Van milde reiniging tot kalmerende crèmes!

07:22 - 04:25
luistertijd 07:22 - leestijd 04:25

Heb je het al gezien? De nieuwe lijn van Biodermal. Helemaal gericht op de gevoelige huid! Geen parfum en geen alcohol,  maar wel prebiotica. Prebiotica? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik ben benieuwd.

sensitive balance lijn

Prebiotica in huidverzorging

Prebiotica zijn voedingsstoffen voor goede bacteriën en helpen bij het creëren van een gezonde omgeving voor het microbi­oom van de huid. Het bevat vezels die het microbioom nodig heeft om te groeien en om in balans te blijven. Zo ondersteunt en versterkt prebiotica een gezond microbi­oom. Prebiotica in huidverzorging zorgt voor een versterkte huidbarrière en een langdurig gekalmeerde huid.

De ingrediënten

De Biodermal Sensitive Balance lijn is daarmee bij uitstek geschikt voor de gevoelige huid. Een gevoelige huid kan een verstoorde huidbarrière hebben. De prebiotica zorgt voor een sterk en gezond microbioom (met als gevolg een goede huidbalans), panthenol (vitamine B5) heeft vooral een kalmerende werking en hyaluronzuur zorgt voor een goede hydratatie.

De lijn bestaat uit vier producten die je in 3 stappen kan toepassen: reinigen, oogverzorging en huidverzorging. Ik test ze vandaag allemaal.

Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgelbiodermal cleanser

De Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel is een milde en effectieve reiniging voor het gezicht, de ogen en de lippen. Het verwijdert make-up en hydrateert en kalmeert de huid. Deze milde zeepvrije formule zou de huid van het gezicht (ook rond de ogen) op een milde wijze reinigen. De combinatie van hyaluronzuur en glycerine zorgen voor een langdurige hydratatie en het toegevoegde panthenol kalmeert de huid. Ook bevat het prebiotica om de huidbalans te herstellen.

De transparante gel komt in een lichtblauwe pompflacon, die makkelijk in gebruik is. De gel is praktisch geurloos en voelt een beetje plakkerig aan. Je kunt het inmasseren in de huid en dan met een watje afnemen of direct op het watje doen en daarmee de huid afnemen. Ik doe het laatste. Je hebt echt twee tot drie watjes nodig om eerst de make up van het gezicht af te halen en daarna de huid nog echt te reinigen. De huid blijft een beetje plakken, maar heeft niet dat trekkerige gevoel wat je hebt na een stevige schoonmaaksessie met een gemiddelde reiniger. Op het plakkerige na, vind ik het een fijne reiniger.

reiniging

Shop de reinigingsgel hier online

 

Sensitive Balance Oog Gel-Crèmeoog gel creme

De Sensitive Balance Oog Gel-Crème hydrateert en kalmeert de huid rondom de ogen. De oogcrème kan twee keer per dag op de gevoelige huid rond de ogen aangebracht worden. Het bevat net als de andere producten prebiotica, hyaluronzuur en panthenol, maar de oogcrème bevat ook nog eens vitamine E die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

De Oog Gel-Crème heeft een prachtige witte fluide substantie en is licht en makkelijk uit te smeren. Het heeft geen geur en trekt snel in. Het voelt gevoed aan en de trekkerigheid van de huid is direct weg. Wel blijft het een tijdje plakkerig. Het is een aangename oogcrème. De huid ziet er gevoed uit en mijn rimpels zijn iets verzacht. De roodheid die ik vaak heb door droogte van de huid is weg. De plakkerigheid van de crème heeft geen invloed op make up.

oogcreme

Shop de oogcrème hier online

 

Sensitive Balance Fluïdebiodermal fluide

De Sensitive Balance Fluïde hydrateert en versterkt de huid intensief. Verder helpt het bij het kalmeren van de gevoelige huid en gaat het roodheid tegen. Het is een milde en kalmerende fluïdecrème met een lichte textuur die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid. Hij is ook ideaal te gebruiken voor de normale tot gecombineerde huid.

Het bevat net als de oogcrème prebiotica, hyaluronzuur, panthenol en vitamine E. Maar ook ontdek ik het ingredient shea butter dat bekend staat om haar verzachtende en verzorgende werking.

De fluïde is wit en praktisch geurloos. Het is een substantie die zeer makkelijk uitsmeert en snel intrekt. Ook hier is de huid in eerst instantie weer plakkerig. Het ziet er gevoed uit en voelt zacht aan. Wel blijf ik nog een beetje rode vlekken houden. De fluïde is niet voedend genoeg voor mijn extreem droge huid. Als ik het combineer met een serum wel. Het is een prettige fluïde in gebruik, maar voor mijn huid toch iets minder geschikt.

biodermal fluide

Shop de fluïde hier online

 

Sensitive Balance Creamsensitive balance creme

De Sensitive Balance Cream voedt en versterkt de huid intensief, kalmeert en gaat roodheid tegen. Het is een milde en kalmerende crème met een lichte textuur die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige, droge tot zeer droge huid. Het bevat de kalmerende en herstellende ingrediënten als prebiotica, hyaluronzuur, panthenol en vitamine E, maar ook shea butter en canola olie, die de huid extra voeden.

biodermal textuur

Links de fluïde, rechts de crème

De crème is veel vetter dan de fluide. Het smeert minder makkelijk uit, maar het geeft wel direct een verzorgd gevoel aan mijn huid. Ook deze crème heeft weer dat plakkerige gevoel. Wel is mijn huid met deze crème zichtbaar minder rood geworden en hoef ik geen extra serum te gebruiken. Hij is ideaal voor tijdens de nacht, maar is ook zeer prettig om als dagcrème te gebruiken. De plakkerigheid geeft geen problemen bij mijn make-up. Ik durf zelfs te stellen dat de make up er beter door blijft zitten.

Shop de crème hier online

 

Mijn eindoordeel

Al met al is de Biodermal Sensitive Balance lijn een erg prettige lijn. Ik ben vooral blij met de reinigingsgel, de oogcrème en de gezichtscrème. De fluide is minder geschikt voor mijn huid, die erg droog is van zichzelf. De producten hebben mijn huid weten te kalmeren en ik ben zeker tevreden.

stalende huid

Shop de Biodermal Sensitive Balance lijn hier online

 

Lees ook:

Lees ook