Ken het verschil tussen waterproof en vet-proof

07:22 - 04:25
luistertijd 07:22 - leestijd 04:25

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.06.32Er is een wereld van verschil tussen gewone waterproof mascara en smudge proof mascara.

Ik hoor je denken, met een waterproof mascara loopt mijn mascara niet uit, in weer en wind. Toch kan je aan het einde van een lange werkdag vlekken onder je ogen zien, ook al heb je vanmorgen toch echt die waterproof versie opgedaan. Hoe kan dat?

Wat is het verschil tussen waterproof en smudge proof mascara?

Er is een verschil tussen waterproof en smudge proof. Een smudgeproof mascara beschermt niet zozeer tegen water, maar tegen olie ofwel vet. Deze mascara is ideaal voor mensen met een vettige huid rond de ogen, al dan niet veroorzaakt door crème, concealer e.d.

Maar ook in landen met een hoge vochtigheidsgraad maakt je huid meer vet en zweet aan, waardoor je mascara kan uitlopen en vlekken. Een smudgeproof mascara is beter bestand tegen vet en zweet dan een waterproof mascara.

Vetachtige stoffen onder je ogen

Ook producten die vetachtige stoffen bevatten, zoals foundation en creme natuurlijk, kunnen ervoor zorgen dat je (waterproof)mascara afgeeft op je huid. Gelukkig helpen sommige merken ons een handje.

Er zijn een aantal fijne mascara’s verkrijgbaar die je wimpers volume geven en ervoor zorgen dat de mascara niet afgeeft. Hoe het werkt? Smudgeproof mascara’s hebben een unieke formule. De meest recente versies bevatten acrylocoplymeren.

Speciale polymeren

Deze polymeren vormen een soort minuscule buisjes rondom je wimpers. Dit zorgt ervoor dat ze mascara niet afgeeft op een vette huid. Je verwijdert de smudgeproof mascara vaak eenvoudig door je wimpers voorzichtig te wassen met warm water.

Een paar mascara do’s en don’ts:

Do’s

Don’ts

mascara's_edited-1

Shop the look!

1. Bobbi Brown No Smudge Mascara

Deze langhoudende, waterproof mascara definieert, krult en verlengt de wimpers zonder vlekken, klonters of schilfers. Als je de No Smudge Mascara over een andere mascara heen aanbrengt, wordt de ‘normale’ mascara waterproof. De borstel is speciaal gemaakt om wimpers te scheiden, voor een natuurlijk, mooi effect. Je kunt naar wens het aantal lagen aanbrengen en zo het gewenste effect creëren. De mascara is veilig voor lensdragers.

Shop hier online

 

Mac Zoom Waterfast Lash

Dit is de waterproof variant van de Zoom Lash Mascara van Mac. Deze mascara krult de wimpers en verlengt ze. Met het flexibele borsteltje breng je de mascara eenvoudig aan. Deze mascara heeft alle voordelen van de traditionele Zoom Lash Mascara, maar deze waterproof variant belooft 12 uur lang ook (!) smudge-proof te zijn. Geschikt voor lensdragers

Shop hier online

 

Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Lengthening Mascara

Deze mascara van Estée Lauder verlengt, scheidt en geeft de wimpers een intense kleur. Het borsteltje met microvezel kamt de wimpers en ontwart ze, zodat ze van de basis tot het einde gescheiden worden, zo belooft het merk. De Smudge-Shield formule van Estée Lauder, met vernieuwende polymeren houdt de mascara vast, op de wimpers en niet op je huid. De formule is bestand tegen hoge temperaturen, hoge vochtigheid en zweet. De mascara blijft 15 uur lang zitten zonder te vlekken, schilferen of te vervagen, zo lezen wij in het perbericht. Je kunt de mascara eenvoudig verwijderen met warm water. Zonder parfum. Geschikt voor dragers van contactlenzen.

Shop hier met korting

 

Dior Diorshow Iconic Extreme Waterproof

Deze mascara van Dior hecht zich aan de wimpers en heeft een diepe, intense kleur. De unieke formule bevat een combinatie van latexpolymeren, waardoor smudge verleden tijd is en hydrofobe polymeren die in contact met lauw water oplossen, waardoor de mascara heel makkelijk te verwijderen is. Natuurlijk geeft de mascara je wimpers een indrukwekkend volume en vorm. Veilig voor lensdragers.

Shop hier met korting

 

Chanel Le Volume De Chanel Waterproof

De Le Volume De Chanel mascara maakt de wimpers voller, dikker en zorgt ervoor dat alle haartjes gescheiden zijn. De speciaal voor Chanel ontworpen borstel zorgt ervoor dat de haartjes precies op de juiste plek komen zonder aan elkaar te plakken. De mascara droogt direct op en is bestand tegen water, vocht, zweet en een vette huid. De combinatie van polymeren zorgt voor het water- én smudgeproof effect. Provitamine B5 zorgt voor versterking van de wimpers en vitamine E-acetaat heeft oxiderende eigenschappen. Geschikt voor lensdragers.

Shop hier met korting

 

 

beautyjournaal shop banner

Lees ook