Wat is het? Fougère is het Franse woord voor varen.

01:07 - 00:40
luistertijd 01:07 - leestijd 00:40

Wat is het?

Fougère is het Franse woord voor varen. Fougère is een van de acht geurfamilies. Het typeert een groep parfums met hetzelfde aromatische karakter. Mensen die fougère-geuren ruiken, associëren deze vaak met mannelijke parfums. In 1882 werd het eerste parfum gemaakt met zo’n aromatisch karakter: Fougère Royale van parfumhuis Houbigant. Het was een ware revolutie. Deze geur werd de grondlegger en naamgever van de fougère geurfamilie.

Hoe ruikt het?

Fougère-geuren ruiken fris, aromatisch en kruidig. Je ruikt citrus zoals bergamot en grapefruit, en kruiden zoals lavendel, rozemarijn, munt, tijm, salie, basilicum. In de basis van de geur ruik je vaak coumarin (de tonkaboon), patchouli en eikenmos.

Waar wordt het voor en in gebruikt?

Fougère Royale uit 1882 werd vernieuwd uitgebracht in 2011. Het was wederom een groot succes.  Andere bekende fougère-geuren zijn Drakkar Noir van Guy Laroche, Eternity for men van Calvin Klein, Dolce & Gabbana for men en Kouros van Yves Saint Laurent.

Ga hier naar het parfumwoordenboek.

Lees ook