Naast budget kleding nu ook budget skincare

04:56 - 02:57
luistertijd 04:56 - leestijd 02:57

Kledingzaak Primark lanceert skincare lijn in samenwerking met Alex Steinherr

Primark ken je vast wel van de uitermate goed betaalbare kleding. De winkelketen is binnen no-time in ons land een waar begrip geworden. Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling presenteert Primark deze maand een skincare lijn in samenwerking met beauty expert en voormalig UK Glamour Beauty Director Alex Steinherr.

De collectie bestaat uit 20 producten die stuk voor stuk vegan friendly, dierproefvrij, parfumvrij en zacht voor de huid zijn.

Met must-have actieve ingrediënten

Alex heeft de producten zorgvuldig samengesteld en ze bevatten al haar must-have actieve ingrediënten zoals Hyaluronzuur, Niacinamide en Squalaan. De prijzen liggen tussen de €4 en €6, dus een mooiere huid ligt voor iedereen – ongeacht wat je huid nodig heeft of wat je budget is – binnen handbereik.

Huidverzorging voor een fijne prijs

Alex Steinherr vertelt: “Ik sta elke dag in contact met mijn lezers via social media en de vraag die ik het meest gesteld krijg is: wat is het beste high street beautymerk? Ik vond het moeilijk om één merk aan te raden dat een complete skincare solution aanbiedt.

Ik deed achter de schermen al wat werk met Primark, dus het was een logische stap om samen aan een lijn te werken die dit wél aanbiedt. Samen hebben we deze collectie vanaf de grond opgebouwd, waardoor we nu 20 producten hebben waarmee we mijn lezers en Primark-klanten geweldige huidverzorging kunnen aanbieden voor een fijne prijs.”

Voor specifieke problemen, niet voor huidtypen

De Alex Steinherr x Primark Collection richt zich op de gedehydrateerde, vermoeide of grauwe huid, de huid die beïnvloedt wordt door luchtvervuiling, en er zijn producten voor het behandelen van verstopte poriën. In plaats van zich te richten op verschillende huidtypen (zoals droog, vet of gecombineerd), is elk product ontwikkeld om een bepaald probleem aan te pakken. Je huid verandert namelijk constant!

Alex en Primark werken al twee jaar aan deze collectie

Door hun expertises te combineren, hebben ze de meest zorgvuldig samengestelde producten ontwikkeld voor Primark-prijzen.

“Ik heb altijd een enorme obsessie gehad voor huidverzorging en door mijn werk heb ik het geluk dat ik de afgelopen jaren duizenden producten heb mogen proberen van de meest gerespecteerde huidverzorgingsexperts.

Ik word iedere dag gevraagd naar de beste producten in betaalde prijssegmenten, dus toen Primark me vroeg om samen te werken aan een huidverzorgingslijn wist ik dat we samen iets heel speciaal neer konden zetten. Zowel in prijs als in prestatie,” aldus Alex Steinherr, Beauty Director.

The Alex Steinherr x Primark Skincare collection

De samenwerking wordt gelanceerd met vijf verschillende lijnen: Sleep Spa, Pore Balance, Maximum Moisture, Plump & Glow en Pollution Solution. Elk bestaande uit verschillende mix & match producten, waardoor jij je skincare routine volledig zelf kan inrichten.

De collectie bevat allerlei soorten producten die makkelijk aan te brengen zijn, zowel thuis als on the go, zoals de Plump& Glow’s Facial in a Stick en de Pore Balance Blemish Rescue Treatment Stickers – deze huidverzorging is easy en makkelijk aan te brengen.

We zetten de vijf verschillende lijnen voor je op een rij:

Sleep Spa

Een verjongende lijn van vier producten die werken terwijl je slaapt. Je huid voelt voller, gehydrateerd en hersteld als je wakker wordt. Bevat de producten One-Step Night Cleanse, Sleeping Face Mask, Every Night Eye Mask en Overnight Lip Mask.

Pore Balance

Deze lijn zuivert en kalmeert de huid, waardoor ze glad en gehydrateerd blijft. Bevat de producten Low-pH Sulphate Free Cleanser, Super Detox Clay Mousse Mask, Anti-Blackhead Stick en Blemish Rescue Stickers.

Plump & Glow

Deze lijn geeft volume aan de huid en zorgt voor een frisse, jeugdige uitstraling. Bevat de producten Facial in a Stick, Plump & Glow Moisturiser, The Power Mask en Plumping Lip Gloss.

Maximum Moisture

Voor de huid die flink wat vocht nodig heeft, is deze lijn als een heerlijke koude plens water in je gezicht. Bevat de producten Micellar Cleansing Gel, Moisture-Locking Everyday Moisturiser, Supreme Sheet Mask en Hydration on the Go.

Pollution Solution

Een lijn die de huid beschermt tegen de negatieve effecten van het leven in de stad, zoals een vervuilde lucht. Oil-Free Gel Hydrator en Daily Skin Starter zijn nu verkrijgbaar, en twee extra producten – Dual Texture Exfoliating Pads en City Mask – worden binnenkort aan de lijn toegevoegd.

De Alex Steinherr x Primark collection is vanaf nu verkrijgbaar in geselecteerde Primark winkels.

Meer lezen over budget cosmetica?

Lees ook