Jammer dan, ik kreeg bultvorming op de kin. Maar we hebben een oplossing!

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

Geschreven door Monique Lindeboom.

December 2022 was ik er zo trots op: voor het eerst in hele lange tijd had ik een serieuze injectables behandeling gehad. De focus lag op contourverbetering met een wat stevigere hyaluronzuurgel, Juvederm Voluma. Cosmetisch arts KNMG, Frodo Gaymans heeft mijn gezicht meer contour gegeven, en de schaduwen in mijn kinnetje weggewerkt. Ik was helemaal over the moon van het resultaat.

Mooie contouren maken met Juvederm Voluma

Het effect op mijn jukbeenderen met de Voluma is na ruim een jaar nog echt fantastisch. Geen overdreven volume maar een natuurlijke volheid en een prachtige gladde huid.

En toen had ik een bultje

Jammer genoeg kreeg ik een overgevoelige reactie in mijn kinregio en  kreeg ik bultvorming op de kin. Deze filler werd vervolgens opgelost met hyaluronidase, waarna mijn kin weer de oude werd.

Daar was ik natuurlijk minder blij mee. Als je eenmaal het effect hebt gezien van een behandeling bij jezelf hebt gezien, wil je dat best graag zo houden.

Andere oplossing bedacht voor de kin

Daarom heeft dokter Frodo een andere oplossing bedacht. Hij heeft mijn sterk werkende kinspieren verzacht met de combinatie van de skinbooster Volite en een klein beetje Botox. De skinbooster maakt mijn huid iets steviger en de Botox komt door de combi met skinbooster als een ‘slow release’ in de spieren van mijn kin vrij, en ontspannen ze meer.

Skinboosters worden normaal ingezet om de huidconditie te verbeteren, of, bij jongere vrouwen om heel zacht beginnende lijntjes te verdoezelen.

Ander effect, maar we leggen het uit

Het effect is anders dan bij de aanvankelijke behandeling met Juvederm Voluma,want dat gaf voor mij echt het  mooiste resultaat. Juist voor dat meest natuurlijke en toch corrigerende resultaat is de arts er voorstander van om spiertjes te ondersteunen zodat ze minder hard gaan werken.

De spieren waar veel krachtop staan zoals die in de mond-kin regio, worden embed met hyaluronzuur fillers zodat de spierspanning zichtbaar wordt. Ofwel, omgeven door een bedje van hyaluronzuur filler.

Overgevoelig

Ik vind het alternatief van Botox en skinbooster een goede oplossing, maar ik vind het echt jammer dat ik overgevoelig reageer op de stevige gel. Het mooie van Voluma is namelijk dat het echt wel het meest natuurlijke resultaat geeft, met ook het volume en wegwerken van de schaduwtjes op mijn kin, zoals ik wenstte.

Minder stevige gels hebben het voordeel dat de kans op een overgevoelige reactie veel kleiner is, maar je zult vaker moeten herhalen om effect te behouden.

Bekijk hier de videoreportage van mijn filler behandeling bij Frodo Gaymans (of klik op deze link):

Ik zal ook in overleg blijven met Frodo Gaymans over mijn kin, en hoe we dat gebied op de meest natuurlijke manier kunnen conserveren en vrijwaren van diepe marionetlijntjes;-)

Lees ook:

Lees ook