Cindy waagt zich aan deze nieuwe herengeur

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

De nieuwe geur Balmain Homme is geïnspireerd op de Balmain mannenmode. De fles alleen is al een plaatje op zich. Hij heeft het strakke silhouet van een Balmain militair jasje met metaalkleurige epauletten. Een rechthoekige fles van nachtblauw glas en als finishing touch een embleem van de adelaar, het symbool van kracht en vrijheid. Je zou er spontaan van gaan salueren.

Balmain Homme

Veel militair vertoon op deze schitterende fles.

Militair vertoon

Balmain Homme’s looks zijn een goede binnenkomer, maar wat voor geur schuilt er achter al dat uiterlijk vertoon? Ik moet zeggen dat ik daar op dit moment, met de feestdagen net achter de rug, heel erg blij van word! Balmain Homme komt voor mij op het juiste moment, omdat het een mengeling is van frisse en kruidige elementen. Een stoer parfum met hout, niet te zwaar…  maar wel lekker warm, dus perfect in dit seizoen.

Lekker pittig

Balmain Homme opent met een haast metaalachtige frisheid: bergamot met saffraan en nootmuskaat. Dat is samen heel lekker kruidig, maar ook fris. Je zintuigen worden meteen op scherp gezet.

Vervolgens wordt deze pittige mannelijke geur wat ronder en bloemiger. Maar dit zijn absoluut geen vrouwelijke bloemetjes, maar donkere viooltjes die niets te maken hebben met de lieflijke kant van het viooltje. Ik heb  een poosje terug een damesgeur met viooltjes getest: Simply van Jil Sander. Ook dat was een pittige en stevige geur, net zoals deze.

Poederig en toch mannelijk

In deze eau de toilette zorgen de viooltjes voor een donkergroene, poederige geur. Daarbij zit (net als in Jil Sander Simply) leer – zacht en mannelijk – maar wat ik hier vooral ruik, is een donkerblauwe geur: de geur van de zee, een aquatische noot. Het geeft een mannelijke touch, dat frisgewassen effect van een man die net onder de douche uitstapt. Samen met dat stoerdere leer en een beetje poeder voor een vleugje elegantie is dat een prima combi.

Homepage Balmain Homme

De warme winterjas 

Om het geheel af te maken, heeft parfumeur Olivier Pecheux (die van Paco Rabanne 1 Million) cederhout, tonkaboon en mos toegevoegd. Dat mos past mooi bij het groene van de viooltjes en de zoetige houtnoot zorgt ervoor dat Balmain Homme wat behaaglijker wordt. Zo krijgt deze houtachtige en oriëntaalse geur, die in eerste instantie fris en kruidig is, een warme winterjas die hem heel goed bij dit seizoen laat passen.

BeautyJournaal's perfumista Cindy

BeautyJournaal’s perfumista Cindy is weg van deze herengeur van Balmain.

Altijd goed

Balmain Homme is daarom een echte alleskunner, een geur die vanwege de crispy opening en de warmere basis het hele jaar door kan.

Maar ook bij allerlei gelegenheden, overdag en ’s avonds, van feestelijk tot casual, is dit is een perfecte partner. Een aanrader voor de liefhebbers van Bleu de Chanel en Karl Lagerfeld Paradise Bay for Men. Weer net een beetje anders maar net zo fijn!

Balmain Homme is als het perfecte Balmain jasje, het past altijd!

Lees ook