‘Hoi Elza, ik vind het zelf prachtig om te werken met grijs haar en een lichte huid. Omdat je dan lekker kan uitpakken

00:09 - 00:05
luistertijd 00:09 - leestijd 00:05


‘Hoi Elza, ik vind het zelf prachtig om te werken met grijs haar en een lichte huid. Omdat je dan lekker kan uitpakken Probeer een foundation die superzacht, als satijn aanvoelt en ook nog betaalbaar is. Een goed voorbeeld daarvan vind ik de Dream Satin Liquid van Maybelline. Hij maakt de porien onzichtbaar en haalt de teint van de huid op. Heel belangrijk als je ouder wordt, omdat je teint fletser wordt.

Leuk om te horen dat je graag experiment, want er is werkelijk niets leukers dan te experimenteren met make-up. Durf je vaste patronen te doorbreken, laat je verrassen.

Wat je oogleden betreft: hoe zwaarder de oogleden worden, hoe belangrijker het wordt om een arcadeboog te creeren. Zie de foto. De er een met oogschaduw te tekenen, creer je een liftend effect. Zo slim, en het bespaart je een hoop geld bij de plastisch chirurg. Marilyn Monroe is voor mij nog altijd de vrouw die de mooiste arcadeboog had, hij werd ook altijd prachtig geaccentueerd. Maar als je hem dus niet (meer) hebt; gewoon tekenen, met een schaduwtint in grijsbruin of zelfs heel subtiel transparant zwart, gewoon puur voor het schaduweffect. Daarna kun je dan alle kleuren van de regenboog gebruiken om het oog verder in te kleuren. Van wit tot paars, wat je maar aanspreekt.

Voor overdag volstaat na het aanbrengen van een basismake-up en het licht accentueren van de arcadeboog, verder wat mascara en een sprankelende lipgloss of lipstick. Kies als blusher een terracottapoeder, zeker in de zomermaanden. Het geeft meteen ook je huid nog wat extra warmte. De terracottapoeder van Guerlain is erg mooi.

Voor de avond kun je dus zoals ik eerder beschreef de ogen verder inkleuren met kleur. Breng daarbij dan ook wat glans aan net onder de wenkbrauw, voor meer glans in het oog en een liftend effect van dat ooggebied. Maak het af met lekker veel mascara in bruin of zwart. En laat je lippen spreken met een gedurfde paarstint (inclusief lippotlood in dezelfde tint), zoals model Agyness Deyn het hier draagt. Wellicht moet je daar even aan wennen, maar je krijgt gegarandeerd complimenterende reacties. Het geeft power.

 

Veel plezier!

Dominique

Heb jij ook een make-up vraag voor Dominique? Stuur hem naar info@beautyjournaal.nl. Je krijgt persoonlijk antwoord!

Lees ook