Hoe geef je grijs haar een mooie ‘blend’? Lieke Stout legt het uit!

03:16 - 01:58
luistertijd 03:16 - leestijd 01:58

Een lezeres vertelt ons dat ze na jarenlang haar haren geverfd te hebben, een jaar geleden daarmee gestopt is. Ze heeft het uit laten groeien, omdat ze de donkere haarkleur ook wat hard en onnatuurlijk vond gaan staan in haar gezicht.

Haar oorspronkelijke donkerbruine haarkleur is nu helemaal wit. Mensen geven aan het mooi te vinden, maar zelf kan ze er toch niet helemaal aan wennen. Ze vraagt onze haarexpert Lieke Stout of het mogelijk is om het donkergrijs te maken? Haar eigen kapster zegt dat dat niet kan, maar ze gelooft daar niet in!

grijs haar wella

Wat zegt Wella haarexpert Lieke Stout?

‘Er zijn veel mensen die als ze dan eenmaal grijs worden het een zegen vinden dat ze volledig wit worden. Maar ik kan me ook voorstellen dat als je helemaal wit bent je toch een middenweg wenst. Er is genoeg mogelijk vanuit zo’n mooie witte ondergrond, maar ik adviseer wel een kleur uit te kiezen waar je niet een duidelijke uitgroei van krijgt, zodat de overstap terug naar je witte haar dan weer gemakkelijk is.

Wella Color Touch

Wella Professionals Color Touch is hier het perfect kleurproduct voor, omdat deze kleuring ervoor zorgt dat iedere haar voor 50% ingekleurd wordt en je dus een heel natuurlijk resultaat krijgt, met een zachte uitgroei.

In de salon kunnen ze bijvoorbeeld kleurnummers als 7/89 of 8/81 hiervoor gebruiken. Dit zijn kleuren die een donkerder antraciet of zilver resultaat geven.

Wella Grey Blending

Wil je nu helemaal geen uitgroei dan kun je kiezen voor een Grey Blending, een service binnen Wella Professionals ILLUMINA Color. Dit is kleurlijn op basis van violet pigmenten waardoor een kleur al koeler is versus andere kleurproducten.

gijs haar wella

Bij de Grey Blending wordt er altijd een koele (antraciet of zilver) nuance gemengd met een natuurlijke nuance in combinatie met een lage waterstof (1,9%). Op handdoek droog haar aangebracht zorgt dit dat de witte haren een wat donkerder grijze kleur krijgen met een houdbaarheid van ongeveer 6 wasbeurten. Perfect dus als je niet vast wil zitten aan een kleuring.

Gebruik na het kleuren de Cool Blonde shampoo en conditioner van Wella Professionals INVIGO. Zo zorg je dat je donkere grijze kleur koel en mooi blijft.’

Laat het mooi maken, veel plezier ermee,

Lieke Stout

Heb jij ook een prangende haar-vraag? Stel ze gerust aan Lieke!

We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’.

Lees ook:

Lees ook