Terug naar de winkel
Iconic Elements Anti-aging cream. Clean beauty!

Krachtpatser! Met het natuurlijke gouden duo vit C en E, en ferulazuur (een plantaardig antioxidant).

Iconic Elements

Krachtpatser! Met het natuurlijke gouden duo vitamine C en E, gecombineerd met ferulazuur (een plantaardig antioxidant) is deze anti-aging crème een krachtpatser om het verouderingsproces te vertragen.

Waarom dermatoloog Francis Wu deze creme ontwikkelde....

Het verouderingsproces wordt door twee mechanismen bepaald. De biologische klok, oftewel de intrinsieke verouderingsproces bepaalt de ernst en de snelheid van huidveroudering. Een studie suggereerde dat de snelheid van het verouderingsproces slechts 20% door onze DNA wordt bepaald. Dat betekent dat het verouderingsproces voor 80% veroorzaakt wordt door omgevingsfactoren en lifestyle. De uitwendige, extrinsieke verouderingsproces, zoals blootstelling aan ultraviolet licht (zon, zonnebank), luchtverontreiniging, roken, ongezonde voeding, slaapgebrek en stress kunnen dit proces versnellen.

Biologische en externe huidveroudering

Een van de sleutelprocessen voor zowel intrinsieke, maar met name extrinsieke veroudering is Reactive Oxygen Species (ROS) oftewel vrije radicalen die in de huid ontstaat. Deze onzichtbare vrije radicalen hebben een beschadigende werking op onze elastische en collagene vezels in de dermis (diepe huidlaag) met als gevolg fijne lijntjes en rimpeltjes. Overproductie van ROS ten gevolge van roken, ultraviolet licht kunnen normale huidcellen laten ontaarden en huidkanker cellen vormen.

Pigmentvlekken, lijntjes, droogte

En tenslotte lentigo solaris, oftewel ouderdomsvlekken, zijn verspreid over de meest huiddelen die het meest blootgesteld zijn aan de zon. Dit wordt ook in èèn adem huid-aging genoemd en is een teken van zonbeschadiging. Deze verouderingsprocessen zijn traag en niet meteen zichtbaar. In de loop der tijd zie je behalve vlekjes ook meer fijne lijntjes en voelt de huid droger aan.

De beste stoffen zijn gebruikt in deze crème

Je hebt een groep anti-oxidanten bestaande uit vitamines zoals C, E, Niacinamide, polyfenolen, flavonoïden. Deze groep verminderen collageen degradatie door de ROS (vrije radicalen) aan te pakken. De andere groep zijn cel regulatoren, voorbeelden hiervan zijn vitamine A, peptides en groeifactoren. Zij hebben een directe werking op collageen stimulatie in de diepe laag van de huid. Dit is een geleidelijk proces.

Kopen

Terug naar de winkel

Shop ook