Sabine heeft al sinds haar pubertijd couperose op haar linkerwang, helpt dit?

03:18 - 01:58
luistertijd 03:18 - leestijd 01:58

Het Nederlandse merk Biodermal is in 1975 ontstaan uit de behoefte om verzorgingsproducten te ontwikkelen die huidproblemen oplossen. Daarbij is de filosofie dat elke huid haar eigen kracht heeft. Voor een goede werking van de producten is gekozen voor zoveel mogelijk zuivere ingrediënten die van nature al in de huid aanwezig zijn. De huideigen stoffen worden goed opgenomen in je huid en versterken daardoor de natuurlijke beschermende werking.

Ik heb al sinds mijn pubertijd couperose op mijn linkerwang. Niet alleen is mijn huid daar wat roder, je ziet ook adertjes. Helaas heb ik nog nooit een product gevonden die de couperose laat verdwijnen.

Hoe werkt het?

sabine-couperose-biodermal-reviewDe gepatenteerde Tri-Solve-technologie in de Biodermal Couperose Crème vormt een beschermende laag en zorgt er voor dat de actieve ingrediënten snel vrijkomen voor een snel vochtinbrengend effect en een volledig herstel van de huidbarriere, aldus de verpakking. Ik kan helaas niet meer info over deze Tri-Solve technologie vinden. Ik verdiep me in de rest van de ingrediënten en het valt me op, dat het een relatief korte INCI is.

Ingrediënten

De couperose crème bevat meerdere kalmerende en verzachtende ingrediënten zoals bisobolol, triticum vulgare germ extract (tarwe olie) en Boswellia Serrata extract (ontstekingsremmend). Er zitten meerdere UV-filters (Ethylhexyl Methoxycinnamate (tegen UV B) en Butyl Methoxydibezoylmethane (tegen UV A)) in, om te voorkomen dat er meer rosacea en couperose ontstaat door de zon. Deze staan direct na de Tri-solve in de INCI en zijn dus vrij dominant in de crème. Last but not least bevat de crème een groen pigment dat de roodheid van de huid alleen zichtbaar vermindert – een camouflage dus.

SabineSabine concludeert

Tweemaal daags moet ik een dun laagje couperose crème aanbrengen op de aangetaste gebieden. Dit is voornamelijk mijn linkerwang. Ik neem ook mijn neus mee. Deze heeft de neiging om rood te worden bij kou en warmte.

Lichtgroene crème met medisch geurtje

De lichtgroene crème heeft een geur die ik niet echt lekker vind. Je kunt de geur het beste omschrijven als medisch. Penetrant en vooral niet cosmetisch. Gelukkig hoef ik niet mijn hele gezicht er mee in te smeren. Helaas wel mijn neus. Het smeert makkelijk uit en trekt ook snel in. Ook pakt mijn serum en dagcrème goed op de plaatsen waar de couperose crème is aangebracht.

Braaf smeer ik de crème twee keer per dag, gedurende drie maanden. De eerste maand gebeurt er niets. De tweede maand, zie ik dat de roodheid minder wordt, maar daardoor worden de adertjes wat zichtbaarder. De derde maand zie ik dat deze ook minder worden.

Links: voor de behandeling, Rechts: na de behandeling

Links: voor de behandeling met de creme, Rechts: na de behandeling met de creme

Helaas verdwijnt de couperose niet helemaal, maar het is duidelijk minder aanwezig. Ook merk ik dat mijn neus minder rood is door de invloed van warmte of kou. Kortom, de Couperose Crème van Biodermal helpt echt.

Lees ook