Met deze tips zie je er al snel veel frisser uit.

06:08 - 03:40
luistertijd 06:08 - leestijd 03:40
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Make-up tips als je ouder wordt.

Altijd al afgevraagd waarom sterren er –bijna- altijd een paar jaar jonger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn? It’s all about the make-up (op de fillers na dan), zeggen star makeupartists in de internationale glossies. Een aantal make-up artists van celebrities klappen uit de school en vertellen hun trucs. BeautyJournaal’s redacteur Renske Meens doet verslag…

 

 

Donkere lipstick

Volgens Molly Stern (o.a. van Reese Whiterspoon) dragen veel vrouwen donkere lipstick met een blauwe ondertoon. Deze kleurtinten laten de lippen klein en koud lijken. Ga liever voor een felle kleur die opvalt. Dus donker kan wel, maar niet met blauwe ondertoon. Lees ook nog eens deze tip van Dominique Samuel over dark looks voor volwassen vrouwen.

Bekijk hier swatches van mooie bessenkleurige lipsticks van Monique.

Poeder

“Pas op met poeder”, aldus Georgie Eisell (o.a. van Carey Mulligan en Dianna Agron). Een te donkere poeder kan de huid een ongewenste kleur geven, vooral rond de ogen en in fijne lijntjes. Gebruik liever een lichte, bijna doorzichtige poeder. Breng de poeder aan met een grote kwast om de poeder gelijkmatig aan te brengen. Je kunt ook gaan voor een lichte bronzer om de huid van je gezicht wat warmer te laten ogen. Prachtige poeders vind je o.a. bij het merk T. Leclerc.

 

Subtiele glow, niet droog en kreukelig

Een blusher of highlighter gaat al snel in alle kleine rimpeltjes en lijntjes zitten, waardoor je de nadruk legt op imperfecties. Hetzelfde geldt voor koude lipsticks. Dat zegt make-up artist Tamah (o.a. van Aleca Chun). Als je een natuurlijke glow wilt, zorg er dan voor dat je huid gehydrateerd is en breng wat hydrating mist over je make-up aan. Lees hier Rona’s reviews van twee hydrating mists

Strenge wenkbrauwen

Te donkere wenkbrauwen leiden af. Gebruik altijd een potlood of poeder die één tint lichter is dan je wenkbrauwen om je wenkbrauwen mee in te vullen. “Je wilt dat je wenkbrauwen structuur creëren, maar ze moeten niet alle aandacht van je gezicht afleiden”, aldus Matthew van Leeuwen (o.a. van Naomi Watts).

Lees hier Berna’s review van wenkbrauw make-up. En ook die van Gerti. En bekijk hier Yvonne’s videotips voor het invullen van je wenkbrauwen. Wij zijn het er overigens niet altijd mee eens, dat ze lichter moeten zijn, soms is het heel karakteristiek om ze iets donkerder te maken. Maar het mag nooit ordinair worden.

Sprankelende ogen met mat

Glitter oogschaduw doet je ouder lijken dan je in werkelijkheid bent. Glitter legt namelijk de nadruk op rimpels en vermindert de contouren in je gezicht. Gebruik liever een matte oogschaduw om je oog vorm te geven. “Als je toch glitter wilt, houd dit dan matig. Bijvoorbeeld een likje in het midden van je ooglid en een mini-likje in de binnenste hoek van je oog”, aldus Pati Dubroff (o.a. van Charlize Theron en Natalie Portman). Bekijk hier een video hoe Monique tien jaar jonger wordt gemaakt door Dominique Samuel.

Paula’s Choice heeft een prachtig palet met matte, natural oogschaduwtinten. Lees en shop hier.

Slordige make-up

Veel vrouwen houden hun make-up gedurende de dag niet bij met uitgelopen mascara en uitgeveegde mascara als gevolg. Neem altijd een paar tissues mee in je tas om je mee op te frissen. Je ziet er dan frisser én jonger uit, vertelt Stephen Sollitto (o.a. van Amy Adams en Rosie Huntington-Whiteley). En wat die mascara betreft: koop smudge proof mascara, we vertellen er hier alles over!

Wil jij het goed doen? Shop the look!

BE Intense lipstick 018 Chance

De Intense lipstick in de kleur Chance is een absolute favoriet uit het BE assortiment, De kleur is prachtig helder fuchsia roze met een klein shimmertje. De textuur is romig, waardoor je de lippen makkelijk stift en je een intense kleur creëert. Gemaakt van plantaardige oliën en rijk aan essentiële vetzuren.

Koop het product hier.

Diorskin Poudre Libre

Dit zachte en losse poeder vertoont een perfecte affiniteit met de natuurlijke huidskleur. Micropartikels van mica geven de huid een onvergelijkbare uitstraling. Voor een natuurlijk resultaat neem je wat poeder met de kwast en verdeel je dat licht over je gezicht. Verkrijbaar in drie tinten: transparant light, transparant medium en transparant deep.

Koop het product hier met korting.

Biotherm Aquasource Nuit

Deze hydraterende gel verzorgt de huid ’s nachts. Terwijl je slaapt verliest de huid het meeste vocht. Aquasource Nuit helpt om het vochtgehalte van de huid op peil te halen en hydrateert de huid de hele nacht. Breng deze nachtgel van Biotherm ‘s avonds aan na het verwijderen van je  make-up voor je nachtcrème of breng enkel Aquasource Nuit aan.

Shop het product hier.

Herôme Eye Care Brow Pencil

Dit wenkbrauwpotlood heeft een potlood om de wenkbrauw mee in te kleuren en een borsteltje om de wenkbrauw in model te brengen. Het potlood wordt geleverd met een puntenslijper. Het potlood heeft een speciaal gevormd borsteltje om de wenkbrauwen makkelijk mee in model te brengen. Er zijn 4 kleuren beschikbaar: blond, taupe, brown en black

Koop het product hier.

Yves Saint Laurent Couture Palette

Deze palette bestaat uit vijf tijdloze, prachtige kleuren die je allemaal eindeloos met elkaar kunt combineren. De kleuren blijven lang zitten en hebben een goede dekking. De formule houdt twaalf uur lang en de kleur is intens en stralend, claimt Yves Saint Laurent. Het palet komt in een luxe verpakking. Dit is kleur 02 Fauve.

Koop het product hier met korting.

 

Lees ook