Een heftig proces voor een mooie transformatie

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

Een lezeres mailt ons dat ze haar vuurrode haren graag wil verruilen voor een prachtige grijze tint. Haar kapper durft het echter niet aan en zegt dat het niet lukt om van rood naar grijs te gaan. Volgens hem moet de rode tint eerst helemaal uitgegroeid zijn voordat er een koelere en lichtere kleur overheen kan.

rood haar

Zij gelooft daar echter niet in en vraagt onze Wella Professionals haarexpert Lieke Stout of het mogelijk is om haar haren grijs te maken.

Wat zegt Wella expert Lieke Stout?

‘Rood is een warme en tegelijkertijd ook krachtige kleur. Grijs of asblond is hier totaal het tegenovergestelde van, en is dan ook niet zomaar te bereiken vanuit een rode ondergrond.

De rode ondergrond kun je makkelijk donkerder en ook koeler inkleuren, maar op het moment dat je het gaat oplichten wordt het wat lastiger. Wil je het grijze resultaat op onderstaande foto’s bereiken? Dan zul je het haar echt moeten oplichten.

grijs haar

Kleurgeschiedenis van het haar

Een grijze kleur kun je alleen maken op een zeer lichtblonde ondergrond. Als je je haar oplicht met een blondering, leg je de de kleurgeschiedenis van het haar bloot. Het haar is al die tijd vol gestopt met rood pigmenten. Het zal wel lichter worden, maar ook warmer blijven omdat er al zoveel warmte in zit.

Het is vooraf altijd lastig te voorspellen wat er gebeurt tijdens de oplichting. De kans is groot dat de haartransformatie in meerdere stappen gepland moet worden.

Werk in stappen

Je zou je haar kunnen laten oplichten en dan afwachten wat er onder uit komt. Tussendoor zul je je haar misschien koeler moeten ’tonen’, in een donkerblonde kleur. Dit is verstandig omdat in één keer naar lichtblond oplichten niet mogelijk is. Gebruik vervolgens professionele haarproducten om de kwaliteit van je haar zo goed mogelijk te houden. Hierbij kun je denken aan de Color Motion shampoo , conditioner en het masker van Wella Professionals.

wella color

Heftig proces

Als je haar nog sterk genoeg is zou je het na een tijd nog een keer kunnen oplichten. Wellicht is het dan wél licht genoeg geworden om het grijs te kunnen maken. Deze transformatie is een vrij heftig proces voor je haar, dus het is belangrijk dat de kapper werkt met goede producten en lage waterstofperoxide. Ook is het van belang om tijdens het proces een product te gebruiken dat optimale bescherming biedt. Binnen Wella Professionals is dat WellaPlex. Dit voeg je toe aan het kleurproduct en dat zorgt ervoor dat je haar in een zo goed mogelijke conditie blijft tijdens het oplichten.

wellaplex

Het is dus mogelijk, maar waarschijnlijk niet met één keer kleuren. Het is een grote behandeling om te laten doen en het vergt voor jou zelf ook veel onderhoud. Thuis zul je je haar ook goed moeten verzorgen. Succes!

Lieke Stout

Heb jij ook een prangende haar-vraag? Stel ze gerust aan Lieke!

We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’.

wella

Lees ook:

Lees ook