Bekend om de high quality rijstpoeders

02:26 - 01:28
luistertijd 02:26 - leestijd 01:28

Hoera! Het Franse cosmeticamerk T. LeClerc is na jaren van afwezigheid weer terug in ons land. Eind jaren negentig was het volop verkrijgbaar. BeautyJournaal’s Monique was groot fan, vooral van het gezichtspoeder op basis van rijst. De kleur Banana was fenomenaal fijn.

Mocht je het merk niet kennen, dan geven we je nog even wat input, in vogelvlucht.

De beroemde apotheker Theophile LeClerc startte in 1881 zijn eigen apotheek in het chique gedeelte van Parijs, vlakbij La Madeleine. In deze periode experimenteerde hij veel met make-up en ontdekte een poeder op basis van rijst dat opvallend licht op de huid valt.

Theophile creëerde poeders voor elke huidtint: voor de lichtgekleurde huid, voor een donkere huid maar bijvoorbeeld ook poeders voor overdag of ’s avonds. Ruim een eeuw later werd Laboratorium Brami opgericht om het merk T. LeClerc verder uit te breiden en nieuwe producten te ontwikkelen. In 1998 kwam de Pressed Powder op de markt, een jaar eerder werden er al penselen verkocht. Vanaf 1998 heeft T. LeClerc een complete make-uplijn voor ogen, teint en lippen.

Sunkissed teint

De nieuwste collectie bestaat uit een poeder plus bijbehorende gave kwast, een volume waterproof mascara, een oogpotlood, een lipstick/lipgloss en een fluïde voor een sunkissed teint.

 Shop the look!

1. Illuminating Tinted Sorbet – de claim: ultralichte fluide die je huid een zongekuste gloed geeft met een transparante finish inclusief een vleugje parelmoer. Verkrijgbaar in twee tinten: Doré voor de lichte huid en Cuivré voor de olijfkleurige of reeds gebruinde huid.

2. Volume Waterproof mascara – de claim: longlasting mascara in een diepzwarte kleur die niet klontert. Ook handig voor tijdens het sporten!

3. Paris L’Ete Pressed Powder – de claim: het paradepaardje van T. LeClerc, een compacte poeder in een warmbeige teint inclusief fijne textuur die glans vermindert en de huid een satijnachtige gloed geeft.

4. Retractable Powder Brush – de claim: knalroze vrolijke kwast met geitenhaar die ideaal is poeders mee aan te brengen.

5. Lip Lacquer – de claim: een glanzende lipstick en gloss in één in vier intense kleuren.

6. Waterproof Eye Pencil – de claim: oogpotlood waarmee je gemakkelijk een precies lijntje om je ogen tekent, in één enkele beweging. Verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, koper, blauw en groen.

 

Lees ook