komen? Dansende Libellen op een leuke zomerse dag. Vrolijk en onbezorgd vliegen ze rond terwijl de zonnestralen in alle kleuren van de regenboog zich in hun vleugels weerspiegelen. Het is net zo heugelijk als cupcakes bakken. Een vrolijke en kleurrijke bezigheid, inclusief heerlijke geuren. Lekker onbezorgd genieten van het kleine meisje in jou. En dat is ook de bedoeling van deze geur.

Overgave aan het kind in jou

Als ik de geur op mijn huid spuit, dan ruik ik als eerste sappige groene appels met een vleugje frisse bergamot. Een combinatie die mij een zaterdagochtend gevoel geeft – het begin van het luie weekend. De geur wordt snel warm door kaneel. Het appelaroma is eerst fris, dan rijp en wordt uiteindelijk als een appelgebakje. Zoete vanille en romige cacaonoot omhullen me met een zachte knuffel en roepen een gevoel van onbezorgdheid op. Ik heb zin om me eens lekker uit te rekken en in een luie stoel te gaan liggen. Op een geurstrookje toont deze geur een goed balans tussen de frisse, romige en zoete noten. Mijn huid neigt de zoete vanillenoten te versterken, dus, op mijn huid is het parfum zoeter en romiger. Het wordt meer karamelachtig, maar niet te zoet of overheersend. Het aura van de geur blijft vrij licht als een helder wit kantwerkje. Al heb ik het hier over jonge meisjes en prinsesjes, ik moet zeggen dat deze geur bij elke vrouw past, die af en toe zin heeft in een cupcake om haar innerlijke kind te opvrolijken.

Spaans platteland

Tardes van Carner doet me denken aan een mooie zomerse namiddag op het Spaanse platteland. Een wandeling tussen amandelbomen, langs groene velden en rozenstruiken. De nog warme lucht vult zich met romige geuren. Tardes is een creatie van Daniela Andrier, de neus achter bijna alle Prada-geuren, maar ook Untiteled en Untitled L’eau van Martin Margiela, en geuren van Gucci, Calvin Klein, Kenzo, Lancome, etc.

De topnoten zijn samengesteld uit Egyptische Geranium, Bulgaarse Roos, Rozenhout en Amandelen. Het hart van de geur bevat Cederhout uit Virginië, Selderij en Pruim. De basis wordt gevormd door Tonkabonen uit Venezuela, Musk en Heliotroop.

Amandelen

Mijn huid toont een duidelijke voorkeur voor het amandelaroma. De amandelnoten sluiten goed aan bij de bitterzoete en iets poederige combinatie van tonkabonen en heliotroop. Het resultaat is een zwoel en spannend samenspel tussen de bijna giftige bitterheid en de verleidelijke, romige zoete accenten. De noot van zwarte pruim voegt daar een fruitige nuance aan toe.

Uniseks

Pas op een geurstrookje ruik ik ook de andere geurstoffen, zoals de roos, geranium en de selderij. Tardes ervaar ik uiteindelijk als een zwoel, donker en licht-fruitig parfum. Het is een mooie uniseks geur, maar hij opent op mijn huid wel anders dan op een geurstrookje. Daarom raad ik je ook zeker aan om de geur op verschillende manieren uit te proberen.

WIN een sample set van deze geweldige geuren. Ga hier naar het magazine om je op te geven. Klik op de cover van het magazine.

 

Lees ook