Couperose Dermatologie Droge huid Geteste producten Gezicht

Getest Biodermal Couperose Crème

Sabine
Geschreven door Sabine

Sabine heeft al sinds haar pubertijd couperose op haar linkerwang, helpt dit?

Het Nederlandse merk Biodermal is in 1975 ontstaan uit de behoefte om verzorgingsproducten te ontwikkelen die huidproblemen oplossen. Daarbij is de filosofie dat elke huid haar eigen kracht heeft. Voor een goede werking van de producten is gekozen voor zoveel mogelijk zuivere ingrediënten die van nature al in de huid aanwezig zijn. De huideigen stoffen worden goed opgenomen in je huid en versterken daardoor de natuurlijke beschermende werking.

Ik heb al sinds mijn pubertijd couperose op mijn linkerwang. Niet alleen is mijn huid daar wat roder, je ziet ook adertjes. Helaas heb ik nog nooit een product gevonden die de couperose laat verdwijnen.

Hoe werkt het?

sabine-couperose-biodermal-reviewDe gepatenteerde Tri-Solve-technologie in de Biodermal Couperose Crème vormt een beschermende laag en zorgt er voor dat de actieve ingrediënten snel vrijkomen voor een snel vochtinbrengend effect en een volledig herstel van de huidbarriere, aldus de verpakking. Ik kan helaas niet meer info over deze Tri-Solve technologie vinden. Ik verdiep me in de rest van de ingrediënten en het valt me op, dat het een relatief korte INCI is.

Ingrediënten

De couperose crème bevat meerdere kalmerende en verzachtende ingrediënten zoals bisobolol, triticum vulgare germ extract (tarwe olie) en Boswellia Serrata extract (ontstekingsremmend). Er zitten meerdere UV-filters (Ethylhexyl Methoxycinnamate (tegen UV B) en Butyl Methoxydibezoylmethane (tegen UV A)) in, om te voorkomen dat er meer rosacea en couperose ontstaat door de zon. Deze staan direct na de Tri-solve in de INCI en zijn dus vrij dominant in de crème. Last but not least bevat de crème een groen pigment dat de roodheid van de huid alleen zichtbaar vermindert – een camouflage dus.

SabineSabine concludeert

Tweemaal daags moet ik een dun laagje couperose crème aanbrengen op de aangetaste gebieden. Dit is voornamelijk mijn linkerwang. Ik neem ook mijn neus mee. Deze heeft de neiging om rood te worden bij kou en warmte.

Lichtgroene crème met medisch geurtje

De lichtgroene crème heeft een geur die ik niet echt lekker vind. Je kunt de geur het beste omschrijven als medisch. Penetrant en vooral niet cosmetisch. Gelukkig hoef ik niet mijn hele gezicht er mee in te smeren. Helaas wel mijn neus. Het smeert makkelijk uit en trekt ook snel in. Ook pakt mijn serum en dagcrème goed op de plaatsen waar de couperose crème is aangebracht.

Braaf smeer ik de crème twee keer per dag, gedurende drie maanden. De eerste maand gebeurt er niets. De tweede maand, zie ik dat de roodheid minder wordt, maar daardoor worden de adertjes wat zichtbaarder. De derde maand zie ik dat deze ook minder worden.

Links: voor de behandeling, Rechts: na de behandeling

Links: voor de behandeling met de creme, Rechts: na de behandeling met de creme

Helaas verdwijnt de couperose niet helemaal, maar het is duidelijk minder aanwezig. Ook merk ik dat mijn neus minder rood is door de invloed van warmte of kou. Kortom, de Couperose Crème van Biodermal helpt echt.

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • De roodheid vermindert zichtbaar
 • De crème gedraagt zich goed met mijn serum en dagcrème
 • Smeert fijn uit
 • Trekt snel in
 • Minpunten
 • De onaangename, soort medische geur
 • Duurt zeker 3 maanden voor je echt resultaat ziet

Over deze schrijver

Sabine

Sabine

Op haar 16e heeft ze plastische chirurgie gehad voor haar flaporen, ze is verslaafd aan nagellakjes, mooie verpakkingen en mooie verhalen achter de cosmetica. Ze is niet trouw aan merken maar heeft wel een goed gevoel bij bepaalde brands. Ze vindt het heerlijk om goedkope en dure merken de combineren. Hoe meer ze leest op BeautyJournaal over claims en werkzame stoffen, hoe nieuwsgieriger ze wordt naar de waarheid.

9 reacties

 • Gebruik sinds een week deze creme.ik vind hem geweldig fijn.Niet vet en mijn rode huid knapt er zeker wel van op.ik kan weinig producten hebben wegens allergieën. Deze wel.Ben er echt blij mee

  Nicolette

 • Beste Biodermal, hartelijk dank voor de uitleg over het tri-solve-complex. Ik ben echt heel erg blij met de creme.

  Beste Debby, wat ontzettend vervelend dat de creme irritatie veroorzaakte op je huid. Heb je dat vaker? Het kan zijn dat er een ingredient in de creme zit, die je huid irriteert. Even de tube bewaren en zodra je eenzelfde reactie ontdekt, de inci vergelijken met de inci van de couperose creme. Zo ontdek je welk ingredient je huid irriteert. Gelukkig heb je een product gevonden die voor jou werkt!

  Groetjes Sabine

 • Ik heb deze crème vorig jaar ook geprobeerd voor mijn wangen. Ik vond het echt verschrikkelijk.

  Ten eerste die geur waar ik bijna van over me nek ging. Bah.

  Maar het belangrijkste, ik kreeg er enorm geïrriteerde huid van. Ik kom dit niet verdragen en had een rode geïrriteerde en pijnlijke huid die ook geen ander product kon verdragen. Twee weken niks anders dan vaseline gebruikt om mijn huid te hydrateren terwijl het herstelde. Duurde heel lang voordat het weer hersteld was.

  Gelukkig heeft huidverzorgingsmerk Etat Pur mijn huid hersteld en gekalmeerd. Werkt geweldig tegen roodheid (roscea, couperouse).

  Vond het jammer van deze crème. Maar echt niks voor mij. Normaal vind ik Biodermal heel fijn maar dit echt niet.

  Wel fijn dat het voor jou wel werkt!

  Groetjes Debby

 • Bedankt voor de uitgebreide review. Fijn om te horen dat je zo positief bent over het resultaat.
  Wij geven graag meer uitleg over het Tri-Solve®-complex.

  Het Tri-Solve®-complex is een innovatieve en gepatenteerde combinatie van efficiënte ingrediënten:
  * Het is een combinatie van Trehalose voor een onmiddellijk hydraterend effect met andere huideigen ingrediënten (cholesterol, ceramide en vrije vetzuren) om de natuurlijke barrière van de huid te herstellen.
  * Het creëert een beschermend laagje op de huid.

 • thnks dames! Ik was ook erg blij met het resultaat. En ja we smeren vrolijk door. Dit soort resultaten omarmen we graag!

Reageren