Echt prachtig gemaakt: rijk & opwindend

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Dior lanceert Extrait van haar 5 meest legendarische parfums.  Dior noemt een Extrait de ziel van een parfum. Hoog geconcentreerd en uitgevoerd met de mooiste geurstoffen uit het geurconcept.

Poison, Miss Dior, J’ Adore, Diorissimo en Miss Dior Original

Ze zijn er nu van de beroemde geuren Poison, Miss Dior, J’ Adore, Diorissimo en Miss Dior Original.  Alle Extraits zijn geïntensifeerd met een absolue van Meiroos, afkomstig van door Dior beheerde domeinen in Grasse en in de Provence.

Van een groenige naar een bloemige chypre

Miss Dior Original werd in 1947 gecreëerd, ter vervolmaking van Dior’s trendsettende modestijl, de New Look. Een groenige chypre met een hart van jasmijn absolue, essence van patchoeli en absolue van meiroos, afgerond met eikenmos en galbanum. De moderne versie van Miss Dior is een meer bloemige chypre, aangevuld met een absolue van oranjebloesem en een jasmijn uit Egypte die zoeter en zachter is dan de oorspronkelijke sambac jasmijn.

Poison iets kruidiger en gerijpter

Het bijzonder Poison uit 1985 met haar volle sensuele karakter is in deze Extrait nog iets kruidiger geworden: koriander, vanille, absolue van meiroos en tuberoos maken de geur nog donkerder en rijper.

J’Adore nog wulpser met meiroos

J’ Adore is altijd een ode aan bloemen geweest, en is in het Extrait nog wulpser gemaakt met toevoegingen van absolues van sambac jasmijn en meiroos, en essence van yang-ylang.

Verdieping bij Diorissimo

Het beroemde lelietjes van dalen-parfum Diorissimo uit 1956 heeft eveneens essence van yang-ylang toegevoegd gekregen alsmede absolues van sambac jasmijn en meiroos, om de geur te verdiepen.

Ik heb dit extrait mogen ontvangen en ik kan je vertellen dat het werkelijk beeldschoon is. Zo intens helder en fris en toch zacht, zoals het in een mooie bloemenwinkel vol verse bloemen ruikt. Een echt ‘make me happy’ parfum, een opkikker. Ik draag het alleen niet op de warme huiddelen, omdat het dan snel verbruikt is. De beste plekjes zijn plekjes die niet te snel warm worden, zoals bovenop de pols, of wat vage veegjes over een top (waarvan je zeker weet dat hij geen sporen gaat vertonen, dus bijvoorkeur zwart).

De Extraits kosten officieel 198 euro en komen in exclusieve flacons die door Dior’s Atelierdames zorgvuldig worden afgestyled met een handgestrikte strik en een stempel en zegel.

Het bottelingsproces wordt zorgvuldig afgerond met een ‘baudruchage’, een vliesje waarmee elke flacon rond de hals verzegeld wordt. Zo gaat dat in Haute Parfumerie.

Je koopt de prachtige Extraits van Dior hier online met korting!

Lees ook