Simpel en werkzaam

06:48 - 04:05
luistertijd 06:48 - leestijd 04:05

Ach ja, een vrouw kan snel tevreden zijn hoor, zelfs als ze beautyjournalist is. Mits, ja mits, de producten wel absolute kwaliteit bieden, en dat doen deze producten voor mij, op dit moment (november 2012):

Wat zien we hier:

vlnr: MAC Lip conditioner Hydratant. Meestal grijp ik voor lipverzorging naar traditionele producten (vaseline, sheabutters – van bekende merken), maar ineens lag dit voor mijn neus. Voila, op een onbewaakt moment en in een periode van extreem droge lippen wilde ik de stap wel eens wagen. Na drie keer opsmeren werd ik me er akelig van bewust dat dit een weergaloos goed product is! Want: het houdt mijn momenteel krakerige liphuid boterzacht, het ruikt aangenaam en het verhoudt zich meer dan uitstekend onder mijn lipstick. Sterker nog; het lijkt wel een primer met heel veel plussen. ***** Nee, ik schaam me niet, maar ik heb nu anderhalf jaar na de opening van Inglot eindelijk eens de begeerlijke Inglot lippaletjes in wisseldoos gekocht en ja hoor: verslaafd. Ik heb prachtige kleuren uitgezocht van nude tot bessenrood en wat zijn de pigmenten prachtig diep en wat blijft het goed zitten. De kleur vervaagt langzaam en dat is prettig – liever dan dat het afbrokkelt! Een probleem: ik heb werkelijk geen idee hoe ik die steentjes eruit moet halen zonder ze te beschadigen, ik kan dan ook niet herhalen welke kleuren erin zitten. Handig….but not. De prijs heb ik wel onthouden: 35 euro all inclusive. **** Darphin Melaperfect anti-dark spots foundation. Aanvankelijk dacht ik dat het een BB cream was, maar het is een foundation -zie ik nu – nu ik mijn brillenglazen even goed heb schoongemaakt – met een spf 15. Hij is uitgebracht in de serie MelaPerfect om pigmentvlekjes te verminderen. Of dit product cumulatief werkt op dat huidongemak, kan ik niet bevestigen omdat ik niet de complete lijn gebruik en ik weet dat je minimaal 40 tot 6o dagen moet gebruiken om echt resultaat te zien bij pigmentvermindering. Maar! Wat een heerlijke foundation is dit! Ik gebruik hem zo over mijn serum heen, zonder dagverzorging ertussen. De kleur Ivore is net donker genoeg voor mijn huidtype II en wat is hij mooi fluwelig met een iets gele ondertoon. Hij matteert en corrigeert en blijft de hele dag goed zitten. Niet te droog, niet te vet – just right! Ca. 30 euro voor 30ml. ***** Sublime de Chanel Waterproof mascara. Het gebeurt mij regelmatig dat ik ineens al mijn mascara’s kwijt ben. Ze liggen verspreid over teveel adressen en over teveel tassen, of wellicht verlies ik ze gewoon? Bij een blik in de redactiekast stuitte mijn oog op dit waterproof exemplaar van Chanel. Hmm..ik had al lang geen waterproof meer gebruikt en wilde wel, omdat de laatste tijd mijn oogmake-up om onduidelijke redenen vaker onder dan op mijn ogen zat. Deze mascara heeft zo’n hard maar veerkrachtig borsteltje. Voorzichtig ermee, omdat het toch scherp kan zijn als je te gehaast je wimpers wilt aanzetten. Maar de kleur (nr 10) – die mij overigens geheel zwart lijkt, is wel prachtig intens zwart. En ja, wat blijft dit goed zitten! Heerlijk, daar kun je op vertrouwen. Zoek er wel een waterproof remover bij anders wordt het ‘korrels’ poetsen en dat is minder prettig. 29,50 euro.

Nou vooruit een geheimpje: dit is momenteel ook alles wat er in mijn make-uptasje zit! Heb ik ook eens een stash-bekentenis gedaan – naast mijn eeuwige Shiseido wenkbrauwpoeder en een wisselend oogpotloodje.

Dan nog een greep van mijn badkamerplankje. Mijn favorieten op dit moment!

vlnr: Shu Uemura Volume Maker. Het duurde even voordat het kwartje viel bij mij. Ik wist dat dit een kwast met een druksysteem was om dat lastige maar oh zo handige (als je het goed doet) volumepoeder in je haar te krijgen. Een innovatief antwoord op al die peper- en – zout vaatjes waarin die poeders zitten en waarmee je niet kan werken, omdat je simpelweg teveel op je haar strooit waardoor het binnen drie seconden rechtop staat en er niets meer mee te doen valt. Tenzij je kapper bent. Nee, dit moet je dus door plukken haar heen ‘brushen’. Aanvankelijk lukte het me niet, te ongeduldig. Maar ineens had ik vorige week door en het werkt!! Je krijgt heel gedoseerd een hoeveelheid volumepoeder in het haar, genoeg om die boost te geven. 45 euro. Nu vraag ik mij nog af hoe lang ik ermee ga doen. **** Comfort Zone Skin Resonance Delicate Face cleanser. Een reiniger is een reiniger – inderdaad sec beschouwd wel, maar het echte verschil zit vaak in de sensorische ervaring en die geef ik een 10 bij deze! De cleanser komt eruit als een dikkige, stugge emulsie en verandert onder invloed van de warmte van je huid in een zachte olie. Wat een goddelijk gevoel. Het reinigt je huid zacht maar goed. Alleen dikke lagen make-up moet je er niet mee doen, vind ik. 27,50 euro.**** Medik* Firewall Broad Spectrum Super AntiOxidant serum. Toen ik hierover las, was ik meteen verkocht. Antioxidanten zijn een must voor je huid en je wilt dat ze krachtig zijn, penetreren zonder dat ze het onvermogen krijgen om te oxideren (want ook dat moet). Dit bommetje moest ik uitproberen! Aanvankelijk dacht ik dat ik het als dagcreme kon gebruiken maar dat was te droog. Je doet het direct na de reiniging op als een serum en daarover heen je verzorging. Al na twee keer gebruik zag ik een opmerkelijk rustige gladde huid. Een schoonheidsspecialiste zei van de week verbaasd te zijn over mijn huid: ‘ik zie vrijwel nooit zulke mooie huiden. Heb je Botox gebruikt?’ Ik glom van trots. Nee, ik heb nog nooit Botox gebruikt. Dit is wat Medik8 over Firewall zegt: ‘De meeste antioxidantproducten werken als een spons die vrije radicalen opzuigt. Deze absorptie is echter beperkt. Firewall werkt niet alleen als een spons maar ook als een enzympomp. Het zuigt vrije radicalen op, zet deze om in bijproducten (op een gelijksoortige manier als de natuurlijke antioxidanten SOD en catalase in het lichaam) en verwijdert ze uit het systeem.’ Nu vraag ik me alleen nog af ‘uit welk systeem’ en waar dat dan blijft? Lees er hier meer over.

Lees hier meer ‘Monique schrijft’

 

Lees ook