Een stift, een poeder, een potlood....

05:03 - 03:01
luistertijd 05:03 - leestijd 03:01

De reviews van collega-testers, BeautyJournaal experts en andere beautybloggers maken me vaak nieuwsgierig en zetten me regelmatig aan tot aankoop van nieuwe producten. Soms ben ik daar erg tevreden over, andere keren blijk ik een andere mening toegedaan dan de review. De laatste tijd heb ik me laten inspireren door reviews over nieuwe wenkbrauwproducten. De wenkbrauw geeft vorm aan je gezicht. Zelfs als ik nauwelijks make-up gebruik, alleen concealer, mascara en lippenstift, zal ik mijn wenkbrauwen bijwerken. Zo zie ik er meer uitgeslapen uit.

Mijn verzameling wenkbrauwproducten is uitgebreid met M.A.C. Cosmetics Penultimate Brow Marker, positief getest door Liselotte Saarloos, Anastasia Brow Powder Duo naar aanleiding van het artikel van Monique en Aqua Brow van Make Up For Ever, getest door MissLipgloss. Daarnaast gebruikte ik al regelmatig MAC Eye Brows. Zijn deze producten echt zo goed als de experts beweren?

M.A.C. Cosmetics Penultimate Brow Marker (€20)

Dit is geen potlood maar een stiftje, vergelijkbaar met een zeer dunne viltstift. Deze stift is er slechts in één kleur, maar die is goed voor mij, dus geen probleem. Helaas kan ik met dit stiftje niet overweg. Hoewel Liselotte schrijft dat je met deze stift nauwkeurig haartjes bij kunt tekenen, werkt dat voor mij niet. De tip is te zacht voor dat precisiewerk. Ik heb geen grip, geen controle. Kan geen druk zetten. Ook kan ik de kleine gaten in mijn wenkbrauwen er niet mee op vullen. Het effect is nauwelijks zichtbaar. Deze stift is inmiddels in de prullenbak verdwenen.

Anastasia Brow Powder Duo (€27,95)

Dit wenkbrauwpoeder is echt perfect. Ik breng het aan met een klein, schuin, stevig kwastje van Shu Uemura (6 OB), helaas in Nederlands niet meer te koop. Dit kwastje is prettiger dan MAC 166 omdat het kortere haren heeft en daardoor veel steviger is. Het prettige van dit poeder is, dat er twee kleuren in het doosje zitten, dus je kunt zelf bepalen hoe licht of hoe donker je je wenkbrauwen wilt maken. Er zijn vijf verschillende kleuren. Ik gebruik Medium Ash. De kleur bevat geen warme pigmenten en valt perfect weg tegen mijn eigen wenkbrauwkleur. Het poeder is niet krijtig, eerder een beetje vettig, waardoor het niet knoeit en goed blijft zitten. Het resultaat is een natuurlijke wenkbrauw, zonder harde lijnen. Om mijn wenkbrauwen de hele dag in model te houden, gebruik ik erover heen een transparante wenkbrauwgel van Make Up Studio. Anastasia Brow Powder Duo is een echte aanwinst en zijn geld meer dan waard.

Aqua Brow van Make Up For Ever (€27,20)

Toen ik over dit product las op MissLipgloss was ik direct gefascineerd. Een waterproof eyebrow gel. Vooral dat waterproof vond ik ideaal. Een product waarmee je in de regen kunt lopen en waarmee je kunt zwemmen. Dus heb ik me bij Sephora over de juiste kleur laten adviseren. Dat was nog niet makkelijk. Hoewel ik niet heel erg lichte wenkbrauwen heb, kwam toch de op-een-na lichtste kleur als beste match uit de bus. Dat verraste me, want er zijn in totaal 7 kleuren. Verder viel me op dat de meeste kleuren vrij warm waren, terwijl elke visagist zal zeggen dat je warme tinten om je wenkbrauwen bij te kleuren moet vermijden. Het staat onnatuurlijk. Vreemd. Maar misschien oogden de kleuren op mijn huid te warm omdat ze te donker waren. Uiteindelijk ging ik naar huis met #15, die ik nog steeds vrij donder vond. Aqua Brow is even wennen. Je maakt er een zeer gearticuleerde wenkbrauw mee. Je moet dus vrij nauwkeurig werken. Hij is vooral geschikt voor een zwaardere avond make-up en zal zelfs een lange dansavond overleven. Als je hem overdag gebruikt, zou ik hem vooral heel ligt aanbrengen. Ik gebruik hiervoor hetzelfde kwastje als voor het Anastasia poeder, Shu Uemura  6 OB. Ik zal Aqua Brow niet elke dag gebruiken. Toch heb ik geen spijt van deze aankoop, het is een leuk product om mee te experimenteren.

Gerti concludeert:

Naast deze nieuwe producten heb ik altijd M.A.C. Eye Brows in de kleur Lingering in huis (€16). Met dit potlood kun je alle kanten uit. Je kunt makkelijk doseren, dus je kunt er een zwaardere wenkbrauw mee tekenen maar ook luchtig de gaten in je wenkbrauwen opvullen voor een natuurlijk effect. Dit potlood bestaat er in vijf kleuren, ook in een mooie lichte kleur voor blondharigen: Fling.

Ik grijp nu meestal naar het Anastasia poeder voor een snelle wenkbrauw. Als ik iets meer definitie wil, gebruik ik Mac Eye Brows. En voor een zeer geprononceerde wenkbrauw MUFE Aqua Brows.

Lees ook