Een greep uit de voorjaarsmake up 2013!

12:10 - 07:18
luistertijd 12:10 - leestijd 07:18

De video van BeautyJournaal´s Gerti en Jolanda heb je vast en zeker wel voorbij zien komen op BeautyJournaal. De twee hadden zoveel producten om te testen dat ze er samen nog een extra review aan wijden!

 

Review Gerti : Voor het filmpje met Jolanda waarin we de voorjaarslooks tonen, hebben we intensief getraind en veel van de nieuwe voorjaarsmake-up uitgeprobeerd. Een greep uit de producten die ik gebruikt heb.

Voor de lippen: Rimmel Apocalips Lip lacquer

Vorig jaar kwam YSL met een lip lacquer waar ik direct fan van werd. De combinatie van gloss en lippenstift vind ik ideaal. Hier overtreft mass media het luxe segment. Mijn voorkeur gaat uit naar de lip lacquer van Rimmel. Rimmel is sterk gepigmenteerd, heeft een mooie glans en is volledig dekkend. YSL is ook mooi gepigmenteerd, maar is iets transparanter. Ik testte 2 kleuren: 100 en 101 die zich ook prachtig laten mengen. De houdbaarheid is goed. Natuurlijk laat de gloss sporen na op een kopje koffie, maar de pigmenten zijn zo sterk dat mijn lippen lekker rose blijven. Alleen de glans verdwijnt wat. De lip lacquer droogt de lip niet uit. Kleur 101 is mijn favoriet, de kleur van mijn lippen maar dan met extra power.

Ogen: Inglot freedom pallet (pag 8 uit Inspire 3 magazine)

Monique sprak zich al eens lovend uit over het freedom lip palet van Inglot. Maar Inglot heeft ook oogschaduw en blush paletjes in dit systeem. Overigens is dit niet uniek voor Inglot; M.A.C. heeft ook een pro palet syteem met refills voor oogschaduw en blush. Inglot heeft echter veel meer keuze in palettes, van 2 tot wel 40 oogschaduws. Deze palettes kennen maar één nadeel: de oogschaduws (en lippenstiften) zijn er moeilijk uit te halen. Soms lukt het met de magneet van de deksel, maar lang niet altijd. Met een puntje van een mesje lukt het me meestal wel ze eruit te wippen, maar als je uitschiet beschadig je de oogschaduw. Het freedom system is verslavend. Als je al die kleurtjes zo mooi gegroepeerd ziet, wil je alles. Ik kan likkebaardend naar alle kleurtjes kijken.

Hoe is de kwaliteit van deze oogschaduw? Ik testte een palet met pastelkleuren 368, 346, 364, 367 (deze kleur gebruik ik in de video). Mat en pastel vormt vaak een moeilijke combinatie. De oogschaduw is snel krijtachtig met veel fall out en weinig pigmentatie. Hier niet. Ik raad wel aan om een oogschaduwbasis te gebruiken en de oogschaduw in laagjes al deppend aan te brengen. Maar dan kun je echt een mooi lichtblauw of lila oog creëren. Ik heb ook een aantal andere oogschaduws van Inglot en ben tot dusver over de kwaliteit bijzonder tevreden.

Ogen: Chanel Illusion d’Ombre in Apparition Wat een sexy product! Om direct verliefd op te worden. Ik had vorig seizoen deze crème oogschaduws al gezien, maar nooit getest. Dit blauw, Apparition, is een prachtig nachtblauw met een mooie shimmer. Het is niet echt een crème, meer een mousse, en wordt geleverd met een kwastje. Dat maakt het natuurlijk compleet, maar zou je zo’n kwastje nou echt meenemen voor onderweg? Het is zo klein dat je het makkelijk kwijt raakt in je tas. Je kunt deze mousse oogschaduw op verschillende manieren gebruiken: in z’n eentje, breng hem dan met je vingers aan; als basis voor een smokey eye, gecombineerd met een blauwe poeder oogschaduw of als eye liner, deze is dan vrij zacht, niet extreem donker, mooi voor overdag.

Ogen: Make Up Studio Cream Eyeliner Berna en Anja schreven al over deze eyeliner. Ik las in hun artikel voor het eerst dat je hem voor een strakke eyeliner nat moest gebruiken. Niet nodig, ik gebruik hem zo uit het potje als eyeliner. Heel handig dat het kwastje in de deksel verwerkt zit, dan raak je dat niet kwijt. Inderdaad kun je de creamy eyeliner ook als oogschaduw basis voor een smokey eye gebruiken. Hij laat zich goed vervagen. Houdt er wel rekening mee dat dit een erg donkere basis is. Daarom heeft Chanel Illusion d’Ombre mijn voorkeur als basis voor een smokey eye. Chanel laat zich beter verdelen en je kunt er daardoor subtieler mee werken.  Maar Make Up Studio Cream Eyeliner is een prachtig betaalbaar product voor een mooie strakke eyeliner, bijvoorbeeld gecombineerd met zo’n pastel oogschaduw van Inglot.

Ogen: Dior 5 couleurs Rose Charmeuse Dit was het meest spannende palet dat ik gebruikt heb. Rose, hoe gebruik je dat zonder direct van die huilogen te krijgen? Begin met een goede basis, zorg dan dat je foundation alle roodheid dekt. Je hoeft niet per se een extreem dekkende foundation te gebruiken, maar camoufleer roodheid goed met een concealer. Ook hier geldt, gebruik een oogschaduwbasis. Je oogschaduw houdt niet alleen beter maar roodheid en pigment in je oogleden wordt gecamoufleerd. De pigmentatie van dit palet is goed. De donkere grijs-zwarte oogschaduw kun je nat als eyeliner gebruiken en droog mooi vervagen als contrast met het intense rose. Als je de intense rose kleur gebruikt, is dat ook aan te raden. Dit rose vraagt een sterke tegenkleur. Het palet is multi-functioneel. Je kunt de rose kleuren mengen tot een mooie bijpassende blush. De lichte kleur kun je als highlight op je jukbeen gebruiken. Dit palet vraagt wat lef, maar je hoeft het intense rose niet over je hele ooglid te gebruiken. Een stipje in je buitenste ooghoek kan je look al verlevendigen en net dat extra lentegevoel geven. Een gewaagd palet, dat ik erg leuk vond om te proberen.

Teint: L’Oréal New Nude Magique BB cream Tot dusver heeft nog geen enkele BB cream mijn hart veroverd. Haalt L’Oréals Nude Magique BB cream mij over de streep? De tube heeft een smalle tuit waardoor je goed kunt doseren en niet snel teveel neemt. De substantie is wel vreemd; een witte crème met hierin pigment capsules. Dit ziet er raar uit. Je kunt niet zien welke kleur je hebt. De pigment capsules breken open als je de crème op je gezicht smeert. In eerste instantie vind ik dit principe vervelend, omdat ik verwacht dat ik de crème niet goed kan verdelen. Dat valt mee, de crème laat zich goed egaal uitsmeren. Ik moet wel afpoederen want er blijft een glanslaagje achter wat ik niet mooi vindt. Aan het eind van de dag vind ik de teint niet helemaal egaal meer, maar misschien komt dat ook omdat ik de crème over mijn dagcrème aanbreng, wat niet nodig is. Het is wennen omdat ik een gekleurde crème snel als een foundation gebruik en niet als dagcrème. Ik ben nog geen fan geworden van BB creams, maar deze BB cream valt me niet tegen en ik zal hem zeker vaker gebruiken. Vooral in de zomer, als ik geen zware make-up wil gebruiken.

Review Jolanda:   Make-up heeft voor mij een aantal voorwaarden: het moet simpel op te brengen zijn en op de plek waar ik het bedoeld heb. Dat graag zonder te kruimelen of uit te lopen en zonder verborgen agenda.

Bronzer: Chanel Les Beiges healty glow sheer powder in No 50 Toen Gerti en ik bij Monique onze make-up aan het uitzoeken waren, dachten we een mooie Shaper van Chanel te pakken hadden. We hebben zelfs een behoorlijke donkere kleur gekozen want de andere No30 en No40 vonden we te transparant. Soms maken we een denkfout… Het blijkt achteraf de beste bronzer sinds tijdens te worden volgens binnen-en buitenlandse beautybloggers. Later heb ik deze ‘Les Beiges’ als bronzer gebruikt en het is prachtig spul, het geeft een mooie glow en precies zoals we het willen hebben. Niet te bruin, niet oranje en zeker niet ziekmakend beige (de naam ‘Les beiges’ begrijp ik dan ook niet zo). Het doet me eerder denken aan de mooie beachglow uit de jaren ’90. Breng het op met een lekkere grote poederkwast aan beide kanten van je gezicht in de vorm van een 3 vanaf je voorhoofd naar je wangen en naar je kaken. Zelf gebruik ik wat meer kleur op mijn wangen om toch iets te shapen…Binnenkort ga ik op pad om een tintje lichter aan te schaffen met SPF 15. Laat de zomer maar komen!

Highlighter: Chanel Poudre Signee de Chanel, op blz 16 van Inspire 3

Prachtig juweeltje om te zien, om neer te zetten en af en toe aan snuffelen. Of gebruiken zoals ik met pijn in mijn hart heb gedaan, zo zonde om dat prachtige patroontje te gebruiken, al kan ik het patroon niet direct vervagen, gelukkig maar. Het is een highlighter die ik gebruik onder mijn wenkbrauwbot en op mijn jukbeen om wat licht te vangen. Ogen: L’Oreal oogschaduw Infallible 031 Innocent turqoise en 002 hourglass beige Bij het openen van het potje leek het op een los pigment maar het is toch geperst. Met de kwast dep je het zo makkelijk op je ooglid, het blend geweldig en het blijft goed en lang houdbaar. De kleuren in deze serie zijn mooi van kleur en draagbaar in iedere situatie.

Ogen: Inglot Freedomsystem ook te zien in Inspire 3 op blz. 24

De oogschaduwen van Inglot zijn bekend om de goede, zelfs perfecte pigmentatie. Dat kan een voordeel zijn maar ik vind het daarom juist een moeilijke oogschaduw. De kleuren die ik heb gebruikt waren erg fel en wat je op ik mijn kwast had dat had ik daarna op mijn oog. What you see is what you get, indeed!

Eerlijk gezegd heb ik dit liever met een mooie bruine kleur dan met papegaai-groen. Tot heden heb ik de pigmenten nog niet uit mijn kwasten kunnen wassen. Inglot geeft geen namen aan zijn kleuren maar nummers: oranje 51, paars DS491, blauw 70, rood 50 en groen 58. En als je de kleuren zat bent dan vul je het Freedomsystem met andere kleurtjes. Het is jammer dat de Nederlandse website en webshop al maanden niet actief is. Kleine troost, Inglot verspreid zich langzaam in Nederland, houdt de algemene website dan ook zeker in de gaten.

Ogen: Inglot eyepencil nr 85

Geweldig potlood. Het dikke potlood kan dun tekenen en is goed stuurbaar. Op het ooglid en de waterlijn goed te gebruiken. Als je handig bent kun je hiermee een strakke eyeliner trekken.

Blush: Laura Mercier Crème cheek color in Oleander Sinds kort heb ik de crème blushes ontdekt en ik ben om; het effect is veel natuurlijker. Oefenen is wel handig en begin rustig want Pipo wangetjes willen we niet! Ik gebruik een kleine blushkwast nr 116 van M.A.C. of een double fibre kwast nr 188 van M.A.C, zo stempel ik de blush en het effect is prachtig. Met je vingers opbrengen is ook mogelijk al heb ik het gevoel dat een kwast dat gelijkmatiger kan.

Lees ook:

Lees ook