Lekker fris en schoon, zelfs voor haar!

04:13 - 02:31
luistertijd 04:13 - leestijd 02:31

Ik weet niet of Karl Lagerfeld, de couturier van Chanel, misschien slecht ligt bij veel mensen vanwege zijn boude uitspraken over bont, of over Adèle (hij vond haar “a little too fat”), maar feit is dat ik maar bar weinig lees over zijn nieuwe parfum: Karl Lagerfeld Paradise Bay.

Karl Lagerfeld Paradise Bay Pour Homme, een hemelse hideout

Karl Lagerfeld Paradise Bay Pour Homme is een flanker (wat een flanker is, lees je in dit artikel) die uitgebracht is ter ere van het eenjarige bestaan van Karl Lagerfeld Pour Homme.

Het is net als zijn voorganger onderdeel van een geurenpaar. Er is dus een Paradise Bay voor hem en voor haar, en samen zouden zij het verhaal vertellen van een prachtige baai met glinsterend zand, een hemels strand waar je je kunt verstoppen voor de rest voor de wereld, aldus Karl.

Ik zie meteen Leonardo Di Caprio voor me in The Beach, maar Paradise Bay ruikt toch alsof deze baai zich op een minder tropische plek bevindt. Paradise Bay schijnt zelfs een bestaande baai op Antarctica te zijn, maar ik denk ook niet dat Karl Lagerfeld dat voor ogen had.

Marinenoten en hout

Ik heb deze aromatische en houtachtige geur mogen testen en het lijkt alsof ik deze zomer een aantal parfums rondom hetzelfde thema heb uitgekozen om te testen voor BeautyJournaal. Dit is wederom een parfum geïnspireerd op een strand met marinenoten en hout.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld, altijd strak in het pak.

Strakke look

De fles is een variant op de flacon van zijn voorganger; dit keer een rechthoekig exemplaar van donkerblauw glas dat van licht naar donker verloopt. De spray heeft een opmerkelijke zilverkleurige cilinder met ribbels, die de fles iets stoers geeft. Hij doet me denken aan de ringen die Karl Lagerfeld zelf draagt. Eigenlijk is de complete look van flacon en doosje zoals de ontwerper zelf in het openbaar verschijnt: strak in het pak.

Groen appeltje

Lagerfeld is als persoon behoorlijk uitgesproken maar Paradise Bay Pour Homme is dat geenszins. Deze geur is duidelijk gemaakt om veel mensen te behagen en doet dat dan ook. De eau de toilette begint met bergamot, munt en appel in de top, viooltjesblad en bessen in het hart en stoere vetiver en elegant kasjmierhout in de basis. Vanwege die fruitige noten in de top opent de eau de toilette heel erg knisperend en opwekkend. De munt is lekker kruidig en de appel is overduidelijk een knapperige groene Granny Smith.  Je proeft het sap bijna en je ruikt het ook. Alleen al voor dat appeltje ben ik geneigd dit parfum de hele dag door bij te sprayen. Een goede binnenkomer dus. Die paradijselijke baai bevalt me wel.

Donkergroen paradijs

Maar behalve appel heeft Paradise Bay nog meer lekkers. Langzaamaan wordt de appel donkerder groen wanneer het viooltjesblad opkomt. Viooltjes vallen onder de klassiekers in parfum: ze maken een geur poederiger en chique, maar ze kunnen ook erg zoet zijn. Gelukkig zit hier viooltjesblad in, wat de geur weliswaar ietwat zoet maakt maar ook lekker groen.  Paradise Bay ligt verscholen tussen donkere en oude oerbossen.

foto_cindy

Onder die groene bosviooltjes ruik ik het zoute gras van de vetiver en samen met het hout krijg ik het beeld van drijfhout en oude takken die ook in de baai liggen. Dat hout zorgt er tevens voor dat de geur tot het laatst genoeg karakter behoudt.

Van bos naar baai

Uiteindelijk draait Paradise Bay om zoute zeeluchten, limoentjes, donker bos en droog hout. De geur blijft van begin tot einde lekker fris en bijna schoon ruiken, een beetje cologne-achtig en is daarom perfect geschikt voor warme (na-)zomerdagen. Maar eigenlijk kan Paradise Bay Pour Homme altijd. Casual of iets gekleder, in een zwart strak pak bijvoorbeeld. Voor hem én voor haar!

Lees ook