Voor hydratatie en fixatie van make-up

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

Ik ben echt dol op hydraterende mist. Vaak krijgt mijn huid in de loop van de dag de behoefte aan een oppepper. Een ‘mist met benefits’- een spray dus met toegevoegde stofjes- is dan echt vele malen fijner dan een gewoon watertje. Twee van die luxe mists testen was dan ook bepaald geen straf voor mij. Getest: Sisley – Floral Spray Mist & Kanebo Sensai – Cellular Performance Hydrachange Mist.

Floral Spray Mist van Sisley

Deze zit in een witte, ondoorzichtige metalen houder met de zilveren letters en het logo van Sisley en heeft een luxe uitstraling. Het is alcoholvrij en bevat extracten van o.a. oranjebloesem, rozen, korenbloem en hamamelis (toverhazelaar). Het zou kalmeren, verfrissen en de vochtbalans behouden. Suggesties die Sisley doet: ’s ochtends om de huid te laten ontwaken, ’s avonds om de laatste restjes make-up te verwijderen, om de make-up te fixeren, op het strand voor onmiddellijke hydratatie en voor ieder moment dat er verfrissing nodig is.

De bedoeling is om vanaf pakweg 20cm te sprayen en het op te laten drogen. Voor een nevel om de make-up te fixeren wordt een afstand van 50 centimeter aanbevolen. De spray ruikt verrukkelijk bloemig. Ik ruik voornamelijk roos en oranjebloesem. Ik ervaar het als een ‘koude’ mist die (zeker ook daardoor) een heel fris gevoel geeft en hydrateert.

Kanebo Sensai Cellular Performance Hydrachange Mist

Deze mist komt in de zilveren omdoos van de Cellular Perfomance lijn. De omdoos is geseald met een ‘druppel’ waarop Sensai staat: je moet de druppel verwijderen om de omdoos te kunnen openen. De mist zit in een slanke, doorzichtige houder van perspex met een zilveren dop. Het geheel heeft een überluxe uitstraling. Deze bevat wel alcohol, daarnaast fijne stofjes als hyaluronzuur, niacinamide, abrikoos en royal jelly. Het bevat het ‘Hydrachange Complex’ (dat zou zorgen voor diepe hydratatie, een stevige, gladde huid en een natuurlijk stralende teint) en de ‘Aqua Floral Frangance’ dat de hyaluronsynthese zou stimuleren. Suggesties die Kanebo doet: als aanvulling op de dagelijkse hydraterende verzorging, telkens wanneer de huid droog aanvoelt. Zeer geschikt voor over make-up. Ideaal om te gebruiken in droge ruimtes met airconditioning zoals vliegtuigen.

Ook hier vanaf pakweg 20 cm verstuiven en laten drogen. En de waarschuwing om niet in de ogen spuiten. De spray geurt zeer subtiel. Zo subtiel dat ik niet kan benoemen wat ik ruik. Op de INCI-lijst staat het aangegeven als ‘fragance’. Het voelt eerder fris dan koud aan en geeft zondermeer een boost aan de vermoeide, vocht-behoevende huid.

Rona concludeert: 

Beide mists heb ik op een aantal manieren getest; om mijn make-up te fixeren, als starter in de ochtend en als boost gedurende de dag. Dat heb ik gedaan voordat ik me verder verdiept had in de ingrediënten en zonder te lezen wat de werking van de mists volgens de merken zou zijn om  onbevooroordeeld te kunnen testen.

Vervolgens heb ik voor de ‘ultieme test’ een paar keer op de linkerkant Sisley gebruikt en rechts Kanebo. Beide zijn zeer comfortabel en verfrissend, een heerlijke oppepper als je nog even door moet. Ik zag qua ontspannen huid niet echt veel verschil. Wel had ik het idee dat de Kanebo-kant iets langer ontspannen bleef ogen. Sisley heeft de meest matte finish, wat ik vooral prettig vond als het warm(er) was of ik het warm had, dan heb ik van mezelf al de neiging tot een glimhoofd. Kanebo geeft een mooie glans maar op mijn naar vet neigende huid was dat (soms) iets teveel. Beide mists zijn zonder meer erg fijn in gebruik, het verschil is dan ook op puntjes:

Sisley
Deze ruikt heerlijk (de geur geeft mij het gevoel dat ik iets natuurlijks gebruik), werkt perfect om make-up te fixeren, is heel verfrissend tussendoor en erg fijn om de dag mee te beginnen of te eindigen. Omdat de houder onder druk staat vond ik het een tikje lastig om niet teveel te spuiten. Hier zit 125 ml in en de houder is dan ook wellicht iets te fors om makkelijk in je tas te stoppen. Ik kan niet achterhalen hoe lang de spray houdbaar is. Je moet wel even ‘schudden voor gebruik’ want anders heb je hier en daar witte druppeltjes. Die overigens verdwijnen als het opdroogt. Voor de liefhebber van alcohol-vrij is dit een goede keus.

Kanebo
Deze geurt subtieler. Het is heel fijne nevel die door het licht werkende pompsysteem makkelijk te doseren is. Ook deze werkt erg goed om make-up te fixeren, geeft echt een boost aan de (vermoeide) huid en is absoluut hydraterend. Door die diepe hydratatie oogt de huid inderdaad gladder. De waarschuwing om niet ín de ogen te spuiten, zou ik willen uitbreiden met ‘wees voorzichtig met de gevoelige huid rond de ogen.’ Misschien had ik iets te veel gebruikt of wellicht te vaak, maar daar jeukte het op een moment enigszins. De doorzichtige houder vind ik een klein minpuntje. De spray is 12 maanden houdbaar. Een goede keus als de behoefte aan hydratatie groot is.

Mijn eindconclusie is dan ook dat het er aan ligt waaraan de meeste behoefte bestaat. Zelf zou ik Sisley eerder in de zomer gebruiken en Kanebo als het kouder is. Maar ik vind het zo fijn dat ik zeker één van de mists blijf gebruiken.

Shop Sisley Floral Spray 125 ml hier met korting online , de Kanebo Sensai Cellular Performance Hydrachange Mist 100 ml shop je hier online.

Lees ook