Catrice, Anastasia, M.A.C., Sephora…

06:27 - 03:52
luistertijd 06:27 - leestijd 03:52

wenkbrauw make-up

2013 is het jaar van de volle wenkbrauwen. Maar wat wanneer je van nature geen volle wenkbrauwen hebt of door het vele epileren je wenkbrauwharen niet meer aangroeien? Gelukkig zijn er heel wat tools te koop om zelf perfecte wenkbrauwen te creëren. Bijna elk merk heeft dit in zijn productenlijn zitten.

Wenkbrauwen modelleren

Begin bij de basis en dat is het modelleren van je wenkbrauw. Dit kan jezelf doen of laten doen. Daarna ga je op zoek wat voor jou de beste kleur is en wat voor product je wilt hebben: een poeder, gel of potlood. En welke past het best bij jouw portemonnee.

Ik krijg mijn wenkbrauwen niet meer netjes geshaped; een aantal haren groeien rechtop en er ontbreken op sommige plekken haartjes. Door PMU (permanente make-up hairstroke techniek) heb ik lichtroze littekens gekregen, daardoor twijfel ik of ik nog wel keer PMU wil laten zetten. Voorlopig dus bijtekenen, inkleuren en verven.

Voor BeautyJournaal ga ik een aantal wenkbrauwproducten testen.

berna41. Catrice Eyebrow filler Perfecting & Shaping – € 3,59

Je brengt deze aan als een mascara, de kleur is lichtbruin en dat zie je direct met opbrengen, maar zodra het droog is, zie je het niet meer. Catrice noemt de kleur ‘neutraal’. Je kunt je eigen wenkbrauw een beetje vormen met de borstel. De wenkbrauwen lijken optisch voller door de vezeltextuur. Omdat je niet de huid kleurt, blijf je de ‘openingen’ tussen de wenkbrauwhaartjes zien. Ik heb deze filler later gecombineerd met de andere producten om de weerbarstige haartjes in bedwang te houden.

Note: ik was laatst bij Kruidvat en ontdekte daar de make-up van Catrice. Allerlei vragen kwamen in mij op zoals ‘hoe kunnen ze voor zo een lage prijs de producten aanbieden?’ Ik ben de site van Catrice eens gaan lezen, de ingrediënten lijst bekeken en zag dat de producten niet op dieren zijn getest. Ook eisen zij van hun leveranciers dat de producten niet op dieren zijn getest. Klinkt goed allemaal, toch eens wat vaker van dit merk proberen. Hier de link naar Catrice website

Voor de liefhebber de ingrediënten van de filler:

Aqua (water), Alcohol Denat, VP/VA Copolymer, Butylene Glycol, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Silica, 1,2-Hexanediol, Nylon-6, Disodium Edta, Tropolone, Sodium Hydroxide, Caprylyl Glycol, Galactoarabinan, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide).

berna12. Anastasia Brow Wiz – € 27,95

De nieuwe Anastasia Brow Wiz is een potlood voor het shapen en creëren van een mooie wenkbrauw. De potloodpunt is als een fine liner punt, dus heel gemakkelijk en precies in gebruik. Dit Anastasia potlood bevat ook een borsteltje, zodat de wenkbrauwen op een natuurlijke manier gestyled en geshaped kunnen worden.

Ik heb de Medium Ash getest en voor mij is dit een super potlood. Je kan er heel mooi mee intekenen en met borstel een beetje vervagen. De kleur past perfect bij mijn eigen kleur wenkbrauw. Heel de dag en avond bleven mijn wenkbrauwen opgevuld. Natuurlijk kun je ook uit de andere producten van Anastasia kiezen, hier een leuke artikel welke Monique van BeautyJournaal heeft geschreven n.a.v. haar ontmoeting met de Queen of Brows…. Anastasia!

Verkrijgbaar in de kleuren: Ash Blonde, Medium Ash, Brunette en Caramel.

berna63. M.A.C Brow duo Redhead – € 27,50

Het volgende product dat ik test komt uit de Stylish Brow collectie 2013 van M.A.C. Deze bestaat uit diverse producten. Zo heb ik de M.A.C Brow duo Redhead getest.

In een mooie zwarte box zitten de twee kleuren. Helaas zit er bij de box geen spiegel. In Redhead zit een matte (Espresso) en een satijnachtige (Cork) poeder. De Espresso is best donker op de huid: deze bracht ik aan voorbij hoogste punt naar beneden toe. De lichte kleur Cork bracht ik aan op het begin van wenkbrauw. Je kunt het ook prima blenden en dat is prettig omdat ik de kleur best donker vond. Het blijft perfect zitten.

Het is een kwestie van smaak; een poeder ligt op de huid en vult heel de wenkbrauw op, het kan vrij heftig zijn wanneer je dit niet bent gewend.

berna34. Sephora Collection Eyebrow editor Complete Brow Kit – prijs is rond de € 15

Een zwarte box met spiegel en een lade. Het is even een geklungel om deze lade te openen, maar je moet gewoon schuiven, blijkt later. Zoals je op de foto ziet, is het een set met wenkbrauwpoeder en een wax om te fixeren, daaronder de schuiflade met een borstel, een pincet en applicator.

De kleuren zijn mooi maar zodra je de wax erover doet, loopt het uit. Dus breng ik bij tweede poging eerst de wax aan en daarna de poeder. Dit gaat beter: het aantal wilde haartjes liggen tegen mijn huid aangeplakt. De kleur wordt wel iets donkerder.

berna2

De pincet werkt maar is veel te kort om echt goed mee te shapen. Een enkele haar eruit halen gaat prima, de borstels zijn zo klein dat ook dit niet erg fijn werkt. Thuis kun je eigen borstel gebruiken. De set is handig om mee te nemen in je tas, als het al nodig is om bij te werken.

BernaBerna concludeert:

Zoals eerder gezegd: er zijn zoveel producten, zoveel merken op de markt dat iedereen wel zo zijn eigen favoriet heeft. Ikzelf vond de potlood van Anastasia het prettigst, de poeders waren mij allemaal te zwaar en te heftig, maar dit kun je door te blenden en minder aan te brengen, aanpassen. De filler is alleen al vanwege zijn prijs een prima product. Dus voorlopig blijf ik mijn wenkbrauwen verven en vullen met een Anastasia potlood met daarover heen de filler of de wax om weerbarstige haartjes op zijn plaats te houden.

Ik had net als Yvonne bij haar mascara test prachtige foto`s willen plaatsen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik zal eens flink gaan oefenen op zelf portretten maken.

Lees ook