Parfumbegrippen Woordenboek (A-Z)

Fougère in parfum

Wat is het?

Fougère is het Franse woord voor varen. Fougère is een van de acht geurfamilies. Het typeert een groep parfums met hetzelfde aromatische karakter. Mensen die fougère-geuren ruiken, associëren deze vaak met mannelijke parfums. In 1882 werd het eerste parfum gemaakt met zo’n aromatisch karakter: Fougère Royale van parfumhuis Houbigant. Het was een ware revolutie. Deze geur werd de grondlegger en naamgever van de fougère geurfamilie.

Hoe ruikt het?

Fougère-geuren ruiken fris, aromatisch en kruidig. Je ruikt citrus zoals bergamot en grapefruit, en kruiden zoals lavendel, rozemarijn, munt, tijm, salie, basilicum. In de basis van de geur ruik je vaak coumarin (de tonkaboon), patchouli en eikenmos.

Waar wordt het voor en in gebruikt?

Fougère Royale uit 1882 werd vernieuwd uitgebracht in 2011. Het was wederom een groot succes.  Andere bekende fougère-geuren zijn Drakkar Noir van Guy Laroche, Eternity for men van Calvin Klein, Dolce & Gabbana for men en Kouros van Yves Saint Laurent.

Ga hier naar het parfumwoordenboek.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

  • En we zijn er met nog een getipt Marleen: Fougere d’argent van Tom Ford is een unisex/gender neutraal parfum

  • Beste marleen, ik heb voor jou deze informatie gevonden online: ‘3. Aromatisch – Fougère
    Fougère betekent varen. In 1882 ontstond deze groep door parfumeur Paul Parket, die het synthetische component cumarine voor de eerste keer in een parfum gebruikte. Cumarine kan gevonden worden in de natuur in verschillende planten, zoals Tonka bonen en bezit de intensieve geur van vers gemaaid gras. Fougère samenstellingen omvatten noten van lavendel, geranium, mos en hout. Op Eau so You kun je de volgende Aromatische Fougère geuren vinden: Azzaro pour Homme, Eternity van Calvin Klein, Cerruti’s 1881 Men, Sauvage van Christian Dior, Dolce & Gabbana pour Homme, Gucci Guilty Black pour Homme, Boss Bottled Unlimited van Hugo Boss, 007 van James Bond, Moschino Forever, Paco Rabanne pour Homme en Versace’s Eros, Versace pour Homme & Versace pour Homme Dylan Blue.’

  • Fougère Royale uit 1882, deze blijft mijn favoriet na de parfumworkshop!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.