Wat een explosie van talent, bekijk alle foto’s en videootjes

03:53 - 02:20
luistertijd 03:53 - leestijd 02:20

Wella Professionals International TrendVision Awards 2018

Afgelopen dagen was ik in Lissabon om het internationale kappers award event International Trendvision Awards bij te wonen dat Wella Professional, tegenwoordig onderdeel van Coty inc., organiseert. Het is een award event waar alle 76 winnaars uit 43 landen bij elkaar komen. Voor Nederland waren dat dit jaar de kappers Amber Saft en Yuliya Almetova, die in september resp. de Color Vision gold award en de Creative Vision gold award wonnen. Je leest het hier nog eens.

https://www.instagram.com/p/Bpwjhf8hX38/?utm_source=ig_web_copy_link

Voorheen werd er  aan de internationale award nog een nieuwe wedstrijd gekoppeld waarbij de winnaars nog eens de hoofdprijs konden winnen tijdens de grote finale avond van ITVA, ergens in de wereld.

Maar dit jaar is dat veranderd omdat men wilde dat de winnende kappers niet weer (alleen maar) hun modellen moesten preppen voor de internationale show, maar dat ze ook daadwerkelijk inhoudelijks nog iets extra’s mee kunnen krijgen.

https://www.instagram.com/p/BpvM2GTFiGf/?utm_source=ig_web_copy_link

Denk aan workshops, trainingen dus, van de groten der Aarde binnen de kappers wereld van Wella. Men noemt het nu de Creative Retreat Experience.

https://www.instagram.com/p/Bp0JbNVi1Lc/?utm_source=ig_web_copy_link

Zestien mentoren die hen on the spot extra trainen in kleuring, styling, knippen en pr/marketing/social media training om hun skills extra goed te kunnen verkopen aan de buitenwereld. Kortom: meer inhoud, en dat op wereldniveau!

En terwijl zij topworkshops kregen, werden wij van de internationale pers ondergedompeld in prachtig productnieuws, waaronder het ubercoole haarverf product Wella Koleston Perfect ME+ dat het risico van haarverfallergie echt tot het minium reduceert en bovendien dermate zacht is dat haarbeschadiging door kleuring ook zeer klein is geworden en je vaker je haar in andere kleuren kan laten kleuren. We schreven er al eerder over, lees maar.

https://www.instagram.com/p/Bpr7FU3lKmI/?utm_source=ig_web_copy_link

Gaaf waren ook de presentaties van de nieuwste GHD haarstyler en de speciale Color DJ waarmee straks in de salon realtime jouw haarmasker gemixed wordt met pigmenten om je nieuwe kleur langer houdbaar te maken. Daarover gaan we je binnenkort meer vertellen.

https://www.instagram.com/p/BpxfC-7FXFp/?utm_source=ig_web_copy_link

Een Award zou geen prijs als er er toch geen extra beloningen zouden worden uitgereikt en dat gebeurde! Alle deelnemende kappers met hun modellen werden werden als land in teams ingedeeld en deze teams gingen samen aan de slag, onder leiding van topkappers om mooie looks te maken.

Zo won het team waar onze Nederlandse kappers deel van uitmaakten (samen met Griekenland, Taiwan, Oekraine en Porto Rico) zowel de team award (zie direct hier onder) als de couture color award (de tweede foto).

De team award waarvan Amber en Yuliya deel uitmaakten.

De couture color award

 

Benieuwd welke lekkere looks je allemaal kunt laten maken met Wella? Bekijk de inspiraties van ons testteam!

Heb jij prangende vragen over je haar? Stel ze aan onze Wella expert Lieke Stout! Lees hier al onze lezeressenvragen….

Lees ook