Ze was rood, maar nu ze grijs wordt, pakt de rode verf niet meer. Hoe maak je je haar grijs met verf?

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

Van rood naar grijs kleuren ….. da’s een opgaaf!

Een lezeres vertelt ons dat ze haar haren al geruime tijd in roodtinten verft. Omdat nu de grijze haren doorkomen, moet ze steeds meer moeite doen om het rood nog goed te laten pakken. Ze vindt dit zo vervelend worden dat ze besloot het haar naar een natuurlijke grijstint terug te verven.

Ze heeft daartoe eerst het haar geblondeerd, om het dus te ontkleuren en er daarna een grijze haarverf op gezet, de laatste keer zelfs met 10%. Het werd een teleurstelling. De grijze haarkleuring pakt gewoon niet. Wat moet ze nu doen? Tijd voor onze topkapper Mark van Westerop om inzicht en goed advies te geven…

Topkapper Mark van Westerop van ProSolo in Alkmaar vertelt..

Grijs mag weer gezien worden, en grijstinten zijn helemaal in. Voor oudere vrouwen is het een verademing, en jongere vrouwen vinden het prachtig cool. Het is bijvoorbeeld leuk om grijstinten te combineren met een vleugje violet of aubergine. Maar dan moet het wel bij een vleugje blijven.Bekijk hier ook eens de film die we met BeautyJournaal’s Monique maakten over het verlevendigen van grijs haar met zachte kleuren.

Om een mooie grijze tint te creëren moet je ondergrond zo wit mogelijk zijn. Als je rood haar ontkleurt komt er eerst oranje- en dan geel pigment vrij. Er blijft altijd geel pigment achter in het haar. Er moeten dus eerst extra koel pigment aangebracht worden.

Alleen een professional weet hoeveel tegenkleur je moet gebruiken. Dus bij een groot project als dit, moet je nooit zelf gaan klussen. Ik adviseer je om naar een kapsalon te gaan die goede kennis heeft van kleuringen.

Het haar zal nogmaals ontkleurd worden en de juiste hoeveelheid kleuring zal gebruikt worden om de grijze kleur te verkrijgen die je graag wilt.

Echter je haar heeft flink geleden door het vele proberen en is nu poreus geworden. Je zult het heel goed moeten verzorgen anders is de kleur er weer heel snel uit. Daarom geef ik je nog een tip mee: gebruik een hydraterende shampoo en leave in conditioner zoals System Professionals Color Save Microlight 3D complex (shop hier online).

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon van Mark van Westerop? Ga dan hier naar de website.

Lees hier al onze artikelen over issues met rood haar.

Lees ook