De Roaring Twenties herleven

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

De geur van gezelligheid, kou, kerst en open haard! De tijd van de koude winterdagen komt er weer aan. Voor de open haard zitten met marsepein, speculaas en mandarijnen. En eind december de geur van kerstbomen, van kaarsen en wierook in de nachtmis.

Nuit de Noël Caron

De naam Nuit de Noël staat voor een sprookjes nacht en natuurlijk voor kerst. Dit parfum kwam al in 1922 uit: het ultieme gevoel van de Roaring Twenties. Het draagt als een kostbaar sieraad of een exclusieve shawl. Een heerlijk ouderwets woord, maar beschrijft wat ons betreft precies het rijke gevoel als je Nuit de Noël draagt: opulent! Geurfamilie: Woody Oriental Ingrediënten: Ylang-ylang, jasmijn, amber, sandelhout en mos. Eau-de-toilette 30ml €45 / 50ml €75 Limited Edition Parfum 28ml €400.

Number One Intense: Patricia de Nicolai
Floral: Jasmijn, tuberose, sinaasappelbloesem, roos, iris.
Met het parfum Number One Intense won Patricia de Nicolai in 1988 als eerste vrouwelijke parfumeur de prestigieuze Franse parfumeurs prijs (Prix Société Française des Parfumeurs). De Nicolai, is naar onze bescheiden mening, haast te bescheiden en zeer getalenteerd & succesvol met haar creaties. Haar creaties zijn tres Française, elegant en uitgebalanceerd. Number One Intense ruikt naar een vol wit bloemen boeket. Verfijnd en elegant worden de ingrediënten met elkaar gecombineerd. Wanneer je dit parfum draagt voel je je zeer vrouwelijk. Eau-de-parfum 30ml €53 / 100ml €130

 

Myrrhiad: Huitième Art
Geurfamilie:oriëntaals
Ingrediënten: mirre, zwarte thee absolute, vanille, zoethout.
Myrrhiad is een warme en sensuele geur. Het parfum laat de schoonheid van mirre ervaren. Door de combinatie van de zwarte thee en zoethout is het als een warme deken om je heen. De geur past perfect bij de feestdagen zeker door de geschiedenis van mirre dat net zo oud als de geschiedenis van het parfum. En ook omdat de drie wijzen uit het Oosten volgens het bijbelverhaal geschenken mee namen voor het kerstkind: goud, wierook en mirre.

Huitième Art gebruikt geheel nieuwe technieken om de geur van planten, bloemen en fruit te extraheren en na te bootsen. De geuren zijn ontworpen met maar een aantal ingrediënten. Eau-de-parfum, 50ml €95.

 

L’Oiseau de Nuit: Parfumerie Generale
Geurfamilie: Gourmand, leer
Ingrediënten: cistus labdanum, liquer van davana, benzoine, leer.
L’Oiseau de Nuit, de nacht vogel een ongewone elegante geur. Het is een moderne zoete leergeur terwijl het leer een ondergeschikte rol speelt. Cistus labdanum is het hoofd ingrediënt dat met fruitige en bloemige akkoorden wordt versterkt.
Eau-de-parfum 50ml €100 / 100ml €150

Bovengenoemde parfums zijn onder meer te koop bij Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam.

 

 

 

Lees ook:

 

Lees ook