We geven de hoop niet op...

06:26 - 03:51
luistertijd 06:26 - leestijd 03:51

Vichy, Collistar en Valmont die ervoor zorgen dat je de moed erin houdt. Helaas is het wel zo dat je op je 20ste net iets meer tegen cellulite kan ondernemen dan op je vijftigste. Maar ook in dat laatste geval kan smeren helpen om de huidtonus er net iets fijner uit te laten zien.

Collistar Biorevitalizing Anticellulite Concentrate

De Biorevitalizing Anticellulite concentrate heeft een kop van 5 metalen bolletjes waarmee je de cellulite huidzones kunt masseren. Collistar heeft voor dit product een hoog geconcentreerde formule samengesteld op basis van phosphatidylcholine. Phosphatidylcholine is een soort hulpmiddeltje dat alle andere actieve bestanddelen helpt om dieper in de huid door te dringen. Op deze manier wordt het effect versnelt, en is de prestatie van de crème nog beter. Deze stof wordt ook in hoge concentraties gebruikt om kleine vetophopingen weg te spuiten. Collistar maakt verder ook gebruik van het Meso-Dren Compex, een mix van actieve ingrediënten (cafeïne, edemine en vlierbesextract). Deze stoffen hebben volgens Collistar een vochtafdrijvend effect, dat voornamelijk geschikt is bij cellulitis dat gepaard gaat met vochtophopingen.

Het product is voor 30 dagen getest en minimaal 1 keer per dag aangebracht. 30 vrouwen tussen de 20 en 55 jaar namen deel aan dit onderzoek. Over de huidconditie van de vrouwen werd helaas niets vrijgegeven in het persbericht. Uit de zelfevaluatie test bleek dat na 30 dagen gebruik 73% van de vrouwen een vermindering van de sinaasappelhuid zag. Na 60 dagen merkten 77% van de deelnemers op dat de huid steviger was geworden. 67% merkte op dat de kussentjes en kuiltjes in de huid waren verminderd. De Biorevitalizing Anticellulite Concentrate is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en luxe drogisterijen voor €47,50 (200ml).

Claims:

***SHOP! Bestel de verstevigende bodyproducten hier.

 

 

Vichy Celludestock Expert

De Vichy Celludestock Expert is een vervolg van de Vichy Cellu Destock anti cellulite crème. Dit anti cellulitis product heeft dezelfde formule behouden als de Cellu Destock crème, maar wordt nu uitgebracht met een drievoudige massagebol. Met deze massagebol kun je de huizones masseren. Volgens Vichy wordt hierdoor de huid gestimuleerd om vet en vocht los te maken. Het product bevat 5% cafeïne. Cafeïne kan het vrijmaken van vetten bevorderen en afvoeren. Verder is er nog gebruik gemaakt van de flavonoïde Lipocidine, verkregen uit de lotusbloem. Deze stof zou o.a. het eiwit SIRT-1 stimuleren om vet in de vetcellen vrij te geven. Salicylzuur zou er voor moeten zorgen dat andere actieve bestanddelen beter door de huid worden opgenomen. Daar hebben we weer een bestanddeel dat is toegevoegd om het beste uit de crème te halen. Ook bevordert deze stof de afvoer van dode cellen aan het huidoppervlak. Als het goed is zou je na het aanbrengen een fijn zacht babyhuidje moet krijgen. Bij 4 weken lang tweedaags aanbrengen zou je resultaat moeten zien.

Dit product werd overigens getest door 49 vrouwen in de leeftijdscategorie 18 tot 45 jaar. Zij hebben allemaal een cellulitis score hoger dan 2. Dit is gelijk aan het cellulitis dat je kunt zien met het blote oog. Verder hebben de deelneemsters een BMI tussen de 20 en 27. Een normale BMI ligt tussen de 18,5 en de 25. Van alle vrouwen vindt 69% het masseren met het product doeltreffender dan een massage met de hand. 74% van de vrouwen zag een beter resultaat. Vichy Celludestock Expert is verkrijgbaar in de apotheek voor €32,95 (150 ml).

Benieuwd of deze crème doet wat het belooft?

Gerti testte voor BeautyJournaal de Vichy Celludestock Expert.

Claims:

***SHOP! bestel het product hier online.

 

 

Valmont Body Time Control

Het Zwitserse high end cosmetica merk introduceert nu de nieuwe lichaamsverzorginglijn Body Time controle. Volgens Valmont bereik je met de D. Solution Booster en de C. Curve Shaper een strakke, stevige en gladde huid. De D. Solution Booster is een slankheid-activerend serum, zoals dat zo mooi beschreven staat in het persbericht. Dit serum is een gel substantie waarin de beste actieve ingrediënten in hoog concentraat bij elkaar worden gebracht. Het serum dringt volgens Valmont diep door in de huid. Ook zou deze serum het vermogen hebben om af te vallen. Valmont combineert 4 verschillende acties. De stoffen cafeïne en forskolin zorgen er voor dat de vetverbranding wordt gestimuleerd. De stoffen Visnadine en Escin hebben samen het vermogen om overtollig vocht af te voeren. Valmont ontwikkelde voor dit product het lipo-rewind complex. Dit complex zorgt ervoor dat vetcellen weer terugkeren in hun oorspronkelijk staat. De tweede stap in dit afslankproces is de C. Curve Shaper. Volgens Valmont zorgt deze rijke balsem in combinatie met de D. Solution Booster voor een optimaal resultaat. Het is ontwikkelt om de stevigheid van de huid te behouden. Net als het serum bevat de C. Curve Shaper het lipo-rewind complex. Daarnaast werkt het aminozuur HYP-Silicium in op het collageen, elastine en fibroblasten in de huid. Ook werkt de Solution Booster hydraterend, voedend en verbeterd het celmetabolisme. Er zit dan wel een heel duur prijskaartje aan deze twee producten. We kunnen er niet omheen dat Valmont gebruikt maakt van zeer actieve bestandsdelen. De D. Solution Booster is €198,30 (100ml) en de C. Curve Shaper €260,30 (200ml). Valmont producten zijn verkrijgbaar bij verschillende schoonheidsspecialisten, wellnessinstituten en diverse luxe spa’s.

Claims:

Lees ook:

Lees ook