Shampoo die sterk reinigt, helpt nu

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21

Een lezeres mailt ons dat ze, omdat ze door corona niet naar de kapper kan, zelf thuis met haarverf aan de slag is gegaan. Dit heeft helaas niet goed uitgepakt, vertelt ze.

‘Ik heb mijn donkerblonde/licht grijzende haar geverfd met een tint die het te donker maakte. Vervolgens heb ik getracht dit op te lichten, maar nu is mijn haar bijna rood geworden. Ik zou het zo graag weer lichter blond willen hebben. Wat kan ik doen?

 

Wella’s haarexpert Lieke Stout vertelt:

‘Kapsalons mogen momenteel niet open en dat is niet alleen heel erg vervelend en verdrietig voor de salons maar ook de klanten zitten letterlijk met hun handen in het haar.

‘Wij adviseren de mensen die met een uitgroei of een vale kleur zitten om niet thuis te gaan kleuren met producten die ze niet kennen en zeker geen professionele kleurproducten.

‘Wat er nu met je haar is gebeurd vraagt eigenlijk om een professionele kleurcorrectie maar dat is natuurlijk niet mogelijk.

‘Onze Wella Professionals Color Fresh producten zouden een tijdelijke oplossing kunnen zijn maar dan moeten wij eerst de kleur zien. Color Fresh kun je bestellen bij je eigen Wella salon. Het wordt hier echter niet lichter van. Een zilver shampoo gaat nu ook niet helpen, dit helpt alleen als het haar gelig is.

wella color fresh

‘Wat we je kunnen adviseren is om het met een diep reinigende shampoo te wassen. Bijvoorbeeld Wella Professionals Invigo Aqua Pure of System Professional Deep Cleanser.

Gebruik ook een conditioner of masker om het haar te helpen herstellen, zoals van Invigo Color Brilliance.

Hartelijke groet en succes, Lieke Stout
Education Consultant en kleurspecialist bij Wella Professionals

 

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook