Gucci is back! In black dit keer…

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Gucci Guilty Black pour Homme

Algemene info

Naam: Gucci Guilty Black pour Homme
Merk:Gucci
Voor wie: heren
Jaar van uitgave: 2013
Neus: onbekend

Gucci borduurt nog even voort op het grote succes van Gucci Guilty pour Femme en pour Homme die in alle uitingen een setje vormen.

De uitdaging

De boegbeelden hierbij zijn Evan Rachel Wood en Hollywood actieheld Chris Evans. De Gucci Guilty geuren worden gepresenteerd als ‘de verleidingsgeuren van de 21e eeuw, waar hedendaagse mannen en vrouwen die geen schuldgevoel kennen, de geur van de provocatie hebben ontdekt, die absoluut onweerstaanbaar is gebleken. De donkere en mysterieuze Gucci Guilty Black moet dit verhaal nog spannender maken met een nog gepassioneerder en uitdagender randje’. Lezers, dit belooft wat…

Van buiten

Het doosje is glimmend zwart, met daarop het logo van het huis, de verstrengelde G’s, in groen. De flacon is dezelfde fles als die van Gucci Guilty pour Homme uit 2012, maar dit keer groen. Het vormt een geheel met de Gucci Guilty Black pour Femme, die dezelfde ‘look and feel’ heeft, maar dan met rode letters, de beide kleuren van Gucci.

Van binnen

Dit is voor mij een typisch geval van een fougère geur: fris, klassiek, mannelijk en zeer draagbaar. Bovendien is Black een duidelijk voortvloeisel uit de eerdere Gucci Guilty pour Homme uit 2011. Het is een kwestie van accentverschillen.

Daar waar Gucci Guilty naast frisheid ook een warm element bevat, is Gucci Guilty Black voornamelijk fris, op een aqua-fougère manier. Je zou kunnen zeggen dat Black, met het gebruik van de grondstoffen van nu, een retro-fougère is, want er lijkt momenteel duidelijk sprake te zijn van een revival van fougère geuren. Genoemde ingrediënten zijn koriander, lavendel, oranjebloesem en patchouli.

Het woord Black snap ik niet helemaal, ik vind de geur namelijk helemaal niet donker, maar ik ga er maar van uit dat het een modewoord is, zoals ook Bulgari Black, Coco Noir, Vanille Noir, Jasmin Noir, Iris Noir, La petite robe Noir, etc. En of de geur nou echt zo Guilty, uitdagend en provocerend is, vraag ik me ook af. Ik vind ‘m eerder prettig en correct.

Roos concludeert:

Gucci Guilty pour Homme zal vermoedelijk wel bij een groot publiek in de smaak vallen. De geur is toegankelijk, aangenaam, fris en van een mooie kwaliteit. Hij houdt de hele dag. In 2011 won voorganger Gucci Guilty pour Homme een FiFi Award voor beste herengeur. Het zou me niet verbazen als de Black versie ook een goede kans maakt!

Lees ook