Deze groene cosmeceuticals helpen je huid sterker te worden

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Waren we nog maar net bekomen van de prachtige introducties IK Skin Perfection met mooie clean & natural huidverzorgingsproducten, en in het kielzog daarvan de Medikal lijn voor huidjes die aangetast zijn door chemo en bestralingen

….nu is daar uit het lab van het prachtige bedrijf Summery uit het oosten van Nederland de EXCM – een serum en crème.

Wederom voor huidjes die echt aangedaan zijn, maar denk nu aan eczeem, psoriasis tot ultradroogte als gevolg van medicatie, de overgang…

Volgens de makers van deze nieuwe lijn telt Nederland zo’n 900 duizend mensen met eczeem en 300 duizend met psoriasis. Het zijn enorme aantallen, en als je dan weet hoe weinig heilzame skincare er voor deze mensen is….

excm producten

Medicinale crème

Vaak verval je in recepturen van de dokter met een medicinale werking, of de apotheker adviseert je bepaalde merken uit zijn winkeltje.

Groene cosmeceuticals

Hoe fijn is het dat nu ook de schoonheidsspecialiste, huidtherapeute en de huidarts mooie, zorgzame producten als EXCM kan adviseren. Producten waar werkelijk geen synthetische stof aan te pas komt. Geen irriterende conservering, geen geur- en kleurstoffen, maar moleculen uit planten. Noem het gerust groene cosmeceuticals.

Betaglucan en cannabis zaadolie

Heel straight forward… met bijvoorbeeld betaglucan uit gist. Het reuleert de activiteit van de Langerhanscel en pakt de huidimmuniteit aan, en cannabiszaad olie uit jawel, de cannabisplant, dat een krachtig genezende werking heeft en een antioxidant is.

Gortdroog en ruw

Begin dit jaar was mijn huid echt gortdroog en ruw. Een pittig overgangsverschijnsel. Niet fijn voor mij, maar wel ideaal om inderdaad eens andere dat louter antiaging producten te testen. Ik wil het tegenwoordig supervet hebben, en kalmerend….

handcreme

Serum en crème

EXCM bestaat uit een serum en een crème. Beide producten hebben de eigenschappen om droogte, roodheid, jeuk en ruwheid af te remmen.

Als een vloeibaar huidje

Het serum wordt als een tweede, ofwel een vloeibaar huidje genoemd. Het wordt snel en goed opgenomen door de huid en geeft onmiddellijk een fijn verzachtend gevoel. Huidopbouwend, en huidbarrière beschermend, zoals we dat in heldere huid-taal noemen.

Teunisbloemolie

Heel mooi: er zit veel teunisbloemolie in. Heerlijk, ook voor de hormonaal verstoorde huid. Maar ook squalaan dat bekend staat om de huidherstellende effecten, en lecithine als een heel mooie, veilige emulgator.

Zelfs voor baby’s

Het is zo allround veilig dat je het ook voor baby’s kan gebruiken, op lokale plekjes.

Soja

Omdat er ook sojaextract in zit, is het beter niet te gebruiken als je bijvoorbeeld antihormoontherapie gebruikt vanwege borstkanker.

medical

Lokaal gebruik

Zoals gezegd kun je het lokaal gebruiken en er wordt geadviseerd nog even door te smeren als de huid al genezen is. Nou echt, bij mij staat het op het SOS plankje. Samen met de crème.

Shield over je serum

De crème is opvallend stevig en het kost wat kracht om het uit de glazen, lucht- en lichtdichte flacon te pompen. Het smeert ook wat pasteus uit, maar het biedt een heerlijk shield over je serum heen. Let wel, het kan wat glimmen, dus verspreidt het goed, dun over je huid. De crème is heerlijk als de huid ruw is en schilferig kan zijn.

Biolin, een prebioticum

Naast de cannibiszaadolie zit er ook biolin, een prebiotische stof. Voeding voor de huideigen, goede bacteriën. Het is een suikerextract uit de witlofwortel. De mooie eigenschap is dat het de huid gladmaakt, en dit is gunstig tegen de groei van slechte bacteriën. Ze hechten minder goed aan een gladde huid namelijk.

Je kan deze crème gebruiken wanneer het nodig is en ook heel lokaal op alleen de allerdroogste plekjes. Bij mij zijn dat meestal mijn wangen.

Overdag gebruikte ik het serum onder mijn foundation en soms smeerde ik wat bij met de crème, op de wangen.

excm

Nachtverzorging

Voor de nacht gebruikte ik steevast de serum en crème samen. Ik vind het een prachtige combi.

Zuinig in gebruik

De verpakking is chic zwart. De producten zijn zuinig in gebruik en wat ik al zei: EXCM heeft een vaste plek in mijn skincare stash gekregen. Voor als mijn huid weer een extraatje nodig heeft in deze overgangsjaren.

Ook fijn naast je medicinale crème

Mocht jij aan de medicinale crème zitten zoals hydrocortison, gebruik dit dan als extra verzorging. En misschien kun je zelfs kijken of je soms wat kan minderen met de medicinale zalf, en deze producten wat vaker kunt aanbrengen. Dat zou helemaal fijn zijn!

medikal logo

Lees ook:

Lees ook