shop My SkinCaud – maak een DNA test van je huid! Met deze huid-DNA test weet je voortaan welke skincare je nodig hebt. Meten is weten. Je DNA liegt niet. Deze test doe je eenvoudig thuis. Huidexpert Mardge Pascaud begeleidt je via een app naar het juiste advies.   Bekijken Afslankgels en smeersels tegen cellulite: […]

04:56 - 02:57
luistertijd 04:56 - leestijd 02:57

Afslankgels en smeersels tegen cellulite: het blijft een lastig terrein. Wil je afslanken, dan helpt echt maar één ding: minder en verstandiger eten en meer bewegen. Tegen cellulite is helaas nog steeds geen echt afdoend middel ontwikkeld. Toch brengen cosmeticamerken nog steeds producten op de markt waarvan ze claimen dat ze het lichaam strakker en slanker maken en helpen cellulite te verminderen. Dior, Dr. Hauschka en Yves Rocher komen deze maand nieuwe producten die ons moeten helpen in de strijd tegen de putten en bobbels.

Yves Rocher

Yves Rocher komt met een productlijn op basis van een citrus-koriandercomplex, dat volgens Elise Rebut, het hoofd Wetenschappelijke Communicatie en Biodiversiteit van het merk, de vetopslag in de vetcellen tot wel 14 keer vermindert. Het merk heeft in-vitrotests gedaan die dit zouden bewijzen. Yves Rocher combineert dit complex met paardenkastanje, dat een vochtafdrijvende werking heeft en, aldus het persbericht, het vet goed zou kunnen afvoeren. Hoe dit precies allemaal werkt wordt uit het persbericht helaas niet duidelijk. Of het complex moet werken tegen cellulite of dat je er meteen kilo’s door afvalt is eveneens onduidelijk, maar we nemen aan dat het hier gaat om een middel tegen cellulite.

Goed.  Dit complex is door Yves Rocher verwerkt in twee smeersels die worden ondersteund door een ontgiftend drankje. Om te beginnen is er de SOS Afslankgel, een bodygel met het citrus-koriandercomplex die de opslag van vetten tegen moet gaan. Door twee keer per dag de gel in te masseren ‘houdt je je lichaam in topvorm, verfijn en herdefinieer je het silhouet en zit je weer lekker in je vel’. Dat alles voor een introductieprijs van € 12,95 (tot 14 februari, daarna € 22,-). De Afslankende Peeling verdubbelt (!) de werkzaamheid van de SOS Afslankgel doordat hij door zijn peelende werking de huid ontdoet van alle onzuiverheden (wie nu naar de Reclame Code Commissie gaat, wint de case zeker…..op dit soort uitspraken). Dit product is verrijkt met een silicumextract uit bamboe en kost € 6,95 (tot 14 februari, daarna € 12,-).

De twee smeersels worden ondersteund door Défligne SOS Detox, een 10-daagse ontgiftingskuur op basis van planten. Het drankje bevat onder meer groene thee en paardenbloem en moet het lichaam in 10 dagen zuiveren van gifstoffen en daarmee het figuur verfijnen. Het is alleen te koop via de webshop van Rocher en kost € 10,90 (na 14 februari € 19,50).

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka is heel wat voorzichtiger en daardoor meteen veel realistischer met z’n claims. De nieuwe Dr. Hauschka Bodymilk Citroen lemongrass bevat naast citroen en citroengras ook extracten van akkerpaardenstaart, salie, kweepeer, jojoba en olijfolie. De bodymilk verstevigt, verzorgt en versterkt de huid en kan daardoor de conditie van een huid die last heeft van cellulite verbeteren. De milk houdt het vochtgehalte  van de huid op peil en ruikt lekker fris. Hij kost € 17,95

Dior

Dior  breidt de bekende Dior Svelte lijn uit met een nieuw product dat ons in vier weken een ‘eindeloos begeerlijk lichaam’ moet geven. En wie wil dat nou niet? Maar goed – het bloemrijke taalgebruik van Dior terzijde, het gaat hier om Dior Svelte Body Desire Soin Perfection Intégrale, een complete lichaamsverzorging die het figuur modelleert en – okay, nog één keer het bloemrijke taalgebruik van Dior –  ‘de lichaamsharmonie van de vrouw respecteert’.

Het nieuwe product bevat het door Dior ontwikkelde Désirectinecomplex, een complex dat steenbreekvaren bevat en daardoor de aanmaak van adiponectine stimuleert. Adiponectine is een proteïne die aangemaakt wordt in vetcellen en een aantal metabolische processen regelt, waaronder de regulering van glucose en vetzuren.  De proteïne heeft tevens een ontstekingremmende eigenschap. Volgens Dior heeft de proteïne ook invloed op de fibroblasten, de cellen van de bloedvatwanden en de cellen van de opperhuid en zorgt de aanmaak van meer adiponectine door het Désirectinecomplex voor een verbetering van de huid en het figuur – waarmee we aannemen dat ze een vermindering van cellulite bedoelen.

Door het complex wordt de huid beter gehydrateerd, veerkrachtiger en homogener. Behalve het Désirectinecomplex bevat het product viniferine, een bestanddeel dat 100 keer actiever is dan cafeïne. Samen met het complex helpt het de vorming en expansie van vetcellen te verhinderen.

Het product trekt snel in, ruikt lekker naar witte bloemen en citrus en geeft een fris gevoel. Het is niet vet en geeft geen kleverig gevoel. Dior Svelte Body Desire Soin perfection Intégrale kost € 73,50.

Lees ook:

Lees ook