Expertadvies Parfum Vrouwen

Parfumtrend uit de Roaring Twenties herleeft

foto parfum roaring twentieHet werden niet voor niets de Roaring Twenties genoemd. De periode van de Eerste Wereldoorlog. Alle mannen zaten aan het front, de vrouwen verruilden het aanrecht voor de fabrieksvloer. Werden empowered, gingen roken, bevochten stemrecht.  Het korset werd verruild voor de broek, de haren gingen eraf. Vrouwen werden net iets androgyner en lieten een andere verleidelijke kant van zichzelf zien.Het zijn de grootste invloeden geweest die ook een heel sterke parfumtrend in die tijd hebben laten opbloeien.

Parfums werden krachtiger. Leer en tabak werden geintroduceerd, het eeuwig zoete bloemetje kreeg er een geduchte concurrent bij. De grootste klassiekers uit die tijd zijn Cuir de Russie van Chanel, Tabac Blond van Caron en Mitsouko van Guerlain. Onze geurexpert Tanja vertelt in de film over deze unieke tijd en de magie van deze parfumklassiekers. Bovendien maakt ze een koppeling naar het heden met nieuwe, krachtige geuren van La Prairie, Hermes, John Richmond en Tom Ford.

Laat je inspireren – als krachtige vrouw! Bekijk onze prachtige film!


 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

 • De geuren die Tanja noemt zijn ook deels in onze film besproken en de geuren die ze noemt zijn echt errugh fijn.

  Ik kreeg Mitsouko van iemand toen ik midden twintig was en moest er erg aan wennen maar ik heb het toch een tijd gedragen.

  ik geloof best dat je geursmaak in de loop van je leven (kan) verandert. Als tiener was ik dol op Chanel 19. Nu draag ik het nooit meer.

  Ik ben erg fan van parfums die Jean Claude Ellena ontwikkeld. Zijn dochter is trouwens het brein achter de parfums van The Different Company, zijn ook niet te versmaden.

 • @Tanja. Ik zat laatst te denken dat ik Mitsouko misschien nog een keer moest proberen. Wellicht was ik destijds gewoon te jong. Maar ik zal ook je andere suggesties (hartelijk dank!) proberen.

 • Tja Gerti, ik kan me die verleiding goed voor stellen: Mitsouko is en blijft een fascinerende geur. Mogelijk kun je ook eens proberen of modernere chypres je beter passen. Deze parfums zijn wat toegankelijker: w.o. Sublime Balkiss (The Different Company), Narcisso Rodriguez for Her, Odalisque (Patricia Nicolai) of La Prairie Platinum.
  En dan toch ook voor de nostalgie af en toe Mitsouko..

 • Mitsouko, één van mijn eerste echte parfums. Mysterieus, oosters, bijzonder. Dat sprak me natuurlijk ontzettend aan. Helaas bleek ik niet mysterieus en oosters te zijn. De geur paste niet echt bij mij. Maar toch kan ik soms de verleiding maar met moeite weerstaan om niet weer een flesje Mitsouko te kopen…..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.